Dodaj do ulubionych

Opalenizna

IP: *.speed / 217.153.237.* 31.03.05, 21:33
Mężczyźni, wolicie, kiedy dziewczyna jest opalona, nawet teraz, tzn solarium,
samoopalacz, czy raczej naturalna?A Wy kobiety, jak czujecie się lepiej?Takie
brązowiutkie, czy nie ma to dla Was znaczenia?Bo ja osobiście wystrzegam
się "bledzizny"jak tylko mogę:)Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • marsob80 Re: Opalenizna 31.03.05, 21:41
      Nienawidzę solarium!!!! Sam nie stosuję i nie chciałbym aby moja kobieta to
      stosowała. Nigdy tam nie byłem i nigdy nie będę. Główny powód to taki, że jest
      to strasznie niezdrowe, a poza tym strasznie brzydko wygląda skóra opalona w
      solarium. Osobiście nawet w lato nie stosuję żadnych kremów, gdyż nawet po
      kremach skóra brzydko wygląda (jest taka błyszcząca) i to mi się strasznie nie
      podoba. Opalanie zacząłem już 2 dni temu no i już trochę widać :-)
      • Gość: C... Re: Opalenizna IP: *.speed / 217.153.237.* 31.03.05, 21:51
        Ja też zaczęłam wystawiać twarz do pierwszych promyków słonka:)I na policzkach
        już złapało:)
    • kingakunowska Re: Opalenizna 31.03.05, 23:15
      Kochani, rozmawialam ostatnio z qzynem z Francji, ktory twierdzi, ze opalanie
      sie na solarium jest jakims polskim ewenementem i przezytkiem. Mowi, ze gdyby
      chcial isc na solarke gdziekolwiek w Europie poza Polska, po prostu trudno
      byloby je znalezc ... podobno, niestety, wszyscy smieja sie z opalonych
      sztucznie Polek, bo moda na opalanie wszedzie sie juz skonczyla. Stare lozka
      wykupili jednak Polacy i sie smaza teraz ... jest to, jak zauwazylam, artykul
      pierwszej potrzeby.
      Mam nawet takie powiedzenie, ze dzielnica jest tak nedzna, ze jest tam tylko
      sklep monopolowy i solarium ...
      • Gość: MagdalenaJK Re: Opalenizna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.04.05, 02:29
        ostatnio rozmawialam z kolezanka ktora korzysta czesto z solarium i poradzila
        mi, zebym zaczela chodzic, bo mezczyzni ktorzy sie z nia zabawiaja mowia, ze
        czuja sie jakby lizali czekoladke. Pomyslalam sobie,ze jestem jakas
        nienowoczesna i za wszelka cene chcialam polatac troche do solarium, zeby mile
        zaskoczyc mojego mezczyzne. Na szczescie zanim to zrobilam spytalam go co w
        ogole na ten temat sądzi, a on powiedzial, ze bardzo nie podobają mu sie
        takie 'pakobatony' i dobrze, ze nie poszlam, bo on uwielbia moją skorę taką
        jaka jest, bez zadnych solarek i tym podobnych gowien :D Radze po prostu spytac
        mezczyzny z ktorym zamierzacie się kochac co o tym sądzą. Tak bedzie lepiej:)
      • Gość: KiTTy.DK Re: Opalenizna IP: *.unknown.tele.dk 01.04.05, 09:00
        nieprawda...w danii solarium jest prawie na kazdej ulicy i wszyscy(wiekszosc!)
        sie smazy...:)
        pozdrawiam
      • Gość: lonka Re: Opalenizna IP: *.access.as9105.com 04.04.05, 23:59
        ja mieszkam w londynie i jest tu na mase gabinetow z solarem wiec nie wiem
        gdzie mieszka ten twoj kuzyn??????????????? na dworcu
        • kingakunowska Re: Opalenizna 05.04.05, 17:13
          No i po co taka uwaga? Napisalam przeciez w poscie ponizej, ze byc moze jak
          facet po prostu nie zauwaza takich rzeczy jak salony kosmetyczne. Zacytowalam
          jego opinie, Wy napisalyscie, ze tak nie jest, stad moj drugi post.
          Niepotrzebne to bylo, naprawde.
    • Gość: Renatka Re: Opalenizna IP: *.eia.pl 01.04.05, 09:10
      Ja tez chodze na solarke ale juz troszke mniej niz kiedys. Jeszcze dwa lata
      temu chodzilam co 2 dzien i wygladalam jak spalony kurczak z rozna. Zmądrzalam
      dopiero niedawno i ograniczylam sie do jednej wizyty na tydzien-to mi w
      zupelnosci wystarcza.Jestem teraz ładnie ale delikatnie opalona. Do tej decyzji
