Dodaj do ulubionych

akademia rolnicza

04.06.05, 19:47
Moi znajomi drwia z absolwentow w/w uczelni... Czy ktos stanie w ich obronie?
(Absolwentow Rolniczej, nie moich znajomych, zeby bylo jasne;)
Obserwuj wątek
    • Gość: dagmara Re: akademia rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 20:05
      Masz racje. Tez znam pare osob z AR w Szczecinie i kazdy robi sobie z nich
      jaja? Nie mam pojecia dlaczego.
      • zapalniczka Re: akademia rolnicza 04.06.05, 20:20
        a tam fajne zajecia maja... i przyszlosciowe w miare... taki czlowiek skonczy kierunek w ramach pomocy dla mlodych rolnikow dostanie dofinansowanie z UE na prowadzenie swojego pierwszego gospodarstwa, od SP rzuca mu kilka hektarkow, pociagnie na programie kilka lat, usamodzielni sie, zrobi certyfikat z produkcji ekologicznej, zdrowej zywnosci, bedzie sprzedawal, jego zonka wpadnie na pomysl spraszania na swieze mleko prosto od krowy i zalozy dzialanosc agroturystyczna... to bylo tak pozytywnie... ;)
    • bondzik Re: akademia rolnicza 04.06.05, 23:01
      Nie wiem z czego tu sie smiac:/Najwidoczniej smieja sie ludzie ktorzy nie maja
      zielonego pojecia o tej uczelni i uwazaja ze po akademii rolniczej trzeba isc na
      pole i ziemniaki sadzic..no niestety to swiadczy tylko i wylacznie o ich
      zacofaniu i braku informacji o temacie z ktorego sie smieja..Wezmy na przyklad
      weterynarie..w ostatnim roku byl to jeden z bardzo obleganych kierunkow.Na jedno
      miejsce przypadalo 10 osob.Poza tym weterynaria uznawana jest za jeden z
      najlepszych wydzialow w Europie..

Zauwazylam tez,ze wiele osob smieje sie z AGH pomimo ze jest to jedna z
      najlepszych uczelni w Polsce dosc czesto mozna uslyszec zacofane hasla typu"jak
      idziesz na AGH to zostaniesz gornikiem albo hutnikiem".
      • zapalniczka Re: akademia rolnicza 04.06.05, 23:11
        takie schematy mnie dobijaja... na rolniczej mozna tez studiowac ogrodnictwo...(projektowanie, architektura krajobrazu) ahhhhh moje niespelnione pragnienie...
    • Gość: Martyna Re: akademia rolnicza IP: *.cust.tele2.pl 05.06.05, 01:30
      Moja ciocia skończyła rolniczą, teraz jest prezesem mleczarni i zarabia sporo
      kasy:)
    • Gość: asia Re: akademia rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 21:24
      ja skończyłam ar w krakowie i st podyplomowe też na ar pracuje w znanej firmie
      hprodukującej herbicydy i na pieniądze nie narzekam częste wyjazdy zagraniczne
      w ramach szkolen a może to ich flustracja że nie znajdą pracy bo z ludzmi z
      mojego roku co utrzymuję kontakt raczej wszyscy znaleźli dobrą pracę jeden
      nawet założył firmę informatyczną i dorobił się dwóch stacji benzynowych. to
      wszystko wymyślają ludzie którzy za chwilę dędą konkurować z tysiącem
      ekonomistów o jedno miejsce pracy. A po wejsciu do unii już się zaczęło coś
      dziać i rozmawiając ze znajomym z firmy powiedział mi że urzędy pracy
      potrzebują wykwalifikowanych doradców w niemczech niestety znam tylko angielski
      bo dobrze płacą
    • Gość: asperula Re: akademia rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 15:11
      uczę się na SGGW. Smieją się i nazywają nas "czereśniakami", "Szkoła główna
      wyworzenia g...". czasem sama żartuję że "wsiowa" szkoła. Ale lubię i cieszę
      się z tego wyboru. a jak przyjdzie koniec studiów to nawet ci z SGH przychodzą
      do naszego biura pośrednictwa pracy.... Uważam że lepiej i przyjemniej uczą niż
      na jakimś Uniwerku...

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka