Dodaj do ulubionych

Antykoncepcja hormonalna a narkotyki

23.12.07, 22:56
Pytanie jest calkowicie na powaznie, prosze nie usuwac tego tematu:) Czy zazywanie jakichkolwiek narkotykow moze zmniejszyc lub zniwelowa dzialanie pigulki hormonalnej? Prosze o wypowiedzi osob, ktore sa zorientowane w temacie.pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • agatka_to_ja Re: Antykoncepcja hormonalna a narkotyki 23.12.07, 23:19
      podobny temat juz byl
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=520&w=70965278&a=70965278
      a moje zdanie jest takie, ze lepiej tych rzeczy nie zlaczyc, bo:
      1. mozesz z powodu narkotykow zapomniec zazyc tabletke albo zrobic z
      nia cos innego
      2. producent nie pisze w ulotce, czy narkotyki maja wplyw na
      dzialanie tabletek. Wniosek? Lepiej nie laczyc..

o szkodliwosci brania narkotykow juz nie wspomne...
      • shape_girl Re: Antykoncepcja hormonalna a narkotyki 24.12.07, 10:13
        Dziekuje Ci Agatko:)
    • figgin1 Re: Antykoncepcja hormonalna a narkotyki 24.12.07, 10:33
      Nie mają. Mozesz łączyć spokojnie. Agatko, przedmówczyni prosiła o opinię osoby
      zorientowane.
      • agatka_to_ja Re: Antykoncepcja hormonalna a narkotyki 24.12.07, 11:32
        a ty jestes zorientowana?
        Jak lekarz czy narkomanka????????????????

a moze jakies podstawy naukowe????????

czy tylko bedziesz sie przypierniczac do mnie???
        • figgin1 Re: Antykoncepcja hormonalna a narkotyki 04.02.09, 23:30
          agatka_to_ja napisała:
          >
          > a moze jakies podstawy naukowe????????
          >

Tak.
    • Gość: sundry Re: Antykoncepcja hormonalna a narkotyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.07, 19:16
      Używka wyskokowa to znaczy co? bo alkohol można,o ile się nie wymiotuje..
      • Gość: aaxxx Re: Antykoncepcja hormonalna a narkotyki IP: *.sotn.cable.ntl.com 25.12.07, 14:05
        To pewnie zalezy jakie narkotyki, tzw "lekkie" czy "twarde". W ulotce jest
        napisane, ze nawet palenie papierosow, lub zazywanie niektorych lekow jest
        niewskazane (a niektore leki maja przeciez dzialanie jak narkotyki np. morfina,
        silne przeciwbolowe, antydepresanty, nasenne lub niektore na rzadkie powazne
        choroby- mysle ze o te glownie producentom pigulek chodzilo). Takze lepiej nie
        zazywac narkotykow typu heroina, kokaina (najlepiej zadnych wg mnie). To samo
        dotyczny plastrow typu evra (w koncu tez hormony).
    • Gość: talita Re: Antykoncepcja hormonalna a narkotyki IP: 77.223.226.* 27.12.07, 14:47
      na ulotce nie ma co prawda takich informacji nie ma ale to chyba oczywiste,
      gdyby takie informacje były tam zamieszczone to wczesniej powinny byc
      przeprowadzone badanie na ten temat a jak wiadomo w Polsce narkotyki są środkiem
      prawnie zakazanym

tak wiec jak autorka postu dobrze zaznaczyła oczekuje odpowiedzi od osób
      znających to z własnego doświadczenia

od siebie mogę powiedzieć że zażywanie nie ma wpływu na działanie antykoncepcji
      hormonalnej, nie zagwarantować że nie ma narkotyku, który powodowałby jakieś
      skutki uboczne zmniejszające skuteczność tabletek ale co do paru specyfików mam
      100% pewność

pozdrawiam
      • agatka_to_ja Re: Antykoncepcja hormonalna a narkotyki 27.12.07, 17:51

Gość portalu: talita napisał(a):

> od siebie mogę powiedzieć że zażywanie nie ma wpływu na działanie
        antykoncepcji
        > hormonalnej, .........ale co do paru specyfików mam
        > 100% pewność

Jaka masz pewnosc??????????????????? Na jakiej podstawie???????
        Jestes badaczem??????????? czy narkomanka?

no szlag mnie trafia na takie idiotki.....

To, ze sie bierze tabletki, cpa i rownoczesnie nie zachodzi w ciaze
        moze oznaczac:
        1. ze ma sie szczescie
        2. ze te akurat narkotyki nie wplywaja na tabletki
        3. ze jest sie bezplodnym
        4. ze facet jest bezplodny

i setki innych rzeczy...

a gadanie o 100% pewnoscie jest delikatnie mowiac bzdurą.
        • Gość: gosc Re: Antykoncepcja hormonalna a narkotyki IP: *.gprs.plus.pl 27.12.07, 18:05
          dziewczyna pyta więc po co te wszystkie dodatkowe uwagi nie w temacie... ech...
          ja tam w ciążę nie zaszłam po xxx (raczej w ilościach nałogowych nie jedynie
          "dyskotekowych") a stosowałam najpierw tabletki antykoncepcyjne a teraz od 2 lat
          plastry
          • agatka_to_ja Re: Antykoncepcja hormonalna a narkotyki 27.12.07, 18:13
            no i o czym to swiadczy?

dokladnie O NICZYM!!!!!!!!!!!!!!!!!

To, ze nie zaszlas to kwestia tego, ze tabletki po prostu maja
            wysoka skutecznosc antykoncepcyjna! A to, ze nie zaszlas - to moze
            kwestia szczescia... tak to bywa, ze niektorzy maja wiecej szczescia
            niz rozumu.

Jeszcze raz powtarzam: nie ma badan, ktore stwierdzalyby, czy
            narkotyki moga oslabic dzialanie tabletek. Wniosek? lepiej nie
            ryzykowac.. tym bardziej, ze nie wiadomo do konca, z jakiego zrodla
            sie bierze narkotyki, co w nich jest i ciaza to moze byc NAJMNIEJSZY
            problem, ktory sie bedzie mialo po wzieciu narkotykow..
            • Gość: talita Re: Antykoncepcja hormonalna a narkotyki IP: 77.223.226.* 27.12.07, 21:47
              hmm mówisz że na "takie idiotki" nie masz sił, mam podobne odczucia jak czytam
              Twoje posty, gadasz jak pobita;) co Ci do tego że coś ktoś bierze? dziewczyna
              się pytała czy ktoś w tej kwestii ma doświadczenie a nie czekała tu na gromy z
              jasnego nieba że komuś to nie pasuje, nie lubisz to nie bierz ale daj spokój innym!

pozdrawiam;)
              • agatka_to_ja Re: Antykoncepcja hormonalna a narkotyki 27.12.07, 22:16
                Gadam jak pobita? Gdzie? To ty chyba sie przecpalas ...

Nic mnie nie obchodzi co bierzesz, jak czesto i co po tym
                wyrabiasz... powodzenia, to twoje zycie. Ale nie WMAWIAJ autorce
                watku, ze masz 100% pewnosc co kilku specyfikow.. JAKA masz
                pewnosc??????? bo nie wpadlas? to ZADEN dowod!!!!!

Postaraj sie to zrozumiec resztkami swoich przećpanych szarych
                komórek...
                • Gość: Girl.in.the.hat Re: Antykoncepcja hormonalna a narkotyki IP: *.wroclaw.mm.pl 31.12.07, 19:29
                  Oj, panienka chyba miała jakiś ostry problem z narkotykami. Troszkę
                  się rzuca:P
                  Ale to prawda, nie ma badań-nie ma wyników. Proste. Możemy tylko
                  liczyć na szczęście, które jak widać się objawia dosyć często. A
                  naszym "przećpanym szatym komórkom" dajmy odetchnąć. Troszeczkę:)
      • Gość: misia Re: Antykoncepcja hormonalna a narkotyki IP: *.srg.vectranet.pl 22.08.08, 10:01
        ja osobiscie wiem ze ma to wplyw na dzialanie antykoncepcji wiem sama po sobie
        bo teraz jestem w trzecim miesiacu w ciazy!! Uwazajcie bo na jednych dziala na
        drugich nie. Zalezy to chyba od organizmu. Pozdrawiam
    • Gość: ashley Re: Antykoncepcja hormonalna a narkotyki IP: *.adsl.inetia.pl 06.01.08, 19:49
      Sama jestem ciekawa odpowiedzi na zadane przez autorke postu pytanie=D a widze
      ze agatka jakas...agresywna..daj spokoj dziewczyno te wszystkie glupie
      komentarze twoje...i nie obrazaj innych...a wogole te twoje gupie wnioski...tak
      samo te sytuacje ze dziewczyny nie zaszly w ciaze po zazyciu narkotyku i tabl
      anty. moga swiadczyc ze te uzywki ktore braly nie nie oslabiaja antykoncepcji a
      nie ze mialy szcescie pomyslalas o tym? bo ja narazie nikt sie nie wypowiedzial
      ze ma dzidziusia bo sobie przycpal biiorac tabletki=p rusz troszke twoimi
      szarymi komoreczkami=p
      • agatka_to_ja Re: Antykoncepcja hormonalna a narkotyki 06.01.08, 20:12
        To ty dziewczynko rusz swoją pustą mózgownicą.
        Czy masz dowody NAUKOWE, ze narkotyki nie wplywaja na tabletki
        antykoncepcyjne? nie! Czy sa badania naukowe potwierdzajace,ze
        narkotyki wplywaja na antykoncepcje hormonalną? NIE (bo takie
        badania bylyby nieetyczne).. a przynajmniej ja nie znam takich
        wynikow badan..

Jaki z tego wniosek? Ze skoro nie jest potwierdzone tudziez zbadane,
        czy narkotyki wchodzą w interakcję z tabletkami hormonalnymi -
        lepiej NIE ŁĄCZYC tych dwóch rzeczy!

Jasne? Czy wyłożyc jeszcze jaśniej?

A zreszta to i tak zalezy od danej osoby, czy biorac hormony
        ryzykuje z narkotykami, czy nie.

Naćpanej pewnie czesto obojętnie z kim spi i czy sie zabezpiecza..
        tylko potem rodza sie dzieci na glodzie narkotycznym...
        • Gość: sylwusia Re: Antykoncepcja hormonalna a narkotyki IP: 83.100.221.* 07.08.08, 17:02
          szkoda mi Cie Agatko. skoncz juz.

dziekuje tym, ktorzy udzielili odpowiedzi na zadane pytanie :)
          • agatka_to_ja [...] 07.08.08, 20:12
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: ds Re: Antykoncepcja hormonalna a narkotyki IP: *.acn.waw.pl 04.02.09, 15:55
              agatka wydaje się podejrzanie nerwowa :-)

a tak nawiasem mówiąc, w sieci jest wiele wyników badań na temat interakcji narkotyków z antykoncepcją hormonalną, tylko trzeba użyć główki, poklikać w google'a, no i znać angielski :-)

przykładowo: amfetaminy, podobnie jak tabletki hormonalne zwiększają poziom kortyzolu, czyli hormonu stresu, więc przyjmowanie ich jednocześnie nie jest wskazane:

findarticles.com/p/articles/mi_g2601/is_0003/ai_2601000373
              agatko, jeśli coś jest zakazane, nie znaczy, że nie bada się jego wpływu na organizm, chociażby robiąc badania statystyczne ochotników. inaczej niewiele wiedzielibyśmy na temat działania kontrolowanych substancji.
              • bee-79 Re: Antykoncepcja hormonalna a narkotyki 04.02.09, 16:52
                przeceiz testuja leki pod wieloma wplywami,piciem alk.
                paleniem.itp.skoro papeirosy maja wplyw to teraz pomysl jaki ma ta
                chemia zawarta w tym wszystkich wplyw na hormony. wiec cos w tym
                jest. a agatka ma swira na punkcie ludzi ktorzy cos brali,nie wiem
                moze pokrzywdzona przez los, lub ma Gebe niewyparzona.
                • renata1983.x Re: Antykoncepcja hormonalna a narkotyki 04.02.09, 19:19
                  ja też nie wpadłam, ani po X ani po witamince A ani po paleniu, przetestowane
                  hehehe.
                  agatka po pierwsze nie powinna sie wypowiadac, bo nie jest zorientowana osoba
                  a po drugie ona mysli ze jak ktos cos wezmie to sie od razu puszcza nie wiadomo
                  z kim i gdzie, to juz predzej po alkoholu takie przypadki, ale nie o to chodzi,
                  jak ktos sobie czasem przypali to nie oznacza ze rozklada nogi i jest jakims cpunem
                  no i pytanie do agatki, czemu wyzywasz wszystkich co? piszesz idz sie nacpaj,
                  cpunko, masz przecpany mozg, dlaczego jestes taka wredna? nie szanujesz w ogole
                  czlowieka i to niby ty taka wyrozumiala i dobra osoba. wiesz co ci powiem to
                  wlasnie ty jestes beznadziejnie zalosna a do tego agresywna naucz sie najpierw
                  szacunku, a pozniej udzielaj sie na forum
                  • agatka_to_ja Re: Antykoncepcja hormonalna a narkotyki 04.02.09, 23:02
                    Nie szanuje ćpunów. Proste.
                    I nie podoba mi sie propagowanie narkotyków na forum. Proste.
                    I nie zmienie sie :) Proste.
                    • bee-79 Re: Antykoncepcja hormonalna a narkotyki 05.02.09, 10:58
                      powinnas omijac tematy zwiazane z narkotykami:)nie zdziwie sie jesli
                      kiedys ktos potraktuje sie jak zwykla szmate,bo nie bedzie miec
                      szacunku dla takiej osoby . tak to widze. ja szanuje wszystkich
                      ludzi ale niektorych poprostu omijam. :):) sory ze zeszlam z
                      tematu,ale drazni mnie kobiecina straaasznie.
                      • agatka_to_ja Re: Antykoncepcja hormonalna a narkotyki 05.02.09, 11:13
                        Moze ty, kobiecino, jestes traktowana jak szmata. Ja - nigdy.
                        pozdrawiam
                        • bee-79 Re: Antykoncepcja hormonalna a narkotyki 05.02.09, 13:58
                          a jednak:) nie zadaje sie z pokrojem ludzi takich jak ty dlatego
                          jestem szanowa i szanuje innych.
                          • agatka_to_ja Re: Antykoncepcja hormonalna a narkotyki 05.02.09, 14:23
                            Całe szczęście nie mam wśród znajomych tak zakłamanych osób jak ty :)
                            • bee-79 Re: Antykoncepcja hormonalna a narkotyki 05.02.09, 19:39
                              hehe ok niech ci bedzie:) powodzenia w zyciu zycze przyda ci sie;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka