fiona84 04.06.05, 19:47 Moi znajomi drwia z absolwentow w/w uczelni... Czy ktos stanie w ich obronie? (Absolwentow Rolniczej, nie moich znajomych, zeby bylo jasne;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dagmara Re: akademia rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 20:05 Masz racje. Tez znam pare osob z AR w Szczecinie i kazdy robi sobie z nich jaja? Nie mam pojecia dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
zapalniczka Re: akademia rolnicza 04.06.05, 20:20 a tam fajne zajecia maja... i przyszlosciowe w miare... taki czlowiek skonczy kierunek w ramach pomocy dla mlodych rolnikow dostanie dofinansowanie z UE na prowadzenie swojego pierwszego gospodarstwa, od SP rzuca mu kilka hektarkow, pociagnie na programie kilka lat, usamodzielni sie, zrobi certyfikat z produkcji ekologicznej, zdrowej zywnosci, bedzie sprzedawal, jego zonka wpadnie na pomysl spraszania na swieze mleko prosto od krowy i zalozy dzialanosc agroturystyczna... to bylo tak pozytywnie... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bondzik Re: akademia rolnicza 04.06.05, 23:01 Nie wiem z czego tu sie smiac:/Najwidoczniej smieja sie ludzie ktorzy nie maja zielonego pojecia o tej uczelni i uwazaja ze po akademii rolniczej trzeba isc na pole i ziemniaki sadzic..no niestety to swiadczy tylko i wylacznie o ich zacofaniu i braku informacji o temacie z ktorego sie smieja..Wezmy na przyklad weterynarie..w ostatnim roku byl to jeden z bardzo obleganych kierunkow.Na jedno miejsce przypadalo 10 osob.Poza tym weterynaria uznawana jest za jeden z najlepszych wydzialow w Europie.. Zauwazylam tez,ze wiele osob smieje sie z AGH pomimo ze jest to jedna z najlepszych uczelni w Polsce dosc czesto mozna uslyszec zacofane hasla typu"jak idziesz na AGH to zostaniesz gornikiem albo hutnikiem". Odpowiedz Link Zgłoś
zapalniczka Re: akademia rolnicza 04.06.05, 23:11 takie schematy mnie dobijaja... na rolniczej mozna tez studiowac ogrodnictwo...(projektowanie, architektura krajobrazu) ahhhhh moje niespelnione pragnienie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martyna Re: akademia rolnicza IP: *.cust.tele2.pl 05.06.05, 01:30 Moja ciocia skończyła rolniczą, teraz jest prezesem mleczarni i zarabia sporo kasy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: akademia rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 21:24 ja skończyłam ar w krakowie i st podyplomowe też na ar pracuje w znanej firmie hprodukującej herbicydy i na pieniądze nie narzekam częste wyjazdy zagraniczne w ramach szkolen a może to ich flustracja że nie znajdą pracy bo z ludzmi z mojego roku co utrzymuję kontakt raczej wszyscy znaleźli dobrą pracę jeden nawet założył firmę informatyczną i dorobił się dwóch stacji benzynowych. to wszystko wymyślają ludzie którzy za chwilę dędą konkurować z tysiącem ekonomistów o jedno miejsce pracy. A po wejsciu do unii już się zaczęło coś dziać i rozmawiając ze znajomym z firmy powiedział mi że urzędy pracy potrzebują wykwalifikowanych doradców w niemczech niestety znam tylko angielski bo dobrze płacą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asperula Re: akademia rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 15:11 uczę się na SGGW. Smieją się i nazywają nas "czereśniakami", "Szkoła główna wyworzenia g...". czasem sama żartuję że "wsiowa" szkoła. Ale lubię i cieszę się z tego wyboru. a jak przyjdzie koniec studiów to nawet ci z SGH przychodzą do naszego biura pośrednictwa pracy.... Uważam że lepiej i przyjemniej uczą niż na jakimś Uniwerku... Odpowiedz Link Zgłoś