misiunia7 18.02.06, 21:52 Mój chłopak kupił mi ostatni depilator w prezencie. Jest tylko pewien problem, to starsznie boli. Znacie moze jakieś kremy lub inne sposoby aby depilacja była mnirj bolesna?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gonia28b Re: Depilator 18.02.06, 21:58 Powiedz jakiej firmy jest ten depilator. Ja mam brauna. Przed zakupem testowałam w sklepie na przedramieniu, który mniej boli. Z właśnego doświadczenia mogę doradzić tylko rozciąganie skóry w trakcie depilacji wdłuż kierunku włosa. Skóra powinna być czysta i sucha. Nie kremuj się więc w tym celu żadnymi specyfikami. Pęsetki depilatora wówczas zamiast skutecznie i szybko usuwać włoski, będą się z nich ześlizgiwać. Możesz posmarować skórę ewentulanie czymś, ale dopiero po depilacji. Po kilku razach przyzwyczaisz się do tego bólu i nie będzie już taki dotkliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiunia7 Re: Depilator IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.06, 20:13 Depilator jest PHILPSA i nie ma piestetek tylko dyski Dzisiaj myślałam że zwariuje....z bólu Odpowiedz Link Zgłoś
gonia28b Re: Depilator 20.02.06, 11:29 No to współczuję. Jak ja kupowałam, to właśnie phillips, pomimo że taka słynna firma, wydawał mi się bardziej bolesny i - niestety - też mniej skuteczny. Może marne pocieszenie, ale kiedyś miałam słynną swego czasu epilady. Nie było tarcz, ani pęsetek, tylko gęsto zwinięta sprężyna i te zwoje sprężyny scieśniając się miały chwytać włoski. To dopiero była masakra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysiaczek Re: Depilator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 23:43 hej hej rozumiem cie doskonale ;p ten bol jest jednak do wytrzymania.. najlepiej jest po kapieli gdy skora jest rozgrzana... wtedy mniej boli. jak masz słabe włoski to polecam zwykłe golenie maszynka+ pianka do golenia nóg- wogole nie boli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabinka87 Re: Depilator IP: *.c29.msk.pl 23.02.06, 19:52 Faktycznie najbardziej boli ten pierwszy raz;) Drugi juz mniej, ale nadal intensywny. Za trzecim juz spoko, a później człowiek sie przyzwyczaja i ból jest mniejszy, bo włoski są słabsze i łatwiej je sie wyrywa... Odpowiedz Link Zgłoś
cienmotyla a ja.... 23.02.06, 20:06 a ja powiem ze tez mam depilator i te Philipsa i jak sie goliłam piuerwszy raz to rzeczywiscie bolało ale potem przechodziło...najgorzej było na udach i kolanach... a mam takie sposób noawet dobry ale trzeba byc ostroznym... ja zazwyczaj przed goleniem tzn dosłownie sekunde przed przejechaniem depilatorem na noge kładłam sobie lód i tak jezdziałam.... zmniejsza ból ale na prąd trzeba uwazać:PP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki jeden to tak samo jak z goleniem brody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 00:18 Nie myślcie kobiety że faceci jak golą brodę to są rozradowani, golenie to zło konieczne, przynajmniej w moim przypadku zresztą jak bym nie użył balsamu to chyba bym sobie wydrapał skurę z twarzy do samej żuchwy, a najgorszy zarost jest taki 2-3 mm jak przekroczy tą granicę to może sobie rosnąć do woli. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.z.bravo Re: to tak samo jak z goleniem brody 25.02.06, 11:07 drogi kolego jesli golisz brode(czy maszynka czy golarka) to scinasz wloski, a jesli kobieta uzywa depilatora to wyrywa wloski z cebulkami wiec z laski swojej nie porownuj bolu!!!!!!!!1111 Odpowiedz Link Zgłoś
reese18 Re: to tak samo jak z goleniem brody 25.02.06, 11:29 Depilator jest wygodny i najlepszy.Ja też go posiadam i jestem bardzo zadowolona.Najlepiej depilować nogi po kapieli,wtedy mniej boli.Potem nanieść balsam do ciała lub krem po depilacji.I przestanie boleć. Pozdrawiam ! :) Odpowiedz Link Zgłoś