tasakts 04.03.04, 20:31 Czy za spóźnienia podmiejskich też będą odszkodowania? Ciekawe jakie będzie odszkodowanie kiedy pąciąg w ogóle nie przyjedzie, skoro za dwie godzin opóźnienia jest cały bilet, to za brak pąciągu 24/2 * cena biletu. :- ))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lubie pociagi nie bedzie odszkodowan IP: *.dyn.optonline.net 05.03.04, 00:08 nie bedzie, bo PKP upadna, a nawet jak nie upadna, to kasy na odszkodowanie na pewno miec nie beda. poza tym, kto prywatnie kupi calutka kolej? nawet w stanach Amtrak jest dofinansowany z rzadowych pieniedzy. Polska narazie udowodnila ze potrafi niemal kazdy dobry biznes doprowadzic do ruiny przez rzady kolesiow, poczawszy od walesy. takze ciemno to widze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czapel jeszcze zwlekajmy z restrukturyzacja PKP IP: *.jurislab / *.giurisprudenza2.unimib.it 05.03.04, 12:04 Od dawna bylo wiadomo, ze nie sposob utrzymywac panstwowego molocha PKP i tysiecy jego bezsensownie zatrudnionych pracownikow, ze trzeba wprowadzic ostre ciecia etatow, przywilejow, zainwestowac w nowa infrastrukture i tabor i co? nic. z Gdanska do Warszawy jedzie sie cztery godziny. Podobna odleglosc w Niemczech, Francji czy Wloszech pokonuje sie w dwie, dwie i pol. Brawo dla panow poslow ostatnich czterech kadencji, brawo dla Solidarnosci i innych zwiazkow zawodowych, brawo dla kolejarzy. Strajkujcie, strajkujcie, opierajcie sie reformom. Za piec lat pojedziemy, mam nadzieje, szybkim pociagiem z Gdanska do Wwy, w dwie i pol godziny. Mamy jeszcze cztery lata, zeby cos zrobic i zeby byl to pociag PKP. W przeciwnym razie pojedziemy pociagiem DB albo SNCF. Ja powiem jedno, mi wszystko jedno. Ja chce podrozowac szybko, bezpiecznie i wygodnie. Jesli Polacy, jestesmy za glupi, by zrobic cos wlasnego, to rzeczywiscie nas Niemcy wykupia. Tylko daj Boze, zeby chcieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotreq Re: jeszcze zwlekajmy z restrukturyzacja PKP IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 05.03.04, 16:13 47km katowice-rybnik dzieki przyspieszeniu połączenia mozna juz pokonac w 80min Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k SPRYWATYZOWAC POCZTE !!! IP: *.mad.east.verizon.net 05.03.04, 23:02 znaczek przesylki KrakowiGdansk bedzie za 5 groszy (znaczek Wachock-Suwaki 23 zlote). Odpowiedz Link Zgłoś