robke 24.09.04, 11:42 No właśnie? Sposób z limonką i solą juz próbowałem, jakie znacie dobre sposoby przyrządzenia tego alkoholu? Dostałem od znajomych i zalega w barku :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sliwka1977 Re: Co z Teguili? 24.09.04, 11:53 A spróbuj sobie z cynamonem i z pomarańczą, ja tak piłam , ale ze złotą tequilą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AsiA Re: Co z Teguili? IP: *.ctnet.pl 01.12.04, 14:40 Tequilla BUM BUM - tequilla i sprite Tequilla Sunrice -tequilla -sok pomarańczowy -grenadina Carabinier -tequilla -galliano -sok pomarańczowy -lime (ewe. sok z cytryny) Margarita -tequila -contreau -sok pomarańczowy Odpowiedz Link Zgłoś
robke Re: Wszystko o tequila 26.09.04, 09:29 Super, tylko nie znam angielskiego. Ale dzięki za fatygę. A jak z tym cynamonem i pomarańczą, analogicznie jak z limonką? Odpowiedz Link Zgłoś
sliwka1977 Re: Wszystko o tequila 28.09.04, 13:54 robke napisał: > Super, tylko nie znam angielskiego. Ale dzięki za fatygę. A jak z tym cynamonem > > i pomarańczą, analogicznie jak z limonką? tak, tylko cynamon z pomarańczą polecany jest do złotej tequili, ale zawsze można spróbować ze srebrną :) miłego drinkowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ampolion Re: Poprawiam się (polski) IP: *.proxy.aol.com 28.09.04, 23:40 www.google.com/search?hl=en&ie=ISO-8859-1&q=tequila+drinki&btnG=Google+Search Odpowiedz Link Zgłoś
matania black russian 29.09.04, 12:47 40 ml srebrnej Tequilli 20 ml likieru kawowego (Kahlua albo Tia Maria) lód tak jest przepisowo,ja wolę proporcje odwrotne:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bjmb Re: Co z Teguili? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 20:23 www.piwo.pl Odpowiedz Link Zgłoś
robke Re: Co z Teguili? 01.10.04, 12:37 Rozwiniesz temat? Nie chodzi mi tutaj o wskazanie danych z wyszukiwarek, bo to mogę sam zrobić ale o doświadczenia i przepisy forumowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tamtejszy Re: Co z Teguili? IP: *.proxy.aol.com 17.10.04, 02:06 No to wyszukaj, spróbuj i podziel sie doświadczeniami... Odpowiedz Link Zgłoś
jam_to_czul Re: Co z Teguili? 01.10.04, 19:51 ja lubie z coca cola. Aaa, szczegolnie jak schlodzona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Co z Teguili? IP: *.CNet2.Gawex.PL 16.10.04, 16:12 Z sokiem pomaranczowym i odrobina grenadiny czyli tzw. tequila sunrise. Odpowiedz Link Zgłoś
sara.1 Re: Co z Teguili? 18.10.04, 18:11 Najlepsza jest Margerita - jest z nią trochę zabawy, ale to moim zdaniem najlepszy drink świata. W shakerze mieszasz razem 2 miarki tequili, 1 miarkę Triple Sec (najbardziej znana marka to Cointreau, ale ja daje tańszy - firmy De Kuyper)i 1 miarkę prawdziwego, wyciskanego soku z cytryny lub z limonki (jeśli wolisz mniej kwaśną wersję). Brzeg kieliszka koktajlowego przecierasz plasterkiem cytryny i zanurzasz w rozsypanej na talerzyku soli (najlepiej kamiennej). Wsypujesz do niego kruszony lód (ja mam ręczną kruszarkę do lodu, taką z Ikei, ale można po prostu rozbić tłuczkiem w woreczku plastikowym przykrytym czystą ściereczką), wlewasz drinka, dekorujesz plasterkiem cytryny i delektujesz się rozkosznym smakiem... Odpowiedz Link Zgłoś
bebiak Re: Co z Teguili? 01.11.04, 00:15 Gość portalu: MM napisał(a): > Z sokiem pomaranczowym i odrobina grenadiny czyli tzw. tequila sunrise. Genialne, mój ulubiony drink, choć długo szukałam sposobu na takie rozlanie aby rzeczywiście było widać efekt w postaci wschodzącego słońca. Metodą prób i błędów doszłam: grenadina na samym końcu i to wlewana po brzegach szklanki. Pozdr. B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barmanka Re: Co z Teguili? IP: *.icpnet.pl 04.11.04, 16:21 podam przepis,dzieki ktoremu jeden kolega wygrał konkurs. tequilla sok jabłkowy sok z 1 cytryny proste i pyszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakosz... Jak pić Tequillę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.04, 01:29 Tak jak w filmie "Samotni". Tyle że potrzeba do tego ładniutkiej barmanki... Odpowiedz Link Zgłoś
robke Re: Jak pić Tequillę? 16.11.04, 11:51 Stałem się zagorzałym tego napoju :)) Najbardziej smakuje mi jednak z sola i limonką, nie boli głowa i się nie upijam hehe:). Muszę tylko uważać, żebym nie przesadził, bo cena też nie jest zbyt niska :( Odpowiedz Link Zgłoś