Gość: kiki IP: *.go.net.pl / 192.168.1.* 10.06.03, 20:12 musze odstawic pigułki, i martwie sie ze bede miała obsesje ciązy bez nich. czy prezerwatyw jest czegoś warta? jaka skutexczność(jak nie pęka...)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bea (Szwecja) Re: prezerwatywa IP: 194.68.23.* 11.06.03, 10:44 Jak peknie to mozna dostac tabletke na drugi dzien u lekaza zeby tej ciazy nie bylo (nie wiem jak tabletka sie nazywa på Polsku) Ale kondom nie chroni tylko od ciazy ale i tez od chorob. Jak nie masz stalego partnera to musisz uzywac kondomu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nike32 Re: prezerwatywa 11.06.03, 12:21 jest taka fajna stronka www.antykoncepcja.com.pl juz kiedys tu padl ten adresik i tam sobie mozna poczytac o skutecznosci wszystkich dostepnych srodkow antykoncepcyjnych :D, milej lekturki, a co do prezerwatyw... jasne ze pękają bo to w koncu guma jest tj baloniki:D, ale nie zawsze i nie wszystkie zajrzyj do poprzednich topikow na temat prezerwatyw a dowiesz sie ktore sa najskuteczniejsze, ja z prezerwatyw to oczywiscie Durex ale sa rozne gusta ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: prezerwatywa IP: *.netburg.pl 14.06.03, 00:16 Wracajac do postu poprzedniczki, ta tabletka, ktora sie zazywa po stosunku w przypadku, kiedy peknie prezerwatywa, to postinor, 4 tabletki kosztuja okolo 45 zl, oczywiscie na recepte. Mysle, ze mozesz zaufac gumkom. Pekaja, ale przeciez nie zdaza sie to notorycznie. Wtedy nie trzeba wpadac w panike, bo sa skuteczne metody, by wybrac z tej sytuacji (jak ta opisana wyzej). I tez uwazam, ze najlepsze sa prezerwatywy durexa. Podczas stosunku trzeba jednak pamietac, by byly caly czas dobrze nawilzone. Jesli nie mozecie wykorzystac zadnych specyfikow (rowniez ma je w swojej ofercie forma durex), to wystarczy po prostu zmienic prezerwatywe. Bo chyba najczestszym powodem, dla ktorego gumki pekaja, to wlasnie ich przesuszenie. Odradzam kondomy Unimila, gdyz nie tylko mi sie zdarzylo ze pekla, ale takze wielu moim znajomym. Odpowiedz Link Zgłoś
nike32 Re: prezerwatywa 14.06.03, 00:31 nom masz racje Unimil jest do d...:P a o tym nawilzaniu zupelnie zapomnialam- w sumie fakt ze dlatego pekaja dobre spostrzezenie:), co do metody "po" czyli tabletki wczesnoporonne bo tak to sie nazywa to ja nie wiem ale mnie to nie przekonuje jakos wolalabym nie stosowac ale to indywidualna sprawa pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: prezerwatywa IP: *.dsl.hccnet.nl 14.06.03, 13:46 postinor nie jest tabletka wczesnoporonna!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nike32 Re: prezerwatywa 15.06.03, 14:01 dobra Magda masz racje ale radze poczytac to: www.antykoncepcja.com.pl/Antykoncepcja_po.htm ze szczegolnym zwroceniem uwagi na skutki uboczne! nie polecam wlasnie dlatego, ze nie jest to wcale "takie zdrowe"... to tyle Odpowiedz Link Zgłoś