Gość: kielbasa wyborcza Re: NO I CO Z TEGO, PRZESTAC ZE STANIEM NA BACZNOSC! IP: 138.227.189.* 04.11.03, 08:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Nie będzie IACS-a. IP: 217.153.71.* 04.11.03, 08:20 Nie będzie "AJAKSA" na 99%. Żeby zadziałał od maja to musi być odpalony w styczniu próbnie. A z tego co wiem, to na razie są ustawy przygotowywane. Oj oberwie sie postkomunistom. A biedni rolnicy nic niedostaną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LS Re: Raport z Brukseli: Polska najgorsza IP: *.nlh.no 04.11.03, 08:33 Kupa picerow,cwaniakow, pseudoekspertow kwekajacych po pare angielskich slow z roznych pozal sie Boze szkolek , picerow utytlanych ronymi zwyczajny i nadzwyczajny, pcha sie na doradcow i szkoleniowcow jak radzic sobie z biurokratami z Brukseli nie majac o tym pojecia a przed wszystkim nie majac zaplecza i charakteru. Rzad nie mial zadnego programu by wyszkolic armie fachowcow. Mlodych ludzil posadkami w Brukseli ludzono, gdy tymaczasem na miejscu kazda gmina winna przy skladaniu projekytu otrzymac szybka i fachowa pomoc W nie nalezacej do EU Norwegii moge co miesiac pojsc na spotkanie z grupa norweskich czy nie norweskich biurokratow z Brukseli, z tymi co realizowali projekty finansowane przez EU, z tymi co byli ekspertami wybierac wsrod masy konsultantow, czytac w Internecie biezace informacje. Bruksela to biurokracja jakiej nie bylo w carskiej Rosji. Radzic sobie z ta hydra moga tylko silne charaktery. I zaplecze i charakter i powazanie w Brukseli mialby Lech Walesa czy Andrzej Lepper Bez Walesy i Leppera do EU tylko w roli babci klozetowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Raport z Brukseli: Polska najgorsza IP: *.ztpnet.pl 04.11.03, 09:28 Trafie wybrałeś. Dwóch niedouczonych tupeciarzy. Jeden, chwalił się, że w życiu żadnej książki nie przeczytał (to był powód do dumy),drugiego wystarczy posłuchać. Specjalista od wszystkiego. Profesorowie ekonomi to durnie, on Lepper zna się lepiej. Po co szkoły, uczelnie. Najmądrzejsi są elektrycy po zawodówce i członkowie Samoobrony. Kuż starożytni Grecy zauważyli, że demokracja to rządy głupoty, bo ta zawsze jest w większości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LS Re: Raport z Brukseli: Polska najgorsza IP: *.nlh.no 04.11.03, 09:35 A ja z tych chlopkow i elektrykow pod wrazeniem jednej takiej amerykanskiej profesor co kiedys swoj wyklad w temacie zupelnie prozaicznym a konkretnym - zarcie zakonczyla: Sa ludzie wielkiej wiary ktorzy w pojedynke zrobili ogromna robote: poparztrzcie na Regana, na Lecha Walese. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Raport z Brukseli: Polska najgorsza IP: *.ztpnet.pl 04.11.03, 09:41 Nieporozumienie. Nie odbieram zasług Wałęsie. Nikt nie był w stanie tego dokonać co on. Ale czy w nagrodą należała mu się prezydentura? Czy naprawdę każdy musi osiągnąć szczyt niekompetencji? Popatrz na poziom merytoryczny dyskusji w Sejmie. Co ustawa do bubel legislacyjny. Bo po co pytać ekspertów. My posłowie, z maturą lub bez wiemy lepiej. A winni są dziennikarze i cykliści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LS Re: Raport z Brukseli: Polska najgorsza IP: *.nlh.no 04.11.03, 11:33 Jednym z ostatnich symptomow polskiego swira sa uzurpatorskie urojenia pismakow do robienia porzadku i rozwiazywania problemow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peer Re: Raport z Brukseli: Polska najgorsza IP: *.dip.t-dialin.net 04.11.03, 08:51 Ten raoport to odbicie polskiej rzeczywistosci z ktora wielu nie moze (nie jest w stanie) lub nie chce sie pogodzic. Nad ta rzeczywistoscia sami biadolimy - ale jezeli zostanie ona potwierdzona przez kogos obcego (w tym przypadku Komisje Europejska) to juz widzimy zamach obych sil na polska rzecz stanu. To jest takie "TYPOWO POLSKIE" !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Raport z Brukseli: Polska najgorsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.03, 09:29 Bo mysmy Mesjaszem narodow, przedmurzem, opoka i fundamentem....w podartych gaciach i zapijaczona morda pelna zepsutych zebow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Raport z Brukseli: Polska najgorsza IP: *.nl.compuware.com / 172.16.24.* 04.11.03, 09:02 wszystko ma swoje dobre strony, jak tak zmieniaja sie stanowiska ministerialne to moze za jakis czas i ja sie zalapie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maki nadeszły czasy regresji IP: *.eti.pg.gda.pl 04.11.03, 09:30 Czuje sie jak dziecko wywolane do tablicy (dorosłe dziecko). Jakas pani nauczycielka stawia mi oceny a ja zapomnialem, ze jestem dorosly i nie musze byc juz w szkole podstawowej. Jestem troche inny, owszem, ale kto powiedzial, ze musze byc taki sam, jak moi koledzy z klasy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peer Re: nadeszły czasy regresji IP: *.dip.t-dialin.net 04.11.03, 09:37 Gość portalu: maki napisał(a): > Czuje sie jak dziecko wywolane do tablicy (dorosłe dziecko). > Jakas pani nauczycielka stawia mi oceny a ja zapomnialem, ze > jestem dorosly i nie musze byc juz w szkole podstawowej. Jestem > troche inny, owszem, ale kto powiedzial, ze musze byc taki sam, > jak moi koledzy z klasy... ******************************** MAKI !!!! Ty nie masz byc taki sam. TWOJA KLASA ma wygladac podobnie i byc wyposazona jak inne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielbasa wyborcza Re: nadeszły czasy regresji IP: 138.227.189.* 04.11.03, 10:55 Ciekawa interpretacja, to znaczy masz miec portrety Stalina, Marksa i Engelsa zamiast godla panstwowego, i krzyza nad tablica? Oj, inne nazwiska Czyrak, Szroder i Varhajgen! Swieta trojca! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peer Re: nadeszły czasy regresji IP: *.dip.t-dialin.net 04.11.03, 12:11 Gość portalu: kielbasa wyborcza napisał(a): > Ciekawa interpretacja, to znaczy masz miec portrety Stalina, Marksa i Engelsa > zamiast godla panstwowego, i krzyza nad tablica? Oj, inne nazwiska Czyrak, > Szroder i Varhajgen! Swieta trojca! ************************** Nie !! to znaczy ze masz w klasie m.inn. tablice, komputer i podreczniki a nie siedzisz na ziemi piszac po niej patykiem. Twoja "Innosc" mozesz prezentowac przez powieszenie portretu Lenina albo Czyraka albo zadnego. To TWOJA SPRAWA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: nadeszły czasy regresji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.03, 09:52 Rozumiem Twoje niemile odczucia, ale jako panstwo i spoleczenstwo nie ukonczylismy jeszcze szkoly podstawowej. Trzeba ja wiec w przyspieszonym tempie skonczyc i zaczac uczeszczac do gimnazjum, potem liceum.....by w koncu zdac zyciowy egzamin z odpowiedzialnosci za samych siebie, za swoich bliskich, za swoj kraj, za Europe. No i w tym tkwi problem - wiekszosc nie chce sie edukowac i probuje zdawac egzaminy za pomoca sciag. No i takie sa efekty jakie sa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arkadiusz No dupki IP: *.web.thalamus.se 04.11.03, 23:15 Jak dupek Rokita powiedział "Nicea albo śmierć " zobaczymy czy ten pacan się powiesi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Raport z Brukseli: Polska najgorsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.03, 10:00 Sprawa rybaków: tam jest naprawdę bardzo ciężko, gdyby nie sterczeli pod drzwiami ministerstwa, nikt nie dałby im znać, co się właściwie dzieje, bo władzy przekazywanie takich informacji jest bardzo nie na rękę. Jeśli ktoś chce o tym napisać, to proszę o kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek brutalna prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.03, 10:12 Brutalna prawda wyglada tak ze mamy na stanowiskach fachowych ludzi, ktorzy fachowcami bynajmiej nie sa... Slyszeli cos o dotacjach, ale niestety nie wiedza nawet jaka jest procedura aby je uzyskac. Nikt nie powie w telewizji ze dzis stracilismy kolejne 20 mld Euro na autostrady, bo nie zostal przygotowany na czas odpowiedni dokument. Prawda jest taka ze sosoby odpowiedzialne za tak kluczowe sprawy powinny w jakis sposob byc rozliczane ze swojej dzialalnosci. Albo lepszym rozwiazaniem bedzie wynajmowanie firm konsultingowych, ktore wszystkie problemy rozwiaza za kase (np. prowizje). Zaloze ze okaza sie lepsze w procedurze pozyskiwania srodkow z UE niz 45cio letni rolnik z Rzeszowa (np.) Prawda jest jedna nasze pieniadze sa niewlasciwie zarzadzane, tracimi mldy Euro miesiecznie. Ktos za to odpowiada. Nie jest to gospodarka, system czy koniunktura. TO SA KONKRETNI LUDZIE. TOmek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: brutalna prawda IP: *.ztpnet.pl 04.11.03, 10:22 Z moich obserwacji zycia politycznego wynika, że niemożność sięgnięcia po środki unijne na autostrady wynika z braku naszego wkładu. A jedyny pomysł jak takie środki zdobyć został wdeptany w grunt (pod autostradę). Tak bywa, jak doraźne interesy polityczne są przedkładane nad interes narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: brutalna prawda IP: *.dip.t-dialin.net 04.11.03, 11:57 "Wszystko jest teraz w rękach 29-letniego ministra rolnictwa Wojciecha Olejniczaka, szefa Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa Wojciecha Pomajdy oraz informatyków z Hewlett-Packarda." (sic!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tolek Polska najgorsza ?? IP: bolivar:* / 10.64.24.* 04.11.03, 11:47 Co sie dziwic, elity przy sterze maja taki zap.... ze nie ma czasu taczek zaladowac. Nasze "Elity" sa bardzo zajete, tylko ze nie tym co trzeba!!! Realia mowia ze nie trzeba agresora/okupanta, Polska sama od srodka sie rozpadnie!!, i wtedy powstanie Pyrlandia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Raport z Brukseli: Polska najgorsza IP: *.dip.t-dialin.net 04.11.03, 12:07 "brak ... nowej ustawy medialnej (przez aferę Rywina)" Kamień z serca mi spadł! Już się obawiałem, że to nie daj Boże przez korupcję. Na szczęście nie ma jej jeszcze w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tubylec Re: Raport z Brukseli: Polska najgorsza IP: *.twi.com 04.11.03, 12:10 i bardzo dobrze - idziemy do tej unii jak na żebry i to jest uwłaczające. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostryga Verheugen jest Holendrem a nie Niemcem IP: 195.205.121.* 04.11.03, 12:20 ... wiec skad ten sarkastyczny ton o tym Niemcu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KW Re: Verheugen jest Holendrem a nie Niemcem IP: 138.227.189.* 04.11.03, 13:01 Ostryga, a czy wiesz, ze Nederlanden bylo czescia tzw. "Niemiec" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Verheugen jest Holendrem a nie Niemcem IP: *.nic.rlp / 172.20.6.* 04.11.03, 14:30 Oczywiscie jest Verheugen Hollendrem, tak samo jak prawie caly rzad polski to Niemcy, z Millerem na poczatku, a za nim Hausner, Hübner, Kleiber i Pol. Nawet nowego niemieckiego kamdendanta glownego policji mamy, Schredera, napewno jakiegos kuzyna kanclerza niemieckiego Gerharda. Odpowiedz Link Zgłoś
dalan Re: Raport z Brukseli: Polska najgorsza 04.11.03, 21:45 Mam prosbe do G.W.Busha i Amerykanow: wkroczcie pod byle pretekstem do Polski i uwolnijcie nas od tego rzadu parlamentu i prezydenta tak jak uwolniliscie Irak od Sadama. I po problemie. Proste prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy Re: Raport z Brukseli: Polska najgorsza IP: *.dyn.optonline.net 05.11.03, 06:53 Ten raport swiadczy tylko o jednym,o tym mianowicie,ze tzw. Europa Zachodnia schodzi na psy! A zatem czepia sie teraz Polski, bo jest ona z USA i produkuje zabawne raporty w stosunku do USA rowniez. To juz jej poczatek konca,i juz niedlugo po zmianie rzadow bedzie skamlac do Ameryki o pomoc! No,coz jak sobie poscieli,tak sie wyspi. :( Odpowiedz Link Zgłoś