Dodaj do ulubionych

Nie chce byc polskim obywatelem!!!

IP: *.lu.dl.cox.net 25.04.03, 00:02
Towarzysze w rzadzie polskim znalezli sposob jak sie pomscic na polskich
emigrantach:

www.wirtualnapolonia.com/teksty.asp?TekstID=4890
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość portalu: up Re: Nie chce byc polskim obywatelem!!! IP: *.lu.dl.cox.net 25.04.03, 23:13
      up2
    • Gość: up Re: Nie chce byc polskim obywatelem!!! IP: 216.167.186.* 26.04.03, 01:34
      hey
    • Gość: , czesc grafiti IP: *.dsl.anhm01.pacbell.net 26.04.03, 03:45
      Sluchaj, a jakby im tam wplynac troszke na wladze? Co?
      Wymienic im wladze a nastepnie zmienic te przepisy?

Trzeba tyrknac do Powella niech zbombarduja cos tam, i juz.
      Popierasz?
      • Gość: grafiti Re: czesc grafiti IP: *.lu.dl.cox.net 27.04.03, 04:56
        Gość portalu: , napisał(a):

> Sluchaj, a jakby im tam wplynac troszke na wladze? Co?
        > Wymienic im wladze a nastepnie zmienic te przepisy?
        >
        > Trzeba tyrknac do Powella niech zbombarduja cos tam, i juz.
        > Popierasz?

ja popieram jakikolwiek sposob zeby polepszyc ta zla sytuacje.
        • Gość: , Re: czesc grafiti IP: *.dsl.anhm01.pacbell.net 27.04.03, 05:43
          Ty, napisz do tego swojego senatora, ze jakby Bush powiedzial jedno slowo
          o Nafta, ze np. bylby mile zaskoczony gdyby Polacy rozwazyli ewentualnosc
          wstapienia do tej oragnizacji.

Co sie wtedy stanie?

Powstanie nowa sytuacja przedreferendalna.
          Czesc Polakow uwierzy w istnienie alternatywy.
          Zaglosuje w referendum na "NIE" i opozycja w nowych wyborach wezmie sie za SLD
          i zacznie sie taka zadyma, ze oni to prawo zmienia. Bo SLD nie bedzie!
          He he he. Tak bedzie. Co Ty na to Grafiti? Ha?

• Gość: grafiti Re: czesc grafiti IP: *.lu.dl.cox.net 28.04.03, 16:35

> Ty, napisz do tego swojego senatora, ze jakby Bush powiedzial jedno slowo
            > o Nafta, ze np. bylby mile zaskoczony gdyby Polacy rozwazyli ewentualnosc
            > wstapienia do tej oragnizacji.
            >
            > Co sie wtedy stanie?
            >
            > Powstanie nowa sytuacja przedreferendalna.
            > Czesc Polakow uwierzy w istnienie alternatywy.
            > Zaglosuje w referendum na "NIE" i opozycja w nowych wyborach wezmie sie za
            SLD
            > i zacznie sie taka zadyma, ze oni to prawo zmienia. Bo SLD nie bedzie!
            > He he he. Tak bedzie. Co Ty na to Grafiti? Ha?
            >
            Slyszalem ze Turcja juz jest w NAFTA. Ale nie jestem tego 100% pewny.To dla
            Polski tez by bylo mozliwe. Wtedy Polska by nie przestala istniec. Bo jak do
            EU sie przylacza to juz Polska jako kraj nie bedzie istnial.
            grafiti
            • Gość: next Re: czesc grafiti IP: *.t 28.04.03, 16:54
              Turcja jest w NATO misiu kolorowy, a nie w NAFTA.
    • dziejas Re: Nie chce byc polskim obywatelem!!! 28.04.03, 17:04
      ogladales "king size"? jest tam bardzo wazne zdanie kilkujadka: "problem w tym,
      ze my potrzebujemy i tych, ktorzy chca i tych ktorzy nie chca. ja wiem
      polokoktowcy nas nie kochaja, ale my tak dlugo bedziemy ich kochac, az w koncu
      oni nas pokochaja" (moglem troszke pozmieniac, ale sens pozostaje ten sam).
      pozdr
      • Gość: grafiti Re: Nie chce byc polskim obywatelem!!! IP: *.lu.dl.cox.net 28.04.03, 20:09
        dziejas napisał:

> ogladales "king size"? jest tam bardzo wazne zdanie kilkujadka: "problem w
        tym,
        >
        > ze my potrzebujemy i tych, ktorzy chca i tych ktorzy nie chca. ja wiem
        > polokoktowcy nas nie kochaja, ale my tak dlugo bedziemy ich kochac, az w
        koncu
        > oni nas pokochaja" (moglem troszke pozmieniac, ale sens pozostaje ten sam).
        > pozdr

ja przypuszczam ze to po prostu msciwosc po stronie rzadu polskiego. oni
        inaczej traktuja polonie ze wschodu (byly ZSRR) robia im duze przeszkody z
        przyjezdzaniem do Polski
        • Gość: kjh Powiedzmy sobie szczerze, IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 28.04.03, 20:24
          to chuje sa.

I dobrze byloby ich kopnac w dupe. Ale pewnie teraz cenzor te moja wypowiedz
          wytnie. I bedzie mial racje. A ja bede musial przepraszac.
          To juz moja 4 wypowiedz wulgarna na forum. Ale tak to trzeba nazywac po imieniu.
          Moze nie zauwaza. Nie w referendum zmieniloby w Polsce system i byc moze
          wiekszosc przepisow. Kto wie?
          • Gość: grafiti Re: Powiedzmy sobie szczerze, IP: *.lu.dl.cox.net 28.04.03, 21:22
            Gość portalu: kjh napisał(a):

> to chuje sa.
            >
            > I dobrze byloby ich kopnac w dupe. Ale pewnie teraz cenzor te moja wypowiedz
            > wytnie. I bedzie mial racje. A ja bede musial przepraszac.
            > To juz moja 4 wypowiedz wulgarna na forum. Ale tak to trzeba nazywac po
            imieniu
            > .
            > Moze nie zauwaza. Nie w referendum zmieniloby w Polsce system i byc moze
            > wiekszosc przepisow. Kto wie?

Ja mysle ze "Tak" w referendum skonczy istnienie Polski jako kraj i wtedy
            polski rzad bedzie MUSIAL przestac szykanowac ludzi.
            • Gość: , to jest dobry argument. Ale: IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 28.04.03, 21:24
              Tylko, ze te przepisy odnosnie obywatelstwa nie sa regulowane przez Unie,
              i to jest zly argument. Ale nie na pierwszy rzut oka.
              • Gość: grafiti Re: to jest dobry argument. Ale: IP: *.lu.dl.cox.net 28.04.03, 23:04

> Tylko, ze te przepisy odnosnie obywatelstwa nie sa regulowane przez Unie,
                > i to jest zly argument. Ale nie na pierwszy rzut oka.

Mysle ze te przepisy musza byc regulowane bo jak "pomieszasz" tyle roznych
                krajow to musza miec jakies jednolite ustawy odnosnie obywatelstwa.
                • Gość: , Re: to jest dobry argument. Ale: IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 30.04.03, 18:12
                  Wiesz, jak juz masz taki zdecydowany poglad na te zywotne dla ciebie sprawy to
                  pewnie sprawdziles te ustawy i wiesz jak sie zmienia. A ja mysle, ze jednak sie
                  nie zmienia, bo o ile pamietam, a moglem przekrecic, bo tym sie nie zajmuje, to
                  nie ma czegos takiego jak obywatelstwo unijne. Jak narazie. Dodatkowo wyglada
                  na to, ze unia sie rozleci. Wlochy nie maja juz ochoty tego ciagnac, Austria
                  nie chce, to kwestia czasu jak sie pokloca. I przez kolejne lata bedziesz
                  czekal az ci to obywatelstwo anuluja albo i nie.

A tak to masz szanse na:
                  - zmiane przepisow po zmianie wladz.
                  - wejscie do EEA tylko i bedziesz mial otwarta granice i mozesz sobie pojechac
                  do Berlina a z Berlina do Polski i NIKT ci zlego slowa nie powie.
                  Bo nie bedzie kontroli, albo bedzie symboliczna.

Tylko musi byc najpierw NIE.
                  Sprawdz te przepisy jeszcze raz. Bo to moze byc inaczej niz myslisz.
                  • Gość: grafiti Re: to jest dobry argument. Ale: IP: 216.167.186.* 02.05.03, 19:36

> A tak to masz szanse na:
                    > - zmiane przepisow po zmianie wladz.
                    > - wejscie do EEA tylko i bedziesz mial otwarta granice i mozesz sobie
                    pojechac
                    > do Berlina a z Berlina do Polski i NIKT ci zlego slowa nie powie.
                    > Bo nie bedzie kontroli, albo bedzie symboliczna.
                    >
                    > Tylko musi byc najpierw NIE.
                    > Sprawdz te przepisy jeszcze raz. Bo to moze byc inaczej niz myslisz.

Mam nadzieje ze tak sie ulozy, ale w miedzyczasie bede polskiemu rzadowi o tym
                    problemie "przypominal" zeby oni o Polonii nie zapomnieli. Rowniez zauwazylem
                    ze wiele Polakow nawet o tych problemach nie wie. Oni mysla ze teraz juz jest
                    po komunizmie i ze polski rzad by tak zle ludzi nie traktowal.
                    z powazaniem............grafiti
    • Gość: up Re: Nie chce byc polskim obywatelem!!! IP: 216.167.186.* 29.04.03, 15:32
      234
    • Gość: Gość portalu: up Re: Nie chce byc polskim obywatelem!!! IP: 216.167.186.* 29.04.03, 22:00
      up1234
    • Gość: up Re: Nie chce byc polskim obywatelem!!! IP: *.lu.dl.cox.net 30.04.03, 06:52
      123
    • Gość: up Re: Nie chce byc polskim obywatelem!!! IP: *.lu.dl.cox.net 30.04.03, 17:37
      up
    • Gość: up Re: Nie chce byc polskim obywatelem!!! IP: *.lu.dl.cox.net 30.04.03, 20:03
      3465
    • Gość: up Re: Nie chce byc polskim obywatelem!!! IP: 216.167.186.* 02.05.03, 04:42
      321
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka