Dodaj do ulubionych

Wasz Styl.....

18.01.06, 16:33
Jak wiadomo każdy człowiek ma inny styl. W czym czujecie się najlepiej co
lubicie nosić a czego nie ??
Ja np: lubie bluzy z kapturem, swetry , szerokawe spodnie, nieznosze
obciślaków czuje się w nich jak kretyn. obuwie to raczej adidaski, czasami
lekkie traperki.
Podoba mi się również styl chiński, jakieś motywy smoków kwiatów itp.

A jak jest z wami ??
Obserwuj wątek
    • Gość: łola Re: Wasz Styl..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 16:42
      ja kocham styl sportowy, noszę bluzy, szersze lub mniej, lub jakieś kangurki,
      zazwyczaj biodrówki, ZAWSZE adidasy, preferuje minimalizm, nieznosze różu i
      mody, lubie oryginalność i stylowe ubrania, stajlisz :D
      • aniol172 Re: Wasz Styl..... 18.01.06, 17:09
        najlepiej czuje sie w spodniczkach i delikatnych sukienkach(moze dlatego ze mam
        ladne nogi i lubie je pokazywac:P),cenie kobiecosc,orginalnosc i elegancje.
        • Gość: moj styl to ja Re: Wasz Styl..... IP: 80.54.176.* 18.01.06, 18:58
          hmm wszytsko zalezy od humoru
          jednego dnia ubieram - jakies lekkie adidaski ala' na ' joge, biodrowki,
          koszulke a jakims warjackim napisem albo wysunkiem lub sweterek, wlosy w kuzyc
          i sportowa torba - i moge przebiec tak cale miasto
          ale nasteppnego dnia mam ochote na - wysokie szpilki- ponczochy, welurowa
          spodnice i jakis arurowy sweterek, lub marynareczne z mnostwem dodatkow i
          obowiazkowo wiszace kolczyki
          a czasem , zwlaszcza jak jest lato- uwielbiam lekkie sukieneczki i spodniczki z
          jakims cardiganem lub malutkim cienkim sweterczkiem i klapeczki
          wszytko zalezy od nastroju pogody i okazji ale kobietta zmeinna jest tak jak
          moja garderoba
          a moze poprostu jeszcze nie poznalam swojego stylu
          jedyne z czego nigdy nie zrezygnuje to dodatki - zawsez mam cos co zaskoczy
          albo zdziwi =D
          • Gość: asiulka Re: Wasz Styl..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 20:16
            jakbym siebie czytała:)))
            wszystko tak samo:)))
            pozdrawiam
    • viviannaa Re: Wasz Styl..... 18.01.06, 19:00
      Ja ubieram sie w stylu nowoczesno-hiphopowo-kobieco-eleganckim:-)tzn.lubie
      jeansy w jednolitym odcieniu do tego ubieram jakas fajna gore np.oryginalny
      sweterek albo zakiecik,kamizelki z wykonczeniem z futerka,czasem cos z motywem
      pantery.Do tego jakas fajna bizuteria(zawsze kolczyki)mam jej naprawde duzo:-)
      tez oryginalny pasek(oczywiscie nie wszystko na raz).Co do butow to zalezy od
      sytuacji,raz to sa kozaczki na szpilce,raz na plaskim obcasie,innym razem
      fajne,ale tylko oryginalne buty sportowe.Co do kolorow: takie jak
      zolty,bialy,czarny,turkus,albo bardziej stonowane kolory,ale z jakims fajnym
      motywem.Pink zdecydowanie odpada w moim przypadku.Uwazam,ze mozemy sie wyroznic
      strojem nawet tylko poprzez jeden ciekawy dodatek.Podstawa to nie przesadzac ze
      wszystkim.
    • petit.four Re: Wasz Styl..... 18.01.06, 19:37
      elagancki (odmiana biznesowego z polotem), w weekend jeansy, a na wieczorowe
      wyjscia cos seksownego (raczej nie wulgarnego)
      • all_she Re: Wasz Styl..... 18.01.06, 20:18
        a ja lubie styl rockowo-hippie-normalno-sportowy:)) dzinsy biodrowki albo
        spodnie zgnita zielen najlepiej takie troche luzne:) do tego jakis t-shirt z
        nadrukiem czy jakims smiesznym napisem, mnostwo rzemykow, koralikow itp....:)
        uwielbiam trampki(pewnie to dla was dziwne bo w polsce raczej nie sa modne:))
        lubie czern, zielen, moro, braz:) nieznosze rozu(fee) nie lubie butow na
        obcasie i eleganckich ciuszkow:P w sumie to chodzie w tym co wygodne...:)
        • viviannaa Re: Wasz Styl..... 18.01.06, 20:27
          all_she,widze,ze nie mieszkasz w Pl i wiesz czym sie rozni "moda ulicy" za
          granica i "moda ulicy"w PL .Ja tez jakis czas mieszkalm za granica i wiem,ze
          tam nosisz co ci sie podoba.Nie ma jakiegos trendu np.male torebki i wszystkie
          dziewczyny je kupuja.Nosisz to co chcesz.Bez wzgledu na to czy jest modny w
          sezonie kolor np.brazowy:-)
          • all_she Re: Wasz Styl..... 18.01.06, 20:59
            no wlasnie:) a tak prawde mowiac to jak przyjezdzam do Polski to naprawde tylko
            bezguscie...ktos powie ze male torebeczki sa modne to wszyscy je nosza, za 2
            tygodnie powie sie ze juz nie sa w modzie i nagle nikt takich nie nosi;) a jak
            jestem za granica to zdaleka widac , ktora kobieta jest polka;) zawsze poznaje
            po ich fryzurach bo prawie kazda Polka ma balejaz:))
    • ania_188 Re: Wasz Styl..... 18.01.06, 20:34
      ja kocham mini spódniczki :) szpilki;) spodnie biodrówki najlepiej z levisa lee
      lub wanglera bo fajnie przylegaja do ciałka, lubie wszytkie kolory a szcegolnie
      brązowy, zielony, fioletowy, różowy, niebieski:) lubie sie ubierac jak
      dziewczyna-kobieta, a nie jak babochłop :D
      • isabelle7 Re: Wasz Styl..... 18.01.06, 21:14
        Ja tez mam swoj. a pan ładnie wyglada w butach traperkach braz jasny, spodnie
        jeans ciemnoniebieskie z jasnym, biały t- schirt z rekawem długim i na koszulka
        w kratke np ciemnobrazowa, czwarna na guziczki:) hmmmm albo sama koszulka z
        długim rekawkiem oliwkowa, spodnie tez takim kolorze itd:)

Lubie elegnacje, ale taka niesztywna, toche z nutka irishmode itd. Kobieca,
        lekka, zwiewna, ale i taka kobiety na luzie seterek, bluzka na zamek i spodnie,
        dołem poszerzane kocham takie spodnie:P
        • Gość: mm Re: Wasz Styl..... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.01.06, 22:24
          Wlasnie ze polki ubieraja sie bardzo ciekawie i kobieco w porownaniu np z
          niemkami ktore w wiekszosci o siebie wogole niedbaja.
    • viviannaa Re: Wasz Styl..... 18.01.06, 22:25
      Uwazam,ze my Polki dbamy o wyglad,tylko tyle,ze jesli jest na cos moda,to zaraz
      polowa dziewczyn w kraju wyglada podobnie.To mi sie wlasnie nie podaba,a do
      tego jesli ktos ma wlasny oryginalny styl i wyroznia sie na ulicy to zaraz
      widzi jak inni sie na niego patrza albo puszczaja dziwne komentarze.Jesli
      chodzi o lansowanie wlasnego stylu to jestesmy jeszcze daleko w tyle.Tak sadze.
      • bastian20 Re: Wasz Styl..... 18.01.06, 22:30
        co tu pisać więcej zgadzam się w 100%
        Moda na Klony =D
        • Gość: heheh Re: Wasz Styl..... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.01.06, 22:34
          mowicie ze macie wlasny styl a tu prosze jedna pojechala po rozowym i od razu
          wszystkie a roz jako dodatek i kontrast nawet do ciemnych rzeczy wyglada
          ciekawie..jak wszystko co jest z umiarem.
        • viviannaa Re: Wasz Styl..... 18.01.06, 22:35
          Polki sa naprawde ladne,potrafia zadbac o siebie ale kurcze jeszcze nie ma
          takiego czegos jak komletna swoboda i noszenie tego co sie chce i wczym sie
          dobrze czuje.Nie ubierze ktos tam czegos bo to teraz niemodne.W innych krajach
          czegos takiego nie ma,ubierasz co chcesz i nie ma wygapiajacych sie ludzi i
          zdziwienia,ze cos takiego wlozylas/wlozyles na siebie.
      • all_she Re: Wasz Styl..... 18.01.06, 22:30
        ja tez uwazam ze Polki o siebie dbaja;) tylko tak jak mowicie nie maja wlasnego
        stylu:) i wcale nie sadze zeby niemki o siebie nie dbaly.no ale wiadomo zawsze
        sa jakies wyjatki
        • aniol172 Co myslicie o.... 18.01.06, 23:31
          Uwazacie ze wyglad swiadczy o czlowieku?bo np.moja kolezanka jest blondynka
          (farbowana)ubiera sie cala na rozowo a jest bardzo mila i inteligentna
          dziewczyna.Kiedys jak szlysmy ulica uslyszalam(uslyszalysmy)docinki na jej
          temat..cos w tym stylu"ale lala",patrz ale posta laska".Jestem strasznie
          oburzona takim zachowaniem .Dlaczego sie tak ludzie zachowuja?Przeciez jej
          wogole nie znaja.
          • bastian20 Re: Co myslicie o.... 18.01.06, 23:35
            Bo ludzie to takie zwierzaki, bezmyśle dupki zapatrzeni w siebie....
            Mnie też często ludzie błędnie oceniają bo lubie nosić luźne bluzy i spodnie.
            Ale przywykłem do tego i tera wykle mam z tego wylew.
            • mati29 Re: Co myslicie o.... 19.01.06, 08:09
              Sam jestes bezmyslnym dupkiem bastianku
              a do tego nawet nie zwierzakiem a malutkim szczeniaczkiem
    • viviannaa Re: Wasz Styl..... 18.01.06, 23:53
      To jest tez problem,bo bardzo duzo ludzi ocenia innych po wygladzie.To jest
      straszne.Ja osobiscie nie lubie jaskrawego rozu,ale jesli widze dziewczyne tak
      ubrana nie mysle od razu,ze to jakas pustoglowa lala,albo jakas inna w dredach
      to nie twierdze jak niektorzy,ze to brudas.To sa wstretne stereotypy.Niech
      kazdy nosi to co chce nawet worek foliowy.
      • Gość: bastian Re: Wasz Styl..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 09:10
        mati skoro myślisz, że ludzi powinno się oceniać po wyglądzie i czujesz się taki
        dorosły to ja rzeczywiście wole być szczeniakiem i mieć swoje zdanie o kimś
        dopiero po zapoznaniu.

A to, że ludzie są wredni i nierzyczliwi w stosunku do siebie to szczera prawda
        i nikt mnie nieprzekona, że jest inaczej.
        • mati29 Re: Wasz Styl..... 19.01.06, 09:28
          a co zapoznales tych ktorych obrazasz?
          czy tylko tak bo nie podobaja Ci sie i nie nosza sklonowanych z Ciebie ubran ?
          • mati29 Re: Wasz Styl..... 19.01.06, 09:29
            no i masz racje ludzie sa niezyczliwi
            sam jestes przykladem
            • bastian20 Re: Wasz Styl..... 19.01.06, 09:34
              Mati a napisz mi kogo tu obrażałem to ty wjechałeś na mnie....więc odbij.
              Ludzie są wredni i bardzo lubią oceniac innych (zwłaszcza negatywnie)
              Poprostu moim zdaniem niepowinno się oceniać po wyglądzie i tyle.