      przekonal mnie moj chłopak, który bardzo nie lubi solarium i twierdzi ze jest
      szkodliwe. I mówiąc szczerze ma racje, bo mam teraz o wiele wiele wiecej
      pieprzyków, zniszczyla mi sie cera i nabawilam sie jakiegos chorubska zwiazanego
      z bliznami na skórze - do dnia dzisiejszego lecze to swinstwo chodzac co tydzien
      do dermatologa na wyrzynanie skalpelem tych blizn. To jest bardzo bolesne i
      obrzydliwe. Nikomu nie polecam solarki w takich ilościach i tego czego ja sie
      nabawilam przez solarium. I naprawde uwazajcie na siebie!!! Zbliza sie lato wiec
      lepiej odpuśccie sobie te lampy, mozna lepiej i troszke zdrowiej sie opalic na
      plazy!!!
      • Gość: Ania Re: Opalenizna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 17:49
        O to bardzo dziwne bo w Niemczech też jest pełno gabinetó typu solarium i jakoś
        nikt ich przezytkiem nie nazywa. A może Niemcy to nie Europa co? hehehe
        Chciałabym zaznaczyć ze opalenizna z solarium niczym nie rozni sie od
        opalenizny slonecznej. Pigment sie wydziela i tu i tu. Jedyna rozniaca sie
        opalenizna to ta powstala w wyniku uzywania samoopalacza.
        Eh Polska to nadal zacofany kraj...
        • Gość: Ania Re: Opalenizna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 18:17
          Wiadomo ze trzeba korzystac z umeirem, ja sie nie dziwie poprzedniczce,skoro
          zrobila sobie z solarium drugi dom...
          Umiar przede wszystkim ale to sie tyczy takze opalania na slonku :)
        • Gość: Kinga K. Re: Opalenizna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 21:39
          No moze i tak, ja tam nie wiem, cytuje qzyna, moze we Francji jest inaczej, a
          moze po prostu chlop takich rzeczy nie zauwaza?
          IMHO nadal twierdze, ze opalenizna to nic ciekawego, lepiej miec delikatna
          jasna skorke :-)))))))
    • kiciula1 Re: Opalenizna 01.04.05, 18:10
      "MOIM DRUGIM DOMEM JEST SOLARIUM" --POWIEDZIAŁA DODA
    • kiciula1 Re: Opalenizna 01.04.05, 19:35
      Jasne , że korzystam z umiarem raz na 2 tygodnie!
      Dziwie się tylko Dodzie, ze jej drugim domem jest solarium.
      • mar_de_cristal Re: Opalenizna 01.04.05, 22:15
        oblesne sa te opalone jak skwarki laski:/
        a jeszcze oblesniejsze beda za kilka lat..
    • Gość: fizyk Solarium jest powolnym samobójstwem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 16:56
      na własne życzenie.
      Promieniowanie, wysyłane przez lampy w solarium powoduje modyfikowanie komórek
      w organizmie człowieka, zmienia się skład genów. Można ładnie wyglądać itd, za
      parę lat może sie nagle okazać,że pojawiły się jakieś komórki nowotworowe, że
      urodzone po latach dziecko ma wady genetyczne itd.
      Słońce naturalne jest bardziej bezpieczne ze względu na to, towarzyszy ono
      człowiekowi od zarania dziejów i w organizmie człowieka przez tysiace lat
      wytworzyły się pewne organizmy obronne itd.
      Pozdrawiam
      • Gość: walila a propos dody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 12:55
        ona jest cala sztuczna od stop do glow (solarka) plus jeszcze sztuczne cycki i
        wieczna tapeta na prosiakowatej twarzy.
        • Gość: dr PAJ HI WO Re: a propos dody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 20:27
          po co lezec w jakims dziwnym łóżku (zwanym "solarką") i tracic czas? moze
          lepiej od razu palnikiem acetylenowo-tlenowym. Efekt murowany!! A tak powaznie,
          to wszystko co naturalne jest piękne!!!!
    • Gość: hiszpan hehe Re: Opalenizna IP: *.kepice.sdi.tpnet.pl 04.04.05, 21:20
      solara jest cool
      • Gość: znudzony Re: Opalenizna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 21:23
        Gość portalu: hiszpan hehe napisał(a):

> solara jest cool

Ja tam nie lubie spalonych gofrów.
        • Gość: dr PAJ HI WO Re: Opalenizna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 21:42
          hiszpan hehe napisał(a):
          > solara jest cool

..dla każdego coś innego. Jezeli dziewczyny robicie to żeby się przypodobac
          waszym facetom(oczywiscie jezeli im się to podoba) bądź dla wlasnego "dobrego
          samopoczucia" no to ok - wasz wyboor wasza decyzja... ale skutki kiedyś
          odczoojecie i wtedy dopiero wygląd odejdzie na plan dalszy.
          • Gość: walila Re: Opalenizna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 13:17
            faceci tak sie wymadrzacie na tym forum a jak tylko przejdzie kolo was opalona
            laska ( nie ma wypisane na czole czy z solarium) to skrecicie karki.
            • Gość: znudzony Re: Opalenizna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 15:22
              Gość portalu: walila napisał(a):

> faceci tak sie wymadrzacie na tym forum a jak tylko przejdzie kolo was opalona
              > laska ( nie ma wypisane na czole czy z solarium) to skrecicie karki.

Wypraszam sobie. Głupcem trzeba być by nie odróżnić "spalonego tosta" od
              dziewczyny o ciemnej karnacji.
              • Gość: znudzony Re: Opalenizna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 15:24
                *mistake
            • Gość: PAJ HI WO Re: Opalenizna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 23:50
              Gość portalu: walila napisał(a):
              > faceci tak sie wymadrzacie na tym forum a jak tylko przejdzie kolo was
              opalona
              > laska ( nie ma wypisane na czole czy z solarium) to skrecicie karki.

to gdzie ty mieszkasz...na syberii?? Od przesadnie opalonych (a szczegolnie
              wysmarowanych samoopalaczami) dziewczyn niedobrze się robi!
    • Gość: bajka228 Re: Opalenizna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 13:47
      chodze na solarium baaardzo rzadko, czesto nie musze - i tak <<mnie dlugo
      trzyma>>, bo mam taka karnacje i nie wygladam wcale jak spalony kurczak ale tez
      nie jestem blada. nie sadze zebym robila sobie tym jakas wielka krzywde. mysle,
      ze wszystko jest dla ludzi tylko trzeba miec jakis umiar i zdrowy rozsadek.
      • madai Re: Opalenizna 06.04.05, 13:00
        a ja nie chodze do solarium. Wg mnie strata pieniedzy i czasu. Zwlaszcza, ze
        mozna opalic sie na sloncu. a w zimie opalenizna nie wyglada zbyt "apetycznie"
        bo wiadomo, ze jest z solarium. Ja mam ciemna karnacje, wiec ten problem mnie
        nie dotyczy. wystarczy, ze raz w roku pojade do cieplego kraju, a przez caly
        rok mam spokoj.
        • Gość: -kamilka- Re: Opalenizna IP: 82.177.80.* 06.04.05, 13:03
          No tak... Trzyba mieć jeszcze kaskę na ten ciepły kraj... Ja tam lubię
          słoneczko na mojej działeczce i kremy delikatnie brązujące zimą...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka