gnom77 11.04.04, 14:29 znacie jakies ciekawe przepisy na goraca czekolade? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marcinek Re: Czekolada IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 17.04.04, 14:30 Przepis na rewelacyjną gorącą czekoladę. Oto potrzebne składniki: gorąca czekolada Milki w puszce (sprzedawana w opakowaniach 500 g), tabliczka gorzkiej czekolady Wawel 90% ziarna kakao, mleko, cukier. Sposób przygotowania: podgrzewamy 400 ml mleka, dodajemy 3-4 kostki czekolady i mieszamy aż się rozpuści, następnie dodajemy 4-5 łyżeczek czekolady Milka i odrobinę cukru do smaku. Rezultat - PYCHOTA!!! Polecam, smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwka901 Re: Czekolada- do Marcinka IP: *.wroc.zigzag.pl 17.04.04, 15:34 Gdzie we Wrocławiu można kupić czekoladę milki w puszce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcinek Re: Czekolada- do Marcinka IP: *.media4.pl 17.04.04, 18:06 W sklepach niestety nie dostaniesz nigdzie. Mozna kupić od osób, które sprowadzają niektóre słodycze bezpośrednio z Niemiec: -stoisko na Pl. Grunwaldzkim -Hala Targowa przy Pl. Nankiera -Niskie Łąki -> w niedziele na giełdzie różności -ul. Długa -> niedziela - okolice giełdy samochodowej ... i pewnie w paru innych miejscach też się znajdzie ale ja widziałem j.w. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwka901 Re: Czekolada- do Marcinka IP: *.wroc.zigzag.pl 20.04.04, 21:37 Dzięki Marcinek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H.T. Re: Czekolada IP: *.proxy.aol.com 21.04.04, 01:20 A co robimy z ziarnami kakao?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: Czekolada IP: *.matrixx.waw.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.04, 11:13 a ja robię tak - kupuję milkę z orzechami (bo taką najbardziej lubię, na pewno można inną) i rozpuszczam ją z trochę mleka (że to tak dokładnie określę) po prostu rozpuszcza się toto, trzeba mieszać i próbować zresztą zależy czy czekolada słodsza czy mniej słodka jest i czy ktoś woli bardziej słodką czy mniej łatwo, szybko i smacznie! Odpowiedz Link Zgłoś