Dodaj do ulubionych

Nowy unijny instytut - ds. równości płci

IP: *.ikp.kfa-juelich.de 08.03.05, 16:02
to doslownie idiotyzm dnia...

co ja mowie

ROKU !!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: zenek Re: Nowy unijny instytut - ds. równości płci IP: *.ippt.gov.pl 08.03.05, 16:04
      Będą kobietom przyszywać członki.
      • Gość: . równość płci jest jak obwód piłki, kretyństwo !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 16:21
        urząd ds kretyństwa
        openmind.desk.pl ekstrema dla każdego !
        • Gość: kinga Błaznują zamiast bronić kobiet przed islamem IP: *.per.pl 08.03.05, 17:53
          Feministki nie robią NIC by chronić wolność kobiet. Toczą psychologiczne wojny
          na salonach popijając szampana, kiedy 130mln kobiet na świecie, a setki tysięcy
          w Europie pada ofiarą islamskiego prawa szariatu - morderstwa "honorowe",
          okaleczanie i amputacja narządów płciowych, bicie, gwałty i żadnych praw. Ponad
          50% kobiet w "europejskiej" Turcji jest ofiarą przemocy mężczyzn w rodzinie.
          Feministki są za włączeniem ich do Unii :) Śmiechu warte.

W 2050 roku będzie więcej islamskich Turków w Europie niż Francuzów i Niemców
          łącznie. A w 2100 Europa w demokratyczny sposób przejdzie na szariat.
          Feministki się cieszą. Cała Unia Europejska się cieszy.
          • twprezydent Lewacki kretynizm!Jak uJarugi-Nowackiej i Hausnera 08.03.05, 17:59
            A przy okazji miejsce, w którym partyjni towarzysze mogą trochę dorobić.
            A my za to pacimy w formie haraczu dla Unii.
            • zigzaur Re: Lewacki kretynizm!Jak uJarugi-Nowackiej i Hau 09.03.05, 17:59
              Co nas będą tutaj straszyć?
              Jemu uciąć a jej zaszyć!
      • czarna_godzina Re: Nowy unijny instytut - ds. równości płci 08.03.05, 17:15
        Rozumiem ze w Polskiej Akademii NAuk juz nad tym pracujecie?!!
    • Gość: nn Re: Nowy unijny instytut - ds. równości płci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 16:09
      chyba bzdury nie widzieliscie

<a href="http://kkblog.hwdp.pl">>>to jest dopiero bzdura<<</a>
    • read1 Re: Nowy unijny instytut - ds. równości płci 08.03.05, 16:28
      W sumie to jestem za, pod warunkiem, że za te skromne 52,5 mln euro, wyśle się
      'równaczy' na stypendium gdzieś daleko, daleko poza naszą galaktykę lub choć do
      najbliższej przychodni do psychiatry.
      • w.rybotycki Aczkolwiek 08.03.05, 16:34
        Oni nie mają na co wydawać naszych pieniędzy? A może zabrakło stołków dla
        partyjniaków (choć w UE partyjniactwo raczej jest chyba mniejsze niż u nas, kij
        wie)...
    • toja3003 ok,baby do woja i od 65 lat na rentę -równość nie? 08.03.05, 16:58
    • che.guvniara Zobojnaczyć płci: problem zniknie samorzutnie 09.03.05, 05:44
      Hermafrodytyzm odpowiedzią na unijne bolączki nierownych pan i panow.

Instytut jest absolutnie NIEZBEDNY. Głębokie studia problemu są NIEODZOWNE.
      Wydatki na Instytut są w pełni UZASADNIONE.

Pani Ministra Jarucha: Instytut Tematow Zastępczych czeka.

Urzędnicy bawią się w instytuty, a istotne problemy pozostają niętkniete...

Guvniara
    • klip-klap dlaczego tylko jeden? 09.03.05, 11:23

Str.Lizbonska do kosza, witajcie nowe urzedy, antydyskryminacja i prawa dzieci.
      To sa glowne cele UE,hehehhehehehhe.
    • megas1 Re: Nowy unijny instytut - ds. równości równości 09.03.05, 15:37
      Powinni taki założyć - jasno widac że nie kazda równość jest równo chroniona jak inne. Podobnie powinni założyc instytut ds. niedyskryminacji dyskryminacji - to są najważniejsze dziłania na okres 2007-2013

• losiu4 Re: Nowy unijny instytut - ds. równości płci 10.03.05, 10:43
      następna horda urzędasów. Żal tylko, że faktycznie mogą jakąś głupotę wcielić w
      życie.

Pozdrawiam

Losiu
    • Gość: mama Re: Nowy unijny instytut - ds. równości płci IP: *.cec.eu.int 10.03.05, 12:05
      jak czytam Wasze wypowiedzi to robi mi sie slabo. Jeszcze raz gratuluje sobie
      decyzji wyjazdu z Polski od poklepujacych sie wzajemnie po plecach "prawdziwych
      mezczyzn" ktorzy braki w kompetencjach nadrabiaja chamstwem i poblazaniem w
      stosunku do kolezanek. Jestescie zywym przykladem, ze instytut jest baaaardzo
      potrzebny.
      Na marginesie dodam, ze 70% laureatow konkursow na urzednikow unijnych to
      kobiety. Zastanowcie sie troche nad tym.
      Uprzedzajac pewne komentarze szybciutko wyjasniam, ze nie jestem
      zadna "zatwardziala feministka", mam meza (Polaka, a jakze, zdarzaja sie i w
      Polsce faceci na poziomie) i dziecko
      • Gość: klip plcie nie sa rowne IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 10.03.05, 13:11
        > Na marginesie dodam, ze 70% laureatow konkursow na urzednikow unijnych to
        > kobiety. Zastanowcie sie troche nad tym.

No to nowy urzad wyrowna...

> jak czytam Wasze wypowiedzi to robi mi sie slabo. Jeszcze raz gratuluje sobie
        > decyzji wyjazdu z Polski od poklepujacych sie wzajemnie po plecach "prawdziwych
        >
        > mezczyzn"

UE ma powazne problemy ze swoim rozwojem i wolnorynkowym charakterem,a
        powolywanie w takim momencie nowego urzedu to marnotrawienie pieniedzy. To sa
        problemy czwartorzedne.
        • krzysztofsf Re: plcie nie sa rowne 11.03.05, 12:51
          Gość portalu: klip napisał(a):

> > Na marginesie dodam, ze 70% laureatow konkursow na urzednikow unijnych to
          > > kobiety. Zastanowcie sie troche nad tym.
          >
          > No to nowy urzad wyrowna...

Czyli nowy urzad zadysponuje wywalenie 20% urzednikow ue (kobiet) aby przyjac w to miejsce mezczyzn?
          Panowie!!! Niech zyje nowy urzad ;)
          A w razie czego, polecam wariant "Miriam", zeby aktualnie pracujacy dopasowywali sie do wymaganych statystyk.
          • klip-klap Re: plcie nie sa rowne 11.03.05, 14:39
            > A w razie czego, polecam wariant "Miriam", zeby aktualnie pracujacy dopasowywal
            > i sie do wymaganych statystyk.

Skomplikowales sprawy. Martwi mnie,ze mowi sie tu tylko o plciach,a co z
            gejami,mniejszosciami religijnymi,etnicznymi,leworecznymi...
      • losiu4 Re: Nowy unijny instytut - ds. równości płci 11.03.05, 07:42
        Gość portalu: mama napisał(a):

> jak czytam Wasze wypowiedzi to robi mi sie slabo. Jeszcze raz gratuluje sobie
        > decyzji wyjazdu z Polski od poklepujacych sie wzajemnie po
        > plecach "prawdziwych
        > mezczyzn" ktorzy braki w kompetencjach nadrabiaja chamstwem i poblazaniem w
        > stosunku do kolezanek.

nikt nikogo nie poklepuje, a jedynie patrzy na efekty prac róznych unijnych
        urzędów. I patrzy, gdzie podatkowe haracze znikają.

> Jestescie zywym przykladem, ze instytut jest baaaardzo
        > potrzebny.
        > Na marginesie dodam, ze 70% laureatow konkursow na urzednikow unijnych to
        > kobiety. Zastanowcie sie troche nad tym.

zastanawiamy sie właśnie. I wychodzi na to, ze najwiecej marnotrawią...
        kobiety. No bo skoro tyle nieefektywnie przeżera biurokratyczna brukselska
        machina, a pracuje w niej 70% kobiet... w tym przypadku ja bym się tymi
        procentami naprawdę nie chwalił, bo nie ma czym :)

> Uprzedzajac pewne komentarze szybciutko wyjasniam, ze nie jestem
        > zadna "zatwardziala feministka", mam meza (Polaka, a jakze, zdarzaja sie i w
        > Polsce faceci na poziomie) i dziecko

też nie jestem zatwardziałym feministą :)

Pozdrawiam

Losiu
      • oksy Re: Nowy unijny instytut - ds. równości płci 11.03.05, 12:45
        Zgadzam się z Tobą, Mamo!
        Ale nie przejmuj się, przez nich po prostu przemawiają lęki i kompleksy.
        Nasi uroczy interlokutorzy się boją, że jeszcze, nie daj Boże, kobiety będą
        zarabiały tyle samo za taką samą pracę...
        (Bogu dzięki mój mąż, też Polak, a jakże, też jest facetem na poziomie...)
        • klip-klap Re: Nowy unijny instytut - ds. równości płci 11.03.05, 14:43
          Lepiej napisz czy z tych 70% kobiet zatrudnionych w urzedach wyrowna sie do 50% ?
          Powinien podobac Ci sie taki pomysl.

Mi sie nie podoba,wole by o przyjeciu do pracy decydowaly umiejetnosci, a nie
          plec albo decyzja tego czy owego urzedu. Jak ktos dyskryminuje z tego czy innego
          powodu,to sam ostatecznie traci. Ale oczywiscie politycy potrzebuja nowego
          sposobu na marnotrawienie pieniedzy, a naiwni czuja sie uspokojeni, bo przeciez
          urzad zalatwi...
          • Gość: Bustaw Kiedy wreszcie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 18:02
            ...Bruksela ogłosi powołanie Europejskiego Ministerstwa Miłości, by spełnić
            orwellowską wizję /"1984"/? Sprawy idą - jak widać - we właściwym kierunku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka