Dodaj do ulubionych

Litości !!! Mam alergię na "Odę do Radości"

IP: *.visp.energis.pl 23.07.04, 01:23

Nie wiem jak Wy moi drodzy, ale ja cierpię na alergię związaną z publicznym
wykonywaniem przy każdej okazji "naszego nowego hymnu" - "o kwiecie
elizejskich cór itd. ..." (nie wiadomo dlaczego zmienionych przez UKiE
na "pól")Hymn ten w dodatku wykonywany jest we wszystkich swych nieszczęsnych
zwrotkach podczas gdy Nasz Hymn tylko w jednej.
Być może nie jestem osamotniony w swej alergii i założymy
Stowarzyszenie "uczulonych na kwiecie elizejskich cór (pól)"
Pozdrawiam serdecznie !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: BRvUngern-Sternber Re: Litości !!! Mam alergię na "Odę do Radości" IP: *.bg.am.lodz.pl 23.07.04, 12:30
      Nie ty jeden.I nie tylko na ode.Tyle jest tych zalosnych ,,programow''
      Euroekspres'' ,,Eurowiadomsci'' a juz szczegolnie ,,Europa da sie lubic''...Ten
      program czarno na bialym wykazuje,ze zniesc mozna wszystko-
      upaly,kleszcze,dziury w jezdni ale jest jedna rzecz nie do zniesienia- Unia
      Europejska.Prowadzi ten program w stylu ,,slodko-sentymentalnym'' prawdziwa
      cora Europy Monika Richardson...Polega on na wyciaganiu jakis prowincjuszy z
      tej zapadlej dziury jaka jest UE i prezentowaniu ich z zachwytem prawda jacy
      oni slodziutcy?Brrr...Oczywiscie od czasu jak sie ten program ukazal gdy tylko
      pojawia sie Monika Richardson zmieniam kanal...
      Co do ody to czegoz tam nie ma.Sa bogowie( nie Bog co to to nie) zeby bylo
      jasne elizejscy czyli antycznie.Swieta(ale nie zadna chrzescijanska)
      radosc.Stoimy na swietym progu.Mozna powiedziec swiecka swietosc stworzona
      wysilkiem swieckiej tradycji Brukseli.Oczywiscie duch jest natchniony w sensie
      swieckim.Wchodzimy i wstepujemy ale nie do chrzescijanskiego nieba a do UE tzw.
      przez fachowcow wuniowstapienie.Jak widzisz hymn UE ma gleboki sens
      teologiczny.Oczywiscie nowej swieckiej teologii...Ufff...
      Ale porzucmy te wzloty ducha(swieckiego) i powiedzmy szczerze od tego robi sie
      juz niedobrze.
      I dlatego popieram pomysl.Proponuje zalozyc Lige przeciw stosowaniu tortur w UE.
      • Gość: psychiatra A co, zdjeli kaftaniki i pozwolili popisac na IP: 146.145.235.* 23.07.04, 18:07
        komputerku?
        • Gość: klip fan ? IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 23.07.04, 18:22
          Czyzby fan psychuszek ?
          • Gość: Sentencius janko muzykant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 16:54
            Gość portalu: klip napisał(a):

> Czyzby fan psychuszek ?

raczej wiejski DJ zastanawiajacy sie nad nowa wersja "Ody do... gluposci"

P.S.Krzysztofie,trzyma pan reke na pulsie?Wakacje mam w Posce wesole,czyli
            wiele kontaktow z ...urzedami.
        • Gość: BRvUngern-Sternber Tak marzy im sie zamykanie przeciwnikow... IP: *.bg.am.lodz.pl 02.08.04, 13:21
          W psychuszkach nieodzalowanym wzorem sowieckim.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka