Gość: Rozbrat IP: 149.156.52.* 12.05.03, 12:15 Chce im powiedzieć NIE DA UE! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Oszołom z RM Re: 67-letni piechur wyruszył z Radomia do Brukse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.03, 14:12 jeszcze z15 lat temu ten facio wyruszyłby do Moskwy....niby czasy inne a takkie podobne do siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muggz ja bym jeszcze dodał... IP: *.pseinfo.pl 12.05.03, 14:25 że pieniądze ma przy sobie w gotówce i którędy będzie szedł :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozek To bardzo charakterystyczne dla Polski, ze facet w IP: *.aebc.com 12.05.03, 15:49 wieku 67 lat uwaza sie za staruszka, a przejscie 40 km dziennie za jakies osiagniecie. W swiecie wysoko rozwinietym ludzie w jego wieku plywaja 2km w ciagu godziny, biegaja 10 km w godzine, i sie tym specjalnie nie chwala i w gazetach o nim nie pisza. Jak sie ten Radomianin tak troszczy o przyszle pokolenia, to nir zaoszczedzi dla nich te 3 tys Euro. Gość portalu: muggz napisał(a): > że pieniądze ma przy sobie w gotówce i którędy będzie szedł :) Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey A wiec ci radze, Horny, biegiem do waszyngtonu ! 12.05.03, 18:30 Zrob stauszkowi amerykanska konkurencje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a PISs na europrzeciwnikow!!!! W Polsce powinno się wprowadzić cos takiego jak w Irla IP: *.echostar.pl 12.05.03, 15:43 W Polsce powinno się wprowadzić cos takiego jak w Irlandii ( tam kupując jakikolwiek towar w sklepie lub markecie, koło ceny za ten towar, drukowana jest koniczynka, jeżeli jest to towar wyprodukowany w Irlandii, im więcej koniczynek na rachunku tym bardziej wspierasz Irlandzka gospodarkę, a im bardziej wspierasz gospodarkę tym, mniejsze bezrobocie, większy wzrost gospodarczy itd. dodatkowo żeby zachęcić do kupowania towarów z ‘ koniczynką ’ - za każdą dostaje się punkty, a jak zbierzesz wystarczającą ilość punktów to możesz np. wyjechać za darmo na wakacje!!! I tak min. Ten interes się tam kreci. I OBY U NAS PO WEJSCI TEZ TAK BYLO!!!!!!!!! Po wejściu Polski do UE spadnie bezrobocie, może nie tak drastycznie, ale myślę, ze w ciągu 1 roku o kilka procent. Dlaczego? Ano min., dlatego, że bardzo dużo ludzi wyjedzie na zachód w poszukiwaniu pracy. Wiec już o tych będzie mniej na rynku pracy. Oczywiście, że najwięcej wyjedzie osób wykształconych, po studiach, absolwentów, ale tym nie ma co się martwić, nie odczujemy braku dobrze wykwalifikowanych ludzi, ponieważ teraz bezrobocie wśród absolwentów wynosi ok. 40%, a poza tym nie każdy pali się do wyjazdu, inni są za bardzo przywiązani do naszego kraju, poza tym część wróci ( ciężko jest żyć w innym kraju pośród ludzi o innej mentalności, gdzie człowiek nie może się 'wyrazić' tak, aby miał świadomość, że powiedział dokładnie to co chciał - kto próbował mówić o swoich przekonaniach i uczuciach w innym języku powinien wiedzieć o co mi chodzi - sam przepracowałem za granica już w sumie ponad 12 miesięcy w czasie wakacji, za narodowca się nie uważam;) a jednak człowiekowi czegoś brakuje ;) Część osób, które wyjadą będzie przysyłać pieniądze swojej rodzinie, dzięki temu popyt w Polsce wzrośnie, a tym samym podaż i....więcej miejsc pracy. Niektórzy np. jak ja z moja żona wyjedzie do UE na jakiś czas i wróci z zarobionymi pieniędzmi, aby otworzyć w Polsce jakiś interes.....i zatrudnić w nim innych Polaków, wiec.........przybędzie więcej miejsc pracy. I na koniec, jak taki Polak wyjedzie do UE i będzie tam pracował, to będzie starał się wydawać jak najmniej pieniędzy, aby jak najwięcej ze sobą przywieźć do Polski, poza tym jak będzie wydawał mniej niż by to robiła osoba mieszkająca na stałe w danym państwie (czy możecie sobie wyobrazić ile i jak konsumują np. Irlandczycy ;), Polacy to naprawdę oszczędny naród i to nie tylko Poznaniacy;), a jak będzie wydawał mniej tam, a więcej tutaj to przyczyni się do wzrostu gospodarczego w Polsce, i mniejszego wzrostu w kraju UE. CHODZCIE Z NAMI NIE ZOSTAWAJCIE Z IDIOTAMI, nawet ZCHN i PSL też mówią tak... GLOSUJCIE w Niedziele!!! gdy ludzie po Sobocie zobaczą niska frekwencje to w Niedziele więcej zmobilizuje się do pójścia do urn!!!!!!!!! Pomyśl zanim zagłosujesz: Nie będziemy płatnikami NETTO!!!!!! Już teraz mamy poziom rozwoju (2,6%) szybszy niż unia(ok.1) (oczywiście chodzi o średnią, a nie o np. Irlandie), dzięki dodatkowym pieniądzom z unii będziemy mieli jeszcze szybszy (5 a może i 7%, jak Bóg da;) wzrost gospodarczy, mało tego kontrole nad wydawaniem pieniędzy UE będzie miała UE (czyli nie 'rozejdą się' tak jak nasze państwowe do krewnych i znajomych królika). I z każdym rokiem będzie lepiej!!!!!! Emerytury wzrosną ,a ceny za internet spadną!!!!!!!!! Poza tym jeżeli chcesz zobaczyć jak to jest przekraczać granice nie będąc członkiem UE to jedź do Anglii!!!!!!! Na razie wjeżdżamy do innych państw UE bez wiz, ale ‘na kredyt’, zresztą umowy regulujące to nie będą obowiązywały, gdy nie wejdziemy do UE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i wtedy bez wiz to tylko do Rosji sobie wjedziemy!!!!!!!!!! pozdrawia EUROREALISTA!!!!!!!! To niestety nie jest mój tekst, (ale z przyjemnością podpisałbym się pod nim): LIST SYNA DO MATKI (copyright by ~boja) Kozia Wólka 1.05.2005 r. Kochana Mamusiu! Mam dla Ciebie wspaniałą wiadomość! Właśnie przed chwilą dowiedziałem się że nasz Pan Prezydent Roman G. podpisał umowę o wymianie turystycznej z Białorusią , Rosją,Mongolią i Chinami ! Tak że już niedługo będziesz mogła do nas przyjechać bez specjalnej przepustki i wizy ! Kiedy do nas przyjedziesz bardzo się zdziwisz jakie zmiany u nas zaszły! Nasza córka Kasia pracuje i już dostala pierwszą wypłatę! Na początek niewiele ok. 5000000000 zł. Tak! Nie przewidziało ci się! Nasz wspaniały Pan Premier Andrzej L. wraz z Panią Minister Finansów Renatą B. odkryli że pieniądze leżą w bankach i należy j rozdać ludziom którzy są w potrzebie.Od tego czasu pieniędzy nam nie brakuje bo jak tylko sejf jest pusty to natychmiast pieniądze są dodrukowne. Balcerka i tą całą bande z tej rady pognali i teraz każdy se może wziąć kredytu ile chce a spłacać nie musi Kasia pracuje w fabryce i wyplata koszyki z trzciny. Kiedyś miała tam być fabryka jakichś samochodów czy cóś ale po 8 czerwca 2004 roku wlaściciel uciekł. To był jakiś anglik czy żyd, czort go wie.. Całe szczęście bo gdzieby teraz nasz Kaśka pracowała. Pieniądze nie są nam w ogóle potrzebne bo i tak nie są nic warte ale to nam nie przeszkadza. W sąsiedniej wsi produkują bimber a u nas w pegeerze chodujemy świńki i krowy.Raz na miesiąc na jarmarku robimy wymianę i każdy jest zadowolony. Prąd u nas we wsi wyłączyli bo to przez tych hanysów ze Śląska. Powiedzieli że huta ma im dać stal a elektrownia prąd. No to elektrownia powiedziała że da prąd jak hanysy dadzą węgiel. A huta powiedziała że chce i prąd i węgiel. No a potem się okazało że żeby wydobyć tone węgla z kopalni to trzeba dać tone dla elekt wni i dwie tony dla huty. No i się wszyscy pokłócili i prądu we wsi ni ma. Ale to nic! Momy NAFTE!!! Bo jak tego węgla brakło to Pan Prezydent powiedział że Polska mo NAFTE i nikogo prosić się nie musi. No i teraz mamy w domu lampki naftowe. A jak my od razu mówili że trza do NAFTY do nas żaden nie słuchał. :-)))))))) Są też smutne wieści: umarła ciotka Stefka. Bo jak to te wszyskie lekarze pouciekali w tym 2003 roku to został nom się ino weterynarz Józek no i mu się dawki zastrzyku z koniem pomyliły... A!!! I umarł też ten Heniek z sąsiedztwa i to na AIDS-a !!! Bo to chodził do tych ruskich panienek co to u nas we wsi mieszkają no i się zaraził! A Pan Minister Zdrowia Gabriel J. ostrzegał że połowa ruskich mo AIDSA a połowa gruźlice i żeby się zadawać ino z tymi co kaszlą... W zeszlym tygodni pisali w gazecie że złapali na granicy z tą uniom kilku takich co to chcieli uciec do unii niby to za robotom. Ale ja se myśle że to jakieś szpiegi musieli być bo to przcież Pan Minister Propagandy mówił że w tej unii to roboty ni ma a ieda aż piszczy. Muszę kończyć bo zaraz idę na zebranie Koła Prawdziwych Rodzin a jak sie spóźnię to zaś mi zabiorą talon na nafte. Daj znać kiedy przyjedziesz to wyślemy furmana na stację. Pozdrawiam Twój Syn (copyryght by ~boja) (~jot, 2003-05-09 17:12:29) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jdk Pozdrowienia z RADOMIA !! IP: *.tkdami.net 12.05.03, 16:19 Brawo dla Pana Pajaka! Trzymamy kciuki z Radomia i zapraszamy do opowiedzenia wrazen po powrocie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan z Kilonii Pozdrawiam Radom IP: *.ipt.aol.com 13.05.03, 17:11 zasłuży na drogę powrotną w lektyce, będą go nieśli Miller,Oleksy,Nikolski i Huebner; na odcinku niemieckim wspomoże ich Verheugen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gd75 Re: 67-letni piechur wyruszył z Radomia do Brukse IP: 217.153.104.* 12.05.03, 16:32 Nie weźmie w ten sposób udziału w referendum....:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DW Re: 67-letni piechur wyruszył z Radomia do Brukse IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.03, 19:50 Trzeba go zaprosić na Harpagana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom ale czy bedzie w referendum glosowal??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.03, 15:15 bo inaczej zanizy frekwencje............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan z Kilonii Re: ale czy bedzie w referendum glosowal??? IP: *.ipt.aol.com 13.05.03, 17:18 w Kolonii jest polski konsulat, a może doniosą mu urnę; opierając się na moich własnych doświadczeniach ( mam za soba marsz do Santiago de Compostela ) muszę stwierdzić, że najgorsze są przerwy - gdybym tak maszerował wolałbym by dostarczono mi urnę Odpowiedz Link Zgłoś