Dodaj do ulubionych

Zamiast szopki - czerwony kapturek

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 23:01
Unia wkracza w nową tradycję - szopkę bożonarodzeniową zastępuje się bajką o
czerwonym kapturku. Dlaczego jednak w tak niekorzystnym świetle przedstawia
się wilka? Co na taki stan ekolodzy i inni zieloni?
Obserwuj wątek
    • Gość: Lidka Re: Zamiast szopki - czerwony kapturek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 12:35
      Mówić trochę zartem to w przypadku babci problemu nie ma autanazja jest
      czymś "normalnym", ale co dalej ? Własciwi komisarze UE napewno coś wymyślą. Ja
      jednak wolę tradycyjną szopkę.
    • Gość: klip Re: Zamiast szopki - czerwony kapturek IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 13.12.04, 13:49
      Takie przejawy nietolerancji wobec chrzescijanstwa sa coraz czestsze.To dobre
      przygotowanie na islamska Europe.
    • kotek.filemon Re: Zamiast szopki - czerwony kapturek 13.12.04, 14:09
      Ostatnio mi wpadło w ucho z telewizorni (nie mam czasu oglądać ale czasem w
      domu w tle coś gra), że jakiś nauczyciel we francuskim miasteczku złożył
      protest przeciw rozdawaniu dzieciom czekoladowych mikołajów. Specjalnie
      przystanąłem, żeby te mądrości nadal chłonąć i nie zawiodłem się. Dlaczegóż to
      nie można w/w czekoladek rozdawać? Otóż dlatego, że rzeczony Mikołaj był w
      krzyż uzbrojony (nie sprecyzowano jaki: prosty, prawosławny, maltański, Św.
      Andrzeja, czy poczciwy hakenkreuz), jako taki więc zagrażał fundamentom
      francuskiej laickiej szkoły. Mógł je wręcz obrócić w gruzy.

Istnieje pewien próg głupoty, powyżej którego można się narazić na śmieszność...
      • olias no, to finish-francia 13.12.04, 23:00
        faktycznie, było coś takiego. Biedne dzieciaki ..."już był w kurniku, już witał
        się z gąską" - ślinka im tylko z czekolady została. Ludzie!!!! ZSRR i komunizm
        był najbardziej logiczną formacją polityczną. Przecież te czekolady zostałyby
        zjedzone przez malców.
    • Gość: mikołąj Re: Zamiast szopki - czerwony kapturek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 12:31
      To wszystko dzieje się w imię wyższych celów. Skąd my to znamy?
    • Gość: Sentencius ekspresja oddajaca rzeczywistosc. IP: *.introweb.nl 14.12.04, 15:16
      Gość portalu: Karol napisał(a):
      Unia wkracza w nową tradycję - szopkę bożonarodzeniową zastępuje się bajką o
      czerwonym kapturku. Dlaczego jednak w tak niekorzystnym świetle przedstawia
      się wilka? Co na taki stan ekolodzy i inni zieloni?

Zieloni to zwykli czerwoni,tyle ,ze lapowki biora w zielonych.Bajka o czerwonym
      Kapturku nawiazuje do bajki o Eurokolchozie.Kto w niej jest wilkiem wszyscy
      sie domyslaja tak ,jak to mozna bylo sie domyslac przed Referendum-chociaz wilk
      sie doskonale wtedy przebral- ale babci jest nieco wiecej,mozna by rzec
      towarzystwo miedzynarodowe.Kto natomiast okaze sie mysliwym,ktory rozpruje
      brzuch wilkowi i uwolni polkniete babcie?Zeby juz utrzymac nastroj wesolosci-
      wiadomosc ze Stanow,gdzie fanatycy political corectness juz nie tylko
      zabraniaja wystawiac choinki w aulach uniwersyteckich ,ale przerzucili sie na
      sprawy ...informatyczne.Kazdy ,kto raz zakladal w swoim compie twardy dysk
      musial sie zdecydowac, czy bedzie on pracowal w opcji "master" czy "slave" i
      wlasnie do tych nazw przyczepili sie teraz lewacy.Ciekawe jakie slowa
      zaproponuja w zamian?
    • Gość: BRvUngern-Sternber Tak Eurodziadek Euromroz... IP: *.bg.am.lodz.pl 14.12.04, 16:35
      No tak euroczerwony eurokapturek przynosi eurodzieciom europrezenty.Najlepiej
      zbior eurodyrektyw do poczytania przed zasnieciem...Jakie to
      feministyczne...Ale przeciez nie jest zachowany rowny status plci?Co na to
      minister Sroda?Dlatego Euroczerwony Eurokapturek powinien chodzic razem z
      Eurodziadkiem Euromrozem.I tak narodzi sie nowa euroswiecka eurotradycja...I
      zawsze pamietajmy...Eurominusy nie moga nam przeslaniac europlusow...
      A rzekomo <swiety> rzekomy <mikolaj> to wymysl katolickiego opresyjnego
      spoleczenstwa stworzony w celu wyladowania katolickiej agresji na kobietach jak
      to naukowo udowodnila profesor Magdalena Sroda.I tego sie trzymajmy...
      Unitariusze Europy laczcie sie!!!
    • Gość: Karol Re: Zamiast szopki - czerwony kapturek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 11:27
      Okazuje się ,że szopka to dla tolerancyjnych europatów to jeszzce mało
      przeszkadza równiez choinka. Tak naprawdę to mnie przeraża w jakie g...no żesmy
      wdepnęli.
    • Gość: Karol Re: Zamiast szopki - czerwony kapturek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 13:04
      Chcąc zniszczyć człowieka ( społeczność, naród ) trzeba mu zabrać tożsamość.
      Ktoś w UE myśli własnie wten sposób zabierając kolejno religię , tradycje,
      zwyczje. Nie dziwię się więc że nie ma w konstytucji europejskiej odwołania do
      korzeni chrześcijańskich. Ciekaw jestem czy zakończy się to tak jak w
      Oświęcimiu numerem - choć dziś brzmi to brutalnie i idiotycznie ale czy
      bezsensownie. Dziś szopka , choinka , symbolika wiary żydowskiej czy islamskiej
      jutro tożsamość - będzie jedna wielka komuna.
    • Gość: Jaś Re: Zamiast szopki - czerwony kapturek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 21:16
      Dziś w telewizji usłyszałem że drażnienie innowierców szopką, choinką,
      mikołajem to dopiero początek. Draznić mogą przecież kościoły chrześcijańskie ,
      synagogi i meczety. Coś mi to zaczyna przypominać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka