IP: *.tarchomin.waw.pl / 192.168.1.* 04.06.03, 21:37
CZy mógłby ktos poradzic mi jakis skuteczny lek na grzybice? probowalam
wszystkiego - ginalgin, clotrimazolum, sterovag, betadine itp. pomagja na
chwile ale wszystko powraca po jakims czasie. partnera rowniez lecze dziekuje
z gory za odpowiedz
Obserwuj wątek
    • Gość: ''''''''llllll"""" Re: grzybica IP: 213.17.136.* 04.06.03, 23:13
      mnie pomógł clotrimazolum czopki + krem .
      najlepiej idź jeszcze raz do lekarza i niech cie pożądnie zbada
      • Gość: minia696 Re: grzybica IP: *.tarchomin.waw.pl / 192.168.1.* 05.06.03, 10:30
        Badana byłam i to porządnie przez kilku lekarzy, miałam robiony posiew i cyt. -
        gr.I ,więc lekarzom nic nie pozostaje jak tylko przepisywanie tych samych leków
        w kółko!czasem poratuje sie kremem Clotrimazolum,ale co to bedzie jak wyjade
        pod namiot, a w pobliżu żadnej apteki
    • Gość: Isztar Re: grzybica IP: *.lodz-retkinia.sdi.tpnet.pl 05.06.03, 12:08
      Wiem, ze skutecznym DODATKIEM do kuracji jest niejedzenie slodyczy i unikanie
      cukru w ogole i popijanie soku z kiszonej kapusty. Uciazliwe, ale daje efekty,
      tylko, zaznaczam, nie jako kuracja, a dodatek :) Moze skonsultujcie sie z innym
      lekarzem? Pozdrawiam i wytrwalosci zycze.
    • Gość: kukułka Re: grzybica IP: posejdon:* / *.gazeta.pl 05.06.03, 12:49
      A może leczysz się antybiotykami, albo jesteś po kuracji antybiotykowej?
      Antybiotyki niszczą śluzówkę...nie tylko układu pokarmowego, także moczowo-
      płciowego, w oczach itd. a objawami jest pieczenie, swędzenie, uczucie
      dyskomfortu, suchość itp.
      Na mnie podobnie oprócz antybiotyków działają preparaty energetyzujące (czy jak
      tam to sie pisze) w tabletkach musujących (typu plussssz), więc witaminki tylko
      w postaci naturalnej ;-)
      Poproś lekarza o przepisanie leku FLUCONAZOLE (bo nie wiem czy można kupić bez
      recepty, najlepiej zapytać w aptece), to sa tabletki(opakowanie 14 sztuk) albo
      kapsułki (7 sztuk w opakowaniu), dla mnie kasułki były lepsze...oczywiście jest
      to do połykania. Może razem z Tobą je połykac Twój partner.
      A wspomaganie to czopki dopochwowe LACTOVAGINAL (1 opakowanie kupisz w aptece
      bez recepty, więcej z przepisu lekarza, ok 30-40 zł). Ten lactovaginal moja
      ginekolog zaleca także jako sposób na utrzymanie tego wrażliwego miejsca w
      odpowiedniej kondycji, tj. np. po kąpieli w basenach, jeziorach i innych
      kąpielskach...bo tam jest dużo bakterii.

Powodzenia...
      Pozdr. K.
    • nike32 Re: grzybica 05.06.03, 16:34
      a moze sprobuj ziolkami.... czasem naturalne metody sa bardziej skuteczne niz
      chemikalia, mnie pomogly w wielu sytuacjach w zyciu, a wiem ze istnieja
      preparaty ziolowe zwalczajace grzybice, nie kosztuja duzo a sa skuteczne,
      osobiscie na problemy kobiece polecam kwiat jasnoty - pomaga na wszelkie
      dolegliwosci kobiet, o czopkach propolisowych tez czytalam no i podmywanie
      wywarem z ziol, trzeba sie po prostu wybrac do zielarni i zapytac:)
      maja roznego rodzaju mieszanki np ks. Klimuszki, ogolnie ziola sa ok- lepsze
      na pewno niz trucie swojego organizmu antybiotykami i takimi tam - jak juz
      jedna z was napisala- wlasnie antybiotyki powoduja grzybice! nie we wszystkich
      przyapdkach ale zdarza sie to dosc czesto, zycze szybkiego powrotu do
      zdrowia!:)
      • Gość: jam Re: grzybica IP: 80.48.243.* 05.06.03, 17:41
        a propos ziółek: wywar z kory dębu - 2 razy dziennie :)
    • Gość: mimi Re: grzybica IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.03, 18:32
      Spróbuj Nystatyne i czopki propolisowe, zaopatrz się też w płyn do higieny
      intymnej z bakteriami mlekowymi "Lactacyd", myśle że pomoże
      • minia696 Re: grzybica 05.06.03, 22:41
        dziekuje za porady akurat czopki nie pomagaja z tego co wiem jest jakis lek
        orungal kod=sztuje ok.50 zł. aha lactovaginal kiedys mi pomogl ale tez troche
        kosztuje w sumie moge zapalcc kazde pieniadze aby sie tego raz na zawsze
        pozbyc! najlepsze jest to ze rownie niespodziewanie to przychodzi to tak samo
        dolegliwosci mijaja!! dziwna rzecz ale mnie to wkurza bo juz zarazilam swego
        partnera i siostre! a co to bedzie w wakacje ratujcie dzieqwczyny kochane! pa
        pozdrawiam i dziekuje za wszelkie odpowiedzi!!!
        • Gość: brzydzaca sie syfe Re: grzybica IP: *.szczawnica.sdi.tpnet.pl 14.06.03, 18:16
          Trzeba było o tym pomyslec wczesniej.....
    • kasia.lomanczyk Re: grzybica 06.06.03, 09:49
      Raz na zawsze sie niestety najprawdopodobniej nie pozbedziesz, jesli masz
      sklonnosci to grzybica bedzie powracala, zwlaszcza po antybiotykach itp. Mozesz
      jednak zmniejszyc ryzyko nawrotow. Pij codziennie jakis jogurt (zwroc uwage,
      zeby zawieral zywe bakterie), mleko acidofilne albo actimel. Uwazaj na plyny do
      higieny intymnej, wybierz jakis z kwasem mlekowym. Cos, co poradzila mi moja
      pani ginekolog: kup sobie w aptece Tantum Rosa w saszetkach (taka plukanka) i
      rob nia irygacje dzien po miesiaczce i po kazdej kapieli w jeziorze itp.
      Postaraj sie zrezygnowac z tamponow, a jesli ich uzywasz to zmieniaj bardzo
      czesto i nie uzywaj silniejszych niz potrzebujesz (np. Super pod koniec
      miesiaczki). Nie uzywaj plynow do kapieli.
      • Gość: Bla Re: grzybica IP: *.miedzylesie.waw.pl 12.06.03, 19:45
        Irygacja nie!!!Kobieti!to przestarzaly sposob!tylko przy otrej grzybicy przez
        pierwsze 3dni zaleca sie irygacje!Tantum rosa ma alkaliczny (zasadowy) odczyn a
        w pochwie powinien panowac kwasny(same wiecie bakterie kwasu mlekowego)!wiec
        irygacja tylko oslabi srodowisko w Twojej pochwie!
        PS!rany,ja od POL ROKU nie moge sie pozbyc grzybicy!ale wlasnie zmienilam
        ginekologa i wierze teraz ze jego leczenie zadziala...!!to jest straszna
        choroba!
    • Gość: Bea (Szwecja) GINEKOLOG! IP: 194.68.23.* 06.06.03, 13:10
      Idz do GINEKOLOGA!!!
    • Gość: adz Re: grzybica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.03, 20:34
      Orungal jest bardzo dobry. Irygacja od czasu do czasu tez jest dobra. Ja mam
      ten problem co ty. Zrezygnuj z mydla i kup sobie plyn do higieny intymnej z
      serii AA.
    • Gość: aneczka Re: grzybica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.03, 15:27
      doskonale Cię rozumiem,sama mialam ten problem przez ponad rok i rzadne leki
      nie skutkowały, a miałam już chyba wszystko.Chodziłam tak od lekarza do lekarza
      i nic.W koncu trafiłam do ginekologa który dysponował bardzo profesjonalnym
      sprzętem(jakies mikroskopy)głównie do badań onkologicznych,ale to nie
      wazne.Dokładnie mnie zbadał i okazało się że przez te wszystkie terapie
      zostałam całkowicie wyjałowiona i pozbawiona flory bakteryjnej,także choroba
      dlatego non-stop powracała,nic mnie nie chroniło.Także zastosował on krem-
      Dalacin,aby całkowicie mnie wysterylizowac a pozniej na takie jałowe środowisko
      zaaplikował mi Lactovaginal.Po jakims czasie przyszłam i okazało się ze flora
      znów się rozwija i tak juz zostało.Grzybica to taka choroba która powraca,ale u
      mnie juz nie tak często,może raz w roku.Do mycia stosuje zel do higieny
      intymnej Lactacyd Femina(dostępny w aptekach i droeriach)a bogaty w kwas
      mlekowy,no i sporadycznie aplikuje sobie Lactovaginal.Powiem Ci szczerze że
      bardzo trudno znależc dobrego lekarza,w zasadzie wszyscy stosują te same metody
      i bez konca faszerują nas jakimis nowymi specyfikami.Nie wiem skąd jestes wiec
      nie wiem czy polecic ci tego lekarza?pozdrawiam
      • Gość: IGA Re: grzybica IP: *.tarchomin.waw.pl / 192.168.1.* 03.07.03, 22:48
        STOLICA warszawa!! dzieki za rady! a propo czuje ze to ohydztwo sie zbliza na
        szczescie mam zapas- ginalgin hmm mial byc na wakacje w razie co..
    • Gość: basia Re: grzybica IP: *.it-net.pl 03.07.03, 23:53
      a fuj wstydź sie heheheheheh ja ci poecam nie mieć grzybicy, to dobry sposób
    • bergo1 Re: grzybica 04.07.03, 17:06
      Mialam i lekarka przepisala mi gynalgin , ktory szybciutko pomogl. Dodatkowo kazala mi sie zaopatrzyc we wspomniany powyzaej Lactovaginal i stosowac go profilaktycznie raz w tygodniu. Tak tez robie i jest spokoj. No i plyn do higieny intymnej o niskim ph. Ostatnio bylam na wyjezdzie 3 dni i zapomnialam zabrac ze soba plynu, wiec mylam sie tam wylacznie woda - lepsze to niz mydlem wedlug mnie:) - oczywiscie w ekstremalnych wypadkach....
    • Gość: magda Re: grzybica IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.07.03, 15:24
      Przypuszczalnie masz zniszczoną florę bakteryjną pochwy naturalnie występują
      tam pałeczki kwasu mlekowego, które tworzą kwaśne pH uniemożliwiające rozwój
      chorobotwórczych drobnoustrojów np. bakterii coli (występuje ona we florze
      jelita, a co za tym idzie także w stolcu), grzybów np. candida albicans.
      Jeśli podmywamy się mydłem (pH alkaliczne), stosujemy dezodoranty intymne,
      używamy tamponów, zbyt często podmywamy się, stosujemy irygacje wypłukujemy
      bakterie kwasu mlekowego i nie ma nas kto bronić. Lactovaginal to nic innego
      jak liofilizowane bakterie kwasu mlekowego. (Występują w kwaśnym mleku,
      jogurtach). Dlatego proponuję pić kwaśne mleko i jogurty (codziennie)ograniczyć
      kosmetyki, podmywać się od przodu ku tyłowi, wycierać jednorazowym ręcznikiem
      papierowym
      • Gość: iga Re: grzybica IP: *.tarchomin.waw.pl / 192.168.1.* 08.07.03, 00:30
        więc:tamponow nie uzywam, podmywam sie 2 razy dzienie, nie zawasze mam plyn do
        hig. int. np. teraz nie,ale to chyba prawda ze mam lekkko zniszczona naturaln a
        flore tylko znajdz lekarza z prawdziwego zdarzenia! moi nawet nie fatyguja sie
        aby obok leku podochwowego zalecic tabl. doustne badz tu madry! pozdrawiam i
        dziekuje za odpowiedzi!
    • Gość: aneczka Re: grzybica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.03, 09:48
      hmm stolica.szkoda.Ja jestem z Opola.Wspóczuje Ci,ale propouje intesywne
      poszukiwania lekarza z prawdziwego zdarzenia,bo choroba chorobą,ale to nie jest
      normalne zeby tak non-stop.mysle ze rzeczywiscie powinnas sprawdzic stan flory
      bakteryjnej,bo to jest podstawa i klucz do spokoju.miłych wakacji,pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka