Gość: jolka IP: 80.51.29.* 08.10.03, 18:54 jak najbardziej zgadzam sie z opinia autorów tekstu w sprawie odwolania do korzeni chrzescijanskich w konstytucji europejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Polak Nie przyłączajcie się do niszczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.03, 19:00 Proponuję skazać na banicję wszystkich Polaków, którzy są za podpisaniem konstytucji europejskiej w obecnie proponowanej formie. Kto chce być pionkiem w europejskiej grze niech wyjedzie sobie do np. Słowenii. NICEA ALBO VETO. "Nicea" to szansa na fundusze prorozwojowe i wpływ na politykę makroekonomiczną Europy. Na Francję czy Anglię drugi raz juz bym nie stawiał (patrz II światowa), a Niemcy ze Steinbach na czele tez raczej nie o nas sie bedą troszczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rosso Genialny DEMAGOG! Chapeau bas! IP: *.dip.t-dialin.net 09.10.03, 18:09 Wszystko wiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Nie przyłączajcie się do niszczycieli IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 12.10.03, 11:36 Uważam, że straciłem czas czytając ten artykuł. Nic poza czysta demagogią. Jeżeli już Unia to na nicejskich zasadach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Semper Fi Re: Nie przyłączajcie się do niszczycieli IP: 141.155.247.* 08.10.03, 19:12 Nieprawdopodobne! Takiej ilosci cukru, lukru i wazeliny dawno nie czytalem. Ale uwaga! To wszystko jest potrzebne tylko po to, aby w przyszlosci moc po nas jezdzic jak po burej suce. Troska Zabojadow o Europe! Akurat! Gdybym sie wczoraj urodzil, moze bym uwierzyl... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Depi. Boś nieuczona. IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 08.10.03, 20:25 Usuwania z preambuły chrześcijaństwa jest historycznym fałszem i ideologiczną krucjata lewaków. Czy się to komu podoba, czy nie, to Europa została zbudowana przez 1000 lat chrześcijaństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chlop z jajami Re: Boś nieuczona. IP: *.arcor-ip.net 09.10.03, 17:35 Dobrze ze ktos tu jest douczony w historii Europy jak Ty! Jednak czy Ci sie to podoba, czy tez nie, Europa jest starsza niz Chrzescijanstwo, a Chrzescijanstwo jest starsze niz 1000 lat. Pozatym zanim te chrzescijanstwo z preambuly bedzie mozna usunac, to najpierw musi sie tam one najpierw znalesc:-) Odpowiedz Link Zgłoś
tomek9991 Kto tu jest niszczycielem ? 08.10.03, 20:43 Bo na mój gust to Francja i Niemcy chcą panowac w Europie kosztem innych panstw i ONE ZNISZCZA IDEĘ ZJEDNOCZONEJ EUROPY opartej na równości państw. Oprócz gołosłownych frazesów obaj Panowie mówią to samo co Chirac ! PS : ten Pan Cohn-Bendit popiera centrum wypędzonych Eriki Steinbach ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fritz Re: Kto tu jest niszczycielem ? IP: *.solnet.ch 08.10.03, 21:20 tomek9991 napisał: > Bo na mój gust to Francja i Niemcy chcą panowac w Europie kosztem innych panstw > i ONE ZNISZCZA IDEĘ ZJEDNOCZONEJ EUROPY opartej na równości państw. > Oprócz gołosłownych frazesów obaj Panowie mówią to samo co Chirac ! > > PS : ten Pan Cohn-Bendit popiera centrum wypędzonych Eriki Steinbach ! Dobre pytanie i dobra odpowiedz. Poza tym wystarczy przesunac zasady glosowanie do stosunku (70:30) z (60:40) plus ilosc panstw aby przyjac nowy podzial glosow. Wazne jest to, ze male i srednie kraje beda w stanie praktycznie zablokowac zapedy dyktatorscie Francji i Niemiec. Ale o komisjii edukacyjnej nie wiedzialem. Dziekuje Bendit. Najciekawsze jest to, ze Bendit wspomina rok 68 i rozruchy studentow. W Polsce i Czechach 68 odkryciem bylo, ze komunizm jest po prostu czerwonym faszyzmem. We Francji i Niemczech bylo odkrycie, ze komunizm jest najlepszym ze wszystkich systemow. Oni rozwijali sie dokladnie w odwrotnym kierunku: slepi na wszystko co sie odbywalo w Czechoslowacji i Polsce. Slepi na - Solzenicyna i "Archipelag Gulag". Nieprawdopodobna banda idiotow. A wiec to jest naprawde groteskowe, zwracanie w Polsce uwagi z duma na to, ze bylo sie extremistycznym pro komunistycznym przywudca studentow. Adam, najwyzsza pora abys oswiecil przyjaciela Daniela i wyprowadzil go z jego ignorancji. Musza zdradzic tajemnice: Daniel zostal doktrynowanym komunista do dzisiaj. Swietnym przykladem byl ostatnio jego komentarz do odrzucenia przez Szwedow wprowadzenia Euro, a wiec komentarz Danielka: "Odrzucenie Euro przez Szwedow wzmacnia hegemonie USA na swiecie!". Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Re: Kto tu jest niszczycielem ? IP: *.dip.t-dialin.net 09.10.03, 00:40 tomek9991 napisał: PS : ten Pan Cohn-Bendit popiera centrum wypędzonych Eriki Steinbach ! Taaak??? Naprawde?? Dobrze, ze to wykryles!! Cohn-Bendit jest bowiem ZYDEM, ktorego rodzina uciekla przed przesladowaniami niemieckimi do Francji. Sam jest bylym wypedzonym, tyle, ze przez Niemcow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal Re: Kto tu jest niszczycielem ? IP: *.proxy.aol.com 09.10.03, 00:58 Nie ma obywatelstwa francuskiego tylko niemieckie. Do Niemiec zostal deportowany przez Francje w 63-im po rozruchach majowych w Paryzu, ktorymi przewodzil. Dlugoletni przyjaciel Fishera i Michnika. Wyprowadzil sie do Francji z powrotem w roku bodajze 94-tym. (staral sie o francuskie obywatelstwo, czy dostal nie wiem) Co nie przeszkadzalo mu ubiegac sie o mandat z ramienia francuskich zielonych do PE (we Francji byl bardziej znany w tych kregach) i zostac szefem calej frakcji w parlamencie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Re: Kto tu jest niszczycielem ? IP: *.dip.t-dialin.net 09.10.03, 01:40 > Nie ma obywatelstwa francuskiego tylko niemieckie. > Do Niemiec zostal deportowany przez Francje w 63-im po rozruchach majowych w > Paryzu, ktorymi przewodzil. Oczywisci, ze nie ma, bo jest Zydem niemieckim, o czym pisze ponizej. Wydalony z Paryza zostal w 1968 r. bo to wtedy byly zamieszki studenckie a nie w 1963r. > Wyprowadzil sie do Francji z powrotem w roku bodajze 94-tym. > (staral sie o francuskie obywatelstwo, czy dostal nie wiem) > Co nie przeszkadzalo mu ubiegac sie o mandat z ramienia francuskich zielonych > do PE (we Francji byl bardziej znany w tych kregach) i zostac szefem calej > frakcji w parlamencie. Nigdzie sie nie wyprowadzal, mieszka tak we Frankfurcie jak w Paryzu. We frankcji niezaleznie od obywatelstwa moze byc, nikomu to nie przeszkadza, tak jak i miejsce zamieszkania. Ot, takie czasy i taki sens Unii. Trzeba sie mentalnie przestawic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyta Gdzie mieszka Cohn-Bendit? IP: *.dip.t-dialin.net 09.10.03, 18:20 Gość portalu: rafal napisał(a): >> Wyprowadzil sie do Francji z powrotem w roku bodajze 94-tym. > (staral sie o francuskie obywatelstwo, czy dostal nie wiem) > Co nie przeszkadzalo mu ubiegac sie o mandat z ramienia francuskich zielonych > do PE (we Francji byl bardziej znany w tych kregach) i zostac szefem calej > frakcji w parlamencie. Nie wiem, czy masz na 100 % racjŁ, chyba w takim razie mieszka pół roku we Francji i pół roku w Niemczech, co mu pozwala nie płacic ani tu ani tam podatków (mnóstwo cwanych jajogłowych tak robi, Henryk Broder tak robi i o ile mi wiadomo Helga Hirsch, która chyba nadal dla władz finansowych mieszka przez 6 miesięcy w Polsce) Ja go spotykalam we Frankfurcie. Myslalam, ze oprócz wydawnictwa i ksiegarni nic wiecej nie ma... No, oczywiście, prócz swojego posłowania. To kupa szmalu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Male klamstewka IP: *.easynet.co.uk 08.10.03, 20:50 Po pierwsze - delegacje panstw kanydujacych nie uczestniczyly w pracach Konwentu na pelnych prawach. Po drugie - skoro wejscie do Europy nie podlega targom, to po co dyskusja o zmianie zasad nicejskich - przeciez jest to wynik negocjacji akcesyjnych, wiec - zgodnie z tym co pisza autorzy - nie powinien podlegac targom. Po trzecie- skoro Konstytucja ma byc efektem kompromisu, to dlaczego postawa jedynej Francji ma zadecydowac o braku odwolania do Boga? Po czwarte - odwolenie do Boga nie narzuca "chrzescijanskiej gorliwosci" muzulmanom ani buddystom - wszak onie tez wierza w Boga. Po piate - pierwotnie proponowana przez Polske wersja preambuly oddawala sprawiedliwosc zarowno wierzacym, jak i nie wierzacym. Konwent sam wykombinowal taka formule, ktora zaczela rodzic konflikty. Jak widac za kompromis autorzy uznaja tylko te ustalenia, ktore sa po ich mysli. Pozdrawiam Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kot Behemot Kompromis osiągnięto w Nicei. IP: *.client.attbi.com 08.10.03, 20:50 Zaledwie parę lat temu. Wtedy się zgadzaliście, a teraz macie "second thoughts"? Za późno. Nasza decyzja o wstapieniu do UE podjęta została w oparciu o wynegocjowany układ z Nicei. Pacta sunt servanda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: POLACY OBUDZCIE SIE ! IP: *.pool.mediaWays.net 08.10.03, 21:29 ten Daniel Cohn-Bendit to jest pol franzuz pol niemiec .On w latach 60 z joschkiem fischerem rzucal molotovkoktaile na policjantow ,mial proces o gwalcenie dzieci ! i byl wielkim demagogiem,populista i jest glatki jak zmija !!!!!!! uwazajcie na takich ludzi !!!!! u nich na pierwszym mjejscu jest ! www.jf-archiv.de/archiv01/111yy33.htm !!!!!!!! czytajcie to ! 1.swoje konto na banku 2.francja 3.niemcy .. . . . .. . . . .. . . .. 1033. polska 1034. wasze zycie .. nie dajcie sie SPSZEDAC !!!!!!!! ja jestem niemcem i znam tych ludzi ! a jak wy ich nie znacie.. to szukajcie w internecie BIOGRAFJE od nich ! a potem mozecie czytac co oni pisza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wladek Re: POLACY OBUDZCIE SIE !....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 63.73.25.* 10.10.03, 18:37 Gość portalu: marek napisał(a): > ten Daniel Cohn-Bendit to jest pol franzuz pol niemiec .On w > latach 60 z joschkiem fischerem rzucal molotovkoktaile na > policjantow ,mial proces o gwalcenie dzieci ! i byl wielkim > demagogiem,populista i jest glatki jak zmija !!!!!!! > > uwazajcie na takich ludzi !!!!! u nich na pierwszym mjejscu > jest ! > > > www.jf-archiv.de/archiv01/111yy33.htm !!! !!!!! czytajcie > to ! > > > 1.swoje konto na banku > 2.francja > 3.niemcy > .. > . > . > . > .. > . > . > . > .. > . > . > .. > > 1033. polska > 1034. wasze zycie > > .. > > nie dajcie sie SPSZEDAC !!!!!!!! > > ja jestem niemcem i znam tych ludzi ! > a jak wy ich nie znacie.. to szukajcie w internecie BIOGRAFJE od > nich ! a potem mozecie czytac co oni pisza... Brawo! dzieki uczciwym ludziom, takim jak, ten niemiecki autor powyzszej notatki, myslacy polacy maja czasem szanse dotrzec do sedna prawdy ! Oto demagog, populista, niszczyciel i gwalciciel, obludnie i bezczelnie nawoluje, broniacych swego byc czy niebyc Polakow, do nie-niszczenia !!!! Co za tupet !! Wladek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wladek Re: POLACY OBUDZCIE SIE !....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 63.73.25.* 10.10.03, 18:37 Gość portalu: marek napisał(a): > ten Daniel Cohn-Bendit to jest pol franzuz pol niemiec .On w > latach 60 z joschkiem fischerem rzucal molotovkoktaile na > policjantow ,mial proces o gwalcenie dzieci ! i byl wielkim > demagogiem,populista i jest glatki jak zmija !!!!!!! > > uwazajcie na takich ludzi !!!!! u nich na pierwszym mjejscu > jest ! > > > www.jf-archiv.de/archiv01/111yy33.htm !!! !!!!! czytajcie > to ! > > > 1.swoje konto na banku > 2.francja > 3.niemcy > .. > . > . > . > .. > . > . > . > .. > . > . > .. > > 1033. polska > 1034. wasze zycie > > .. > > nie dajcie sie SPSZEDAC !!!!!!!! > > ja jestem niemcem i znam tych ludzi ! > a jak wy ich nie znacie.. to szukajcie w internecie BIOGRAFJE od > nich ! a potem mozecie czytac co oni pisza... Brawo! dzieki uczciwym ludziom, takim jak, ten niemiecki autor powyzszej notatki, myslacy polacy maja czasem szanse dotrzec do sedna prawdy ! Oto demagog, populista, niszczyciel i gwalciciel, obludnie i bezczelnie nawoluje, broniacych swego byc czy niebyc Polakow, do nie-niszczenia !!!! Co za tupet !! Wladek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwkorab Chirac, Valery a teraz Cohen! Za taka Europe dziekuje! IP: *.dpcdsb.org 08.10.03, 21:42 Badzcie grzeczni i przyjmijcie wszystkie nasze warunki! A jak nie, to po lapach? I to jedno slowo w tekscie a propos preambuly- "reakcyjny" wplyw - powinien nam pomoc zrozumiec, kto mowi! Bo trzeba byc "postepowym" i basta!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @#$% Re: Nie przyłączajcie się do niszczycieli IP: *.katowice.pik-net.pl 08.10.03, 22:23 Pozdrawiam wszystkich dyskutantów i zachęcam do lektury: Rzeczpospolita z dnia 30.09.03. JESTEM, WIĘC PISZĘ Moje polskie warcholstwo MACIEJ RYBIŃSKI Przed konferencją międzyrządową w Rzymie, która ma przyjąć lub odrzucić pierwszą konstytucję europejską i na nowo zorganizować zasady sprawowania władzy w Unii, toczy się u nas dość osobliwa dyskusja. Zamiast argumentów używa się najczęściej mniej lub bardziej zgrabnych aforyzmów i sentencji. Gdyby to był turniej, to oczywiście palmę pierwszeństwa, wieniec i różę otrzymałby Jan Rokita za parafrazę Fidela Castro - Nicea o muerte. Nicea albo śmierć. Na dalszych miejscach są epigoni, z innymi parafrazami: nie umierać za Niceę; zobaczyć Niceę i nie umrzeć; lepsza Bruksela w garści niż Nicea na dachu; pasuje jak Polak do Nicei; słowo się rzekło - Nicea u płota; co wolno europejskiemu wojewodzie, to nie tobie, polski smrodzie. Z dwóch wersji łacińskiej sentencji, którą można by tu zastosować - dulce et decorum est pro Nicea mori (słodko i chwalebnie jest umierać dla Nicei) albo turpe et insanum est pro Nicea amentia mori (ponuro i głupio jest umierać za nicejskie szaleństwo) pierwszą wersją, gdyby znali łacinę, wsparłoby kilka osób, na ogół praktykujących polityków, a drugą legion teoretyków, specjalistów od europejskiego ducha, którego wywołują zawodowo pukając w kantorek kasjera. Swoją drogą wielce to jest dziwne, że przy każdej tego rodzaju dyskusji na temat relacji Polski ze światem zewnętrznym - czy to będzie Europa, Unia Europejska (to są dwa różne byty, jeśli ktoś zapomniał, Europa i UE), Rosja, świat islamu, Trzeci Świat, czy ktokolwiek inny - nurt główny dyskursu zmierza zawsze, nieodmiennie w kierunku udowodnienia, że my, Polacy się nie nadajemy, jesteśmy gorsi, ale za to pyszni i jedynym ratunkiem dla nas, jedynym sposobem na dorośnięcie jest pokora. Na kolektywne kolana i popiół na kolektywną głowę. Ale turniej trwa i dlatego ja też chciałbym się załapać i przypomnieć inną sentencję łacińską - pacta sunt servanda. Umów należy dotrzymywać. O ile się ze swoim warcholstwem polskim nie mylę, to Nicea jest jednym z filarów traktatu akcesyjnego, który rząd polski wynegocjował, prezydent - po uzyskaniu ode mnie odpowiedniego upoważnienia w referendum - podpisał, a parlament ratyfikował. Do niczego innego ani ja, ani nikt z biorących udział w referendum nie upoważniał polityków. Szczególnie nie przypominam sobie, abym odpowiadał na pytanie - czy zgadzasz się, żeby zasady, na których Polska przystępuje do UE zostały zmienione, zanim jeszcze ona faktycznie przystąpi? Gdyby się o to zapytano, tobym odpowiedział negatywnie. Być może zostałbym przegłosowany przez hufiec zwolenników Unii Wolności. Wtedy bym się podporządkował. A tak warcholstwo aż ze mnie paruje, bo warcholstwo większością głosów to demokracja. I to też jest sentencja. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek9991 Jak Polska ustąpi w sprawie Nicei, to ... 08.10.03, 22:36 ...już zawsze żabojady i Helmuty będą nas kopać w cztery litery i jednocześnie opowiadać frazesy o równej dla wszystkich Europie. Dla mnie to żabojadzko-helmutowe gadanie przypomina opowieści szefów "Folwarku zwierzęcego"z żabojadem Napoleonem na czele. Jeszcze nie napisali, że niektóre zwierzęa sa równiejsze, ale jak się zgodzimy na ich propozycje. to bedziemy osłem Beniaminem albo jak z Boksera zrobią z nas klej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ohio Zadziwiajaca jest ewolucja... IP: *.jal.cc.il.us 08.10.03, 23:03 sposobow dzialania francuskiego Zyda, p. Cohn-Bendita - od anarchisty, rzucajacego butelki z benzyna na francuskich policjantow do milionera i zwolennika narzucenia narodom Europy socjalizmu poprzez niemiecko-francuska hegemonie w Europie. Podobna ewolucje przeszedl jego kolega, niemiecki Zyd min. Joschka Fischer - od anarchisty rzucajacego kamieniami w niemieckich policjantow do milionera i zwolennika narzucenia narodom Europy socjalizmu poprzez niemiecka hegemonie w Europie. Podobna jest tez ewolucja w sposobach dzialania ich kolegi, polskiego Zyda Adama Michnika - od studenta usilujacego ulepszyc realny socjalizm do milionera i zwolennika narzucenia Polsce socjalizmu w wydaniu francusko-niemieckim. Przerabialismy juz narodowy socjalizm w wydaniu niemieckim, i moja odpowiedz to twarde nie dla calej w/w trojki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Re: Zadziwiajaca jest ewolucja... IP: *.dip.t-dialin.net 09.10.03, 01:22 Gość portalu: ohio napisał(a): > sposobow dzialania francuskiego Zyda, p. Cohn-Bendita - od > anarchisty, rzucajacego butelki z benzyna na francuskich > policjantow do milionera i zwolennika narzucenia narodom Europy > socjalizmu poprzez niemiecko-francuska hegemonie w Europie. Cohn-Bendit jest niemieckim Zydem, ktorego rodzina uciekla do Francji przed przesladowaniami nazistowskimi. Po 68 r. przepedzony z Paryza (rewolucja studencka) C-B wrocil znow do Niemiec. Milionerem byl nie on sam lecz jego rodzina, ale to bylo dawno, przed wojna. Sam C-B. jest relatywnie goly na tle wielu innych politycznych karierowiczow, i nigdy sie dal wplatac w zadne afery finansowe - w przeciwienstwie do wielu pobozno-konserwatywnych (CDU). Z tzw. "anarchizmem" skonczyl pod koniec lat 70. Od tego czasu uplynelo nastepne pol jego zycia. C-B jest Zielonym a nie socjalista. > Podobna ewolucje przeszedl jego kolega, niemiecki Zyd min. > Joschka Fischer - od anarchisty rzucajacego kamieniami w > niemieckich policjantow do milionera i zwolennika narzucenia > narodom Europy socjalizmu poprzez niemiecka hegemonie w Europie. Fischer nijak nie jest Zydem, lecz Niemcem wegierskim (stad Joschka). Nijak tez nie jest milionerem, czy aferzysta finansowym - ot bytuje na dobrym poziomie jak kazdy inny polityk. Co do "anarchisty" i socjalisty - patrz wyzej. Co do Michnika - miech sie sam broni, zna j. polski w przeciwienstwie do obu powyzszych. Co do hegemonii francusko-niemieckiej i zagrozenia niemieckim narodowym socjalizmem w dzisiejszej Europie - brak slow...Przerabiac historie a rozumiec aktualny rozwoj polityki swiatowej to najwyrazniej dwie rozne sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
chenjera_imbwa Re: Zadziwiajaca jest ewolucja... 09.10.03, 10:41 Gość portalu: Eva napisał(a): > Sam C-B. jest relatywnie goly na tle wielu innych politycznych karierowiczow, > i nigdy sie dal wplatac w zadne afery finansowe - w przeciwienstwie do wielu > pobozno-konserwatywnych (CDU). Relatywnie goły? To znaczy, że ile ma? Ale jest bogatszy od przeciętnego Niemca? > Z tzw."anarchizmem" skonczyl pod koniec lat 70. Od tego czasu uplynelo > nastepne pol jego zycia. C-B jest Zielonym a nie socjalista. Co za różnica? Lewakiem pozostał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chlop z jajami Re: Zadziwiajaca jest ewolucja... IP: *.arcor-ip.net 09.10.03, 18:11 Gość portalu: Eva napisał(a): (...- nic dodac, nic nie ujac -...) > Co do Michnika - miech sie sam broni, zna j. polski w przeciwienstwie do obu > powyzszych. > Co do hegemonii francusko-niemieckiej i zagrozenia niemieckim narodowym > socjalizmem w dzisiejszej Europie - brak slow...Przerabiac historie a rozumiec > > aktualny rozwoj polityki swiatowej to najwyrazniej dwie rozne sprawy. > Eva, zobacz z kim Ty rozmawiasz. Przeciez to prostactwo, a wiec po pierwsze juz z gory szkoda slow zanim ich wogole braknie:-) Polecam takze rzut oka na tego na dole ktory tez cos o pieniadzach probuje dyskutowac. Dobre! Podobala mi sie takze ta historia chrzescijanskiej Europy no i "Niemcy na czele z Erika Steinbach":-))) Nie mowiac juz oczywiscie o zagrozeniu niemieckim narodowym socjalizmem w dzisiejszej Europie. Proponuje lepiej otworzyc dyskusje o Star Treek. Zakladam ze ci ludzie maja o sf wiecej pojecia? pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
tomek9991 A za kogo ty się uważasz ?????????????? 09.10.03, 18:22 Dla Chiraca i Steinbach jesteś małym polaczkiem, co ma siedzieć cicho i słuchać. Jak będziesz tak dalej szczekał na własną Ojczyznę, to jedynie zrobisz z siebie jeszcze większego głupola. Szacunku u Niemców i Francuzów nie zdobędziesz, bo kto szanuje takiego, co nie ma szacunku dla własnego państwa i do tego jak go oszukuja, to się cieszy. Niemcy i Francuzi dbają tylko i wyłącznie o własne, egoistyczne interesy, a nie o żadną zjednoczoną Europę. W skrócie dbają o to, jak ciebie też wykiwać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chlop z jajami Re: A za kogo ty się uważasz ?????????????? IP: *.arcor-ip.net 09.10.03, 21:35 tomek9991 napisał: > Dla Chiraca i Steinbach jesteś małym polaczkiem, co ma siedzieć cicho i słuchać > . > Jak będziesz tak dalej szczekał na własną Ojczyznę, > to jedynie zrobisz z siebie jeszcze większego głupola. > Szacunku u Niemców i Francuzów nie zdobędziesz, bo kto szanuje takiego, co nie > ma szacunku dla własnego państwa i do tego jak go oszukuja, to się cieszy. > Niemcy i Francuzi dbają tylko i wyłącznie o własne, egoistyczne interesy, > a nie o żadną zjednoczoną Europę. > W skrócie dbają o to, jak ciebie też wykiwać. :-))) No i wlasnie dlatego tutaj jest tak zabawnie! Jestes z innej planety, a wiec przesylam Ci znak pokoju. No ale tu wogole nie chodzi o "własną Ojczyznę", "jesteś małym polaczkiem" , "Szacunku u Niemców i Francuzów nie zdobędziesz" i inne narodowe pierdolki. UE jak juz nazwa mowi to projekt europejski. Bardzo mi sie podobalo postawienie Steinbach tym razem na rowni z Chiraciem!:-))) W koncu jezeli juz reprezentuje Niemcy to czemu nie?:-))) Prosze o wiecej! No a Francja i Niemcy dbaja o swoje interesy. To sie zgadza. Polacy powinni takze o nie dbac ale bez takich zartow. Jednak Francja i Niemcy - biorac na logike - nie moga przeciez dbac wylacznie o swoje interesy, bo by tej UE nie postawili na nogi i do interesu nie doplacali jak dotychczas... pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radoslaw Re: A za kogo ty się uważasz ????? Z ZABIMI JAJAMI !! IP: *.frankfurt.eur.slb.com 10.10.03, 18:48 Gość portalu: Chlop z jajami napisał(a): > tomek9991 napisał: > > Dla Chiraca i Steinbach jesteś małym polaczkiem, co ma siedzieć cicho i sł > uchać > > . > > Jak będziesz tak dalej szczekał na własną Ojczyznę, > > to jedynie zrobisz z siebie jeszcze większego głupola. > > Szacunku u Niemców i Francuzów nie zdobędziesz, bo kto szanuje takiego, co > nie > > ma szacunku dla własnego państwa i do tego jak go oszukuja, to się cieszy. > > Niemcy i Francuzi dbają tylko i wyłącznie o własne, egoistyczne interesy, > > a nie o żadną zjednoczoną Europę. > > W skrócie dbają o to, jak ciebie też wykiwać. > > :-))) > No i wlasnie dlatego tutaj jest tak zabawnie! > Jestes z innej planety, a wiec przesylam Ci znak pokoju. > No ale tu wogole nie chodzi o "własną Ojczyznę", "jesteś małym polaczkiem" , > "Szacunku u Niemców i Francuzów nie zdobędziesz" i inne narodowe pierdolki. > UE jak juz nazwa mowi to projekt europejski. > Bardzo mi sie podobalo postawienie Steinbach tym razem na rowni z > Chiraciem!:-))) W koncu jezeli juz reprezentuje Niemcy to czemu nie?:-))) > Prosze o wiecej! > No a Francja i Niemcy dbaja o swoje interesy. To sie zgadza. Polacy powinni > takze o nie dbac ale bez takich zartow. > Jednak Francja i Niemcy - biorac na logike - nie moga przeciez dbac wylacznie o > swoje interesy, bo by tej UE nie postawili na nogi i do interesu nie doplacali > jak dotychczas... > pzdr. > > No nie ! chlopie !! ten twoj text to katastrofa i poronienie. Ty chyba jestes chlop ale bez jaj ! no co najwyzej z zabimi jajami !! Takich bzdegow i pomieszania pojec dawno juz nie czytalem, dlatego nie bede komentowal bo to strata czasu !! Radoslaw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Re: Zadziwiajaca jest ewolucja... IP: *.dip.t-dialin.net 10.10.03, 22:34 To fakt pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
robertpk Re: Powiedz świrowi.. 09.10.03, 08:41 ..jaki jest OK, ile wycierpiał,jak wiele dał sąsiadom... jesli świr zacznie się podniecać - to pierwszy krok do zwycięstwa. Potem powiec temu cholernemu oszołomowi, że mieszkanie z którego go własnie wywalasz - zastąpimy nowym mniejszym "bardziej funkcjonalnym" - takim które sąsiedom nie będzie kłuło w oczy. Możesz opowiedzieć jak to ty sam bezsensownie nie chciałeś się wyprowadzić ze swojego zbyt wielkiego i mało użytecznego domu - jesli to kupi, to jesteś prawie w domu. Potem powiedz mu, że ten pokoik z małym okienkiem, odpadającą farbą i bez mebli jest OK - w sam raz dla zaspokojenia potrzeb takiego grzecznego świra. Na koniec możesz świrowi powiedzieć, że jeśli nie będzie zbyt głośno puszczał swojej bezsensownej, niezrozumiałej dla żadnego z sąsiadów muzyki - to może zamieszka w tym pokoiku na stałe. wtedy świr zrozumie - pozostanie mu tylko strach, przemykanie się cichcem po klatce schodowej, chodzenie na palcach - zostanie jesze wiekszym świrem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W. Re: Nie przyłączajcie się do niszczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.03, 09:24 Czuję się trochę rozczarowany faktem nikłego rozumienia motywacji i położenia Polski prezentowanym przez - przecież nie jej wroga - Daniela Cohn-Bendita. W tym też sensie uważam odpowiedź Beylina-Michnika za celną i wystarczającą. Polska, wielki i darzony miłością kraj z odezwy Cohna-Bendita, nie przysporzy ani sobie ani UE pozytku jesli połączy się z nią z poczuciem niesprawiedliwości na dnie swej duszy "pełnej chrześcijańskiego zapału", jak nazywa ją - i myli się - legenda roku '68. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzycha Re: Nie przyłączajcie się do niszczycieli IP: *.minrol.gov.pl 09.10.03, 09:35 Zdumiewajace, ze przytomni - wydawaloby sie - faceci, moga wciskac tak straszny kit i zalatwiac konkretne interesy swoich krajow bajerujac o chrzescijanskiej przeszlosci. Czy oni naprawde uwazaja nas wszystkich za idiotow? Coraz bardziej swidze, ze tak....chocaiz ciagle jestem euroentuzjasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j. znowu IP: 217.17.46.* 09.10.03, 09:48 kolejny p..ny przemądrzały francuz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wladek Re: Nie przyłączajcie się do niszczycieli IP: 217.11.130.* 09.10.03, 11:08 Gość portalu: jolka napisał(a): > jak najbardziej zgadzam sie z opinia autorów tekstu w sprawie > odwolania do korzeni chrzescijanskich w konstytucji > europejskiej. Nie zgadzam się z Tobą. Sam jestem niedowiarkiem ale korzenie chrześcijańskie Europy to nie jest kwestia wiary, lecz fakt. Czy sie to komukolwiek podoba, czy też nie. A poza tym próznia jest niebezpieczna, bo może w nią wskoczyć coś znacznie gorszego. Ale poza tym należałoby też sięgnoć korzeniami tez do humanizmu itp. Władek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Czyż wszystko to nie waży nieskończenie więcej NIE IP: 195.245.213.* 09.10.03, 13:58 kto tu jest niszczycielem - ładu Nicejskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: europejczyk liberum veto IP: *.wbs.warwick.ac.uk 09.10.03, 15:18 Polska tak naprawde broni liberum weto oraz panstwo wyznaniowy - chyba jej chodzi zeby UE byla jak najmniej efektowna i jak najbardziej poddana stanom zjednoczonym. bylem za integracje europejska ale okazuje sie, ze byl blad, tak samo jak byl bledem zgoda na wejscie Wielkiej Brytanii w 1973r... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Nie przyłączajcie się do Bendita IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.03, 18:53 No coz Panie Cohn-Bendit, nie wyrosles - mimo podeszlego wieku - z krotkich spodenek lewactwa i uwielbienia dla tez zawartch w "Imperializmie jako najwyzszym stadium kapitalizmu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Nie przyłączajcie się do niszczycieli IP: 195.116.45.* 09.10.03, 19:34 panie cohn-bandit czy w pańskiej loży takie głupoty to normalka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek szwed przyłączcie się do nas-Zieloni 2004-www.zieloni.org.pl IP: *.tele2.pl 09.10.03, 19:46 na naszej stronie www.zieloni.org.pl stanowisko partii Zieloni 2004 z 5 pazdziernika 2003 w sprawie konstytucji europejskiej oraz wiele innych ciekawych informacji pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyjaciel Polaka? Nie moze odzalowac, ze ZSRR nie ma IP: 5.1.* / *.ms.com 10.10.03, 06:45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re:panie cohn-bandit IP: 195.116.45.* 09.10.03, 20:58 w jakiej lozy panu to powiedziano i jak bardzo żólte posiada pan dokumenty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Daniel Cohn-Bendit - co? pardon? was? what? IP: 24.83.205.* 10.10.03, 08:42 Czy Daniel naprawde liczy na to ze jestesmy az tak naiwni? Tyle pustych frazesow i banalow w zyciu nie widzialem - chyba dlatego ze ci chlopcy wpadli w jakas panike. A teraz po UNIWERSALNEMU: Does Daniel really, really, really ... think we are this gullible, naive and stupid? This much B.S. is a purely destilled insult to any 1/2 intellect, and a deplorable waste of forest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matt Re: Nie przyłączajcie się do niszczycieli IP: *.76.36.183.Dial1.SanJose1.Level3.net 10.10.03, 08:56 Co u diabla, mamy sie godzic, na wszystko, bo podieto trud stworzenia Konstytucji? Jesli nie narzucacie pogladu swieckiego, to jakim prawem, domagacie sie zeby nie widziano Chrzescijanstwa, jako wspolnego myslenia w Europie, we Francji dopiero De Cartez, zrodzil podzial,czego wyraz mamy w Rewolucji Francuskiej, Jesli szanujecie Polske jak to wykazal ten glos, to szanujcie i nasze glosy, kulture i przywiazanie do wartosci chrzecijanskich, nie kacie nam, w imie podietego trudu, redukowac naszych oczekiwan wobec konstutucji europejskiej.To jest jeszcze jeden glos, ktory ma nas ponaglic by lizac ''tylki Europejczykom, a my to co? Cholera mnie bierze jak to czytam, bo przekonuje sie ze polska zostala zrobiona po raz kolejny w konia, a dodatkowo ma sie pretensje do nas , o to jak myslimy. Co by bylo jakby np. Francji zarzucic ze jest swiecka i miec o to zal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PABLO Cohn Bendit bełkoce jak bełkotał w 68 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.03, 17:27 Każdy kto miał ochote przysłuchać się filmom z 68 roku we Francji i usłyszeć drętwy marksistwoski bełkot żałosnych małych francuskich studencików nie może do dziś wyjść ze zdumienia że to stado matołów zwane pokoleniem 68 doszło do takich funkcji i znaczenia w Europie. Jest to zapewne zapowiedź niewątpliwej nadchodzącej katastrofy. Przywódca mlodzieży francuskiej Cohn-Bendit operował wówczas językiem na poziomie gminnego sekretarza PZPR tylko że gminny sekratarz gadał tak bo trzeba było a Cohn-Bendit z całą pasją swej rasy wierzył że właśnie zbawia świat, Francję i Europę. Jak widać ideologia naszego studencika uległa pewnym zmianom dziś nie mówi już o marksiźmie-leniniźmie i proletariackiej nauce na uczelniach tylko o Europie, humaniźmie i wizji. Podejrzewam że jest to typ podobny do naszego Adama w praktyce jeśli chodzi o swoje intersy wielki cwaniak kuty na cztery nogi i płomienny zwolennik przeprowadzania eksperymentów społecznych za koszt innych zwłaszcza jeżeli bedzie mógł na tym coś zyskać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal Re: Cohn Bendit bełkoce jak bełkotał w 68 IP: *.proxy.aol.com 10.10.03, 17:33 Dokladnie jest tak jak piszesz. Oboje zupelnie sie nie roznia miedzy soba(zyciorys, pochodzenie,sswiatopoglad). Pseudo spor na lamach GW miedzy nimi, mysle zostal sprowokowany na zewnetrzne potrzeby michnika dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonaise KILKA SŁÓW O PANU ,,MĄDRYM,, IP: *.smsnet.pl / 192.168.0.* 11.11.03, 22:01 nieco ironiczny....ten pan Przemadrzalski. W wielu kwestiach wyprzedzamy ,, francuzików,, nie tylko w przypadku uchwalenia konstytucji. Pierwsi np.łapiemy ślimaki, które pózniej im wysyłamy.A jeśli bylibysmy malo milosierni, nie podzielilibysmy sie nimi.Duzo wiec nam zawdzieczaja....szkoda ze nie wpomnial, ten pan sceptyczny, o zolnierzach napoleonskich d`orgine polonaise, i pewnym krolu Polski, d`orgine francaice, ktoremu przed oczami monety, nakazały porzucenie honoru i polskiej korony w pogoni za tronem do Francji.Ciesze sie, ze Pan MAdry, nie przezyl swej młodości w stalinowskiej Polsce, jak nasi rodzice. MoZe byłby mniej cyniczny. Odpowiedz Link Zgłoś