              • mati29 Re: Wasz Styl..... 19.01.06, 11:02
                napisales "Bo ludzie to takie zwierzaki, bezmyśle dupki zapatrzeni w siebie...."
                to bylo o tych ktorych znasz tylko z widzenia :)
              • Gość: Werka Re: Wasz Styl..... IP: *.pool8546.interbusiness.it 19.01.06, 11:21
                Nie zgodze sie z all_she oraz viviannaa,ze tylko Polki maja tendencje do
                malpowania.Owszem czesto widze dzieczyny ubrane praktycznie tak samo lub z ta
                sama fryzura,ale mieszkam w nieduzym miescie i moze dlatego tak to sie rzuca w
                oczy.Rowniez zagranica mozna przyuwazyc,ze ludzie poddaja sie trendom.Jedyne co
                moge zarzucic Polakom,to brak odwagi i wyobrazni (oczywiscie ogolnie) oraz
                tworzenie stereotypow (np,ze panny w rozu sa glupie i latwe,a chlopcy w
                szerokich spodniach to narkomani).
                Jesli chodzi o moj styl to nie lubie szarosci,rzeczy
                prostych,bawelnianych ,zwyklych t-shirtow.Ubieram sie raczej na elegancko choc
                i buty na plaskim obcasie czy adidasy zaloze(wszystko staram sie dostosowac do
                okazji).A tak na marginesie smieszy mnie ,ze ludzie w Polsce wydaja majatek na
                firmowe rzeczy typu adidas,levis itd.Nie wiem czy bardziej przyciaga faceta
                napis Levis na tylku dziewczyny,a kobiete z kolei Adidas na koszulce?
                hihi,daremne
                • viviannaa Re: Wasz Styl..... 19.01.06, 11:34
                  Zgadzam sie po czesci z Toba Werko.Ludzie na calym swiecie sledza co jest modne
                  co sie nosi w danym sezonie,ale mnie chodzi o to,ze jesli powiedzmy buty w na
                  cieniutkiej szpileczce "wyjda z mody" to mimo tego iz nam sie podobaja
                  nadal,nie wlozy sie ich(znam takie dziewczyny) ,bo nie sa modne.To taki
                  przyklad.Oczywicie,ze na calym swiecie kobiety pragna ubierac sie zgodnie z
                  obowiazujacymi trendami,ale w Pl obserwuje PRZYMUS nadazania za moda.Takie mam
                  odczucie.Oczywiscie nie wszyscy musza sie ze mna zgadzac w tej kwestii.

PS.Stare powiedzenie:Nie szata zdobi czlowieka.Ja sie zgadzam z tym w 100%.
                  • Gość: Werka Re: Wasz Styl..... IP: *.pool8546.interbusiness.it 19.01.06, 12:49
                    Tak sie sklada,iz nie zgadzam sie z tym powiedzeniem,albowiem uwazam,iz szata
                    zdobi czlowieka i nadaje mu duzo uroku lub,jesli jest zle dobrana,odbiera.
                    Pomysl,ze pewna osoba zalozy cos na siebie,na co inni reaguja z entuzjazmen
                    mowia:o jak ladnie dzis wygladasz.A innym razem pozostaje ona
                    niezauwazalna.Mysle,ze nie zalezy to na tyle od stylu,co od dopasowania do
                    siebie ciuchow.Przykladowo,niezakladanie kolorow,w ktorych zle
                    wygladamy,nieodkrywanie brzucha kiedy wystaje nam brzuch itp.
                    Mysle,ze w kazdym kraju ludzie staraja sie nadazac za moda.Ja rowniez nie
                    zakladam butow,ktore wyszly juz dawno z mody.Zreszta pewnie juz sa zuzute zanim
                    zdazy wyjsc z mody.Ale moda wraca i zawsze mozna troche przerobic stary
                    sweterek i juz jest jak nowy.Przyznam ,ze i ja raczej podazam za moda,pod
                    warunkim ze to do mnie pasuje i czuje sie w tym dobrze,z ta roznica,ze zawsze
                    szukam rzeczy modnych,ale orginalnych,takich ktorych nikt nie ma.Zazwyczaj mi
                    sie udaje.Pozdro
                    p.s Mozna wiedziec gdzie mieszkasz?Pytam z ciekawosci ,bo sama mieszkam za
                    granica.
                    • viviannaa Re: Wasz Styl..... 19.01.06, 13:23
                      Chodzi mi o to iz nieraz spotkalam ludzi ktorzy nie przywiazuja wagi do
                      stroju,wygladaja wizualnie wrecz nieciekawie,ale sa naprawde cudownymi
                      ludzmi.Zgadzam sie,ze strojem mozna bardzo duzo podkreslic.Oczywiscie.Ja sama
                      lubie bawic sie moda.Ale mialam na mysli,ze nie wszyscy ubrani zgodnie z
                      najnowszymi tredami sa tylko"jacys tam",zupelnie przecietni.Bo ubior przewaznie
                      jest odzwierciedleniem osobowosci,ale niezawsze.Tak to widze.
                      • Gość: Anitchen Re: Wasz Styl..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 15:42
                        no mnie na przykład ku..ca bierze jak widzę jak na ulicy ktoś ma taki sam
                        ciuch jak ja.
                        widać wielu to nie przeszkadza... bo wychodząc z domu można spotkać same laski
                        w beżowych bądź khaki kurtkach w kapturem obszytym futerkiem, butach reeboka i
                        torbą z Croppa. no niby ładnie. ale czemu wszystkie tak samo??
    • Gość: kotek.25 Re: Wasz Styl..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 16:55
      W zasadzie nigdy nie podążałam za modą, jesli mam już coś modnego to tylko
      dlatego,że mi się podoba!! Niestety obecnie jest tak,że wszystkie dziewczyny
      wyglądają tak samo!! Jeżeli np. modne są grzywki- wszystkie obcinają grzywki.
      Straszne!!
      W obecnych czasach dziewczyny już nie myslą, nie kombinują co z czym połączyc,
      podaje się im gotowe wzorce (chyba tak jest dla nich łatwiej-nie muszą myśleć)
      A jeśli chodzi o mój styl!!
      Lubie orginalność- czyli coś w czym czuje się dobrze i wyglądam super!
      Proste:)
      • all_she Re: Wasz Styl..... 19.01.06, 17:10
        a ja Wam powiem ze ja to mam gdzies jaka jest moda:) ubieram sie tak jak mi sie
        podoba:P czasem ludie patrza na mnie jakby ufo zobaczyli a niektorym sie podoba
        to w czym chodze, to kwestia dopasowania i pomyslow;) mieszkam w duzym miescie
        i czasem nawet do ciucholandu wyskocze;)niektorzy sie brzydza ale ja nie, znam
        kilka takich gdzie sa zeczy super jakosci od dobrych producentow, i dopiero tam
        mozna stworzyc cos orginalnego! w szafie mam malo ciuchow ale lubie
        kombinowac;) i gwarantuje , ze ciuszkow z ciucholandu nikt nie podrobi;)
    • Gość: baby_girl88 Re: Wasz Styl..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 19:14
      Jak spodnie to tylko biodrówki, jak spodniczki to krotkie, jak bluzki to jakies
      kobiece, z dekoltami czy jakies fajne koszule czy sweterki. No i kocham buty na
      obcasie!
    • elamodela Re: Wasz Styl..... 20.01.06, 09:21
      Mam prosta zasadę: mój styl tworzą rzeczy, które MI się podobają. Kocham proste
      formy, wygodzne rzeczy, ciepłe hehe, żadnej przesady ani kiczu ble, fajne są
      oryginalne dodatki. Czyli krótko: zwykłe, ponadczasowe ciuchy + oryginalne
      dodatki = łączcie się:) Ale bez nadmiaru. Lubię też botki, kozaki z wysoką
      cholewką, spodnie wsadzane do nich, a w lecie japonki. Obcisłe rzeczy raczej,
      bluzki koszulowe i fajne korale. Nigdy nie przesadzać z dodatkami, jeden fajny
      jest lepszy niż pięć na raz. Podoba mi się eklektyczny styl np. Sienny Miller
      czy mistrzyni Kate Moss, ale nie małpuję, tylko wybieram coś dla siebie. W
      modzie właśnie o to chodzi, żeby dopasować to co lubimy z tym co jest akurat
      trendy, żeby tworzyć modny, ale oryginalny look. Zresztą wszystko zależy nie od
      rzeczy które się nosi, ale od sposobu w jaki się je nosi. Miejsce, czas,
      okazja.. Pozdro.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka