Dodaj do ulubionych

coś dla eurofobów

IP: 213.76.135.* 05.05.03, 12:31
Eurosceptycy często i gęsto odnoszą się do artykułów z Newsweeka. Więc i ja
polecam taki link.

newsweek.redakcja.pl/archiwum/artykul.asp?Artykul=6089
Obserwuj wątek
    • Gość: mr_pope Re: coś dla eurofobów IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.05.03, 12:36
      O co chodzi z tym artykułem?
      • tomek9991 Re: coś dla eurofobów 05.05.03, 12:44
        Przecież ten artykuł to czysta głupota :
        "11 dni w Hiszpanii spędzi latem 48 uczniów z III LO w Zamościu, a pracownię
        komputerową dla 11 osób zyska Zespół Szkół Specjalnych w Sochaczewie.
        Gimnazjaliści już pakują walizki. Czy to ich ostatnia podróż z paszportami? "

Nie słyszałem o tym, aby nawet po 2007 roku ( ewentualne wejście do Schengen )
        Polak nie potrzebowałby paszportu za granicą.
        Na razie polskie dowody osobiste nie są uznawane i nie wiadomo, czy po 2007
        roku będą.
        • Gość: heliov Re: coś dla eurofobów IP: *.acn.pl / 10.72.7.* 05.05.03, 13:18

tomek9991 napisał:

> Przecież ten artykuł to czysta głupota :
          > "11 dni w Hiszpanii spędzi latem 48 uczniów z III LO w Zamościu, a pracownię
          > komputerową dla 11 osób zyska Zespół Szkół Specjalnych w Sochaczewie.
          > Gimnazjaliści już pakują walizki. Czy to ich ostatnia podróż z paszportami? "
          > Nie słyszałem o tym, aby nawet po 2007 roku ( ewentualne wejście do
          Schengen )

Że nie nas temat!? - mysle , że jak najbardziej na temat! 82% zwolenników
          wśród młodzieży ! wynik wspaniały euro[rzeciwnicy chyba nie wyrazaja radości
          po uzyskaniu informacji , że wsród młodzieży mają poparcie znikome?

Zamość ?! może rzeczywiście tylko częściowo na temat. Ale tu wypowiem się
          więcej , gdyz to moje rodzinne miasto położone w Polsce B a prosze zdołało
          wygrać pomomo tak ogromnej konkurencji!!! - jeszcze raz brawo. Mozna zatem
          przypuszczać , że wśród młodzieży Zamościa mozna znaleźć wielu zwolenników
          Unii . Zamość bedzie jednym z najbiedniejszych regionów Unii ale wierzę w jego
          możliwości rozwoju. Zamość wybiera Unię!!

> Polak nie potrzebowałby paszportu za granicą.
          > Na razie polskie dowody osobiste nie są uznawane i nie wiadomo, czy po 2007
          > roku będą.

Jesli nie wejdziemy do Unii to nie wiadomo czy nie bedziemmy trkatwani jak
          Azjaci chociażby w 2017 roku? a zniesienie paszportów ? chyba na granicy z
          Ukraina czy Moładwią...

Pozdrawiam po powrocie z majowego weekendu spędzonego na Roztoczu - było
          pieknie
    • Gość: oak Re: coś dla eurofobów IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.03, 13:02
      Kai nie wiem czy Ci gratulować czy współczuć. Bo czego jak czego ale promowania
      takiego steku bzdur to się po tobie nie spodziewałem.
      Za jedno Ci dziękuje. Takie euromasturbacji już dawno nie widziałem. Dziękuję
      również że uświadomiłeś mnie biednego jak ważnym i opiniotwórczym programem
      jest "rower Błażeja" (polecam również uważne śledzenie opinii na temat UE
      ukazywanych w "domowym przedszkolu", "tic-tac'u", "5-10-15" czy "teleranku").
      Bardzo się przejąłem że nasza miedzynarodówka gimnazjalna bierze z takim
      przejęciem udziału tak wspaniałym współzawodnictwie na drodze do Europy bez
      paszportów (ze swej strony proponowałbym kod paskowy wydziargany na
      przedramieniu ; bo cóż za różnica czy jakiś świstek nazywa się paszport czy
      dowód osobisty czy karta szczepień, nie w nazwie tu problem, tak samo mi się
      jeździ z paszportem jak z karta pływacką i nie widzę tu żadnych powodów do
      unianizmu).
      Wracając jednak do młodzieżowych brygad współzawodnictwa. Nasza brygada dla
      uczcenia zbliżającego się referendum postanowiła znaleźć brakujące pedały do
      tego Błażejowego bicycle'a i w tym celu z paszportami (dodam, ze w kolorze
      burgundzkiego wina) demonstracyjnie zawieszonymi na szyi udać się do samej
      Brukseli na ich poszukiwanie, też chcemy by ten ideowy rower jechał szybciej (a
      tym samym szybciej się wywrócił, szybciej bedziemy mogli zacząć osuszać bagno).

z życzeniami rychłego lądowania na ryj.
      junak-oakie z młodzieżowej organizacji współzawodnictwa o europę wolną ..... od
      ZSRE )))))

p.s a tak czytając te brednie newsweek'owe, to przyszło mi na myśl dlaczegózby
      tym zachwyconym gimnazjalistom-postepowcom nie oddać władzy. Niech zyje
      pajdokracja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka