Gość: devilfish IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 19:08 jakie znacie wyjątkowo dziwne alkohole (smak, zapach, ewentualnie kolor, kształt butelki) ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nemiroffka Re: dziwne alkohole... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 18:00 hmm... na mnie największe wrażenie zrobiło dość dziwne wino którym zachwycałam sie w Bułgarii, o ile pamiętam nazywało sie "More than love"..było lekko musujące, o porzeczkowym smaku..mmmpycha!!:) a z mniej "przyjemnych" dziwnych alkoholi- ukraiński drink, o żarówiasto niebieskim kolorze, z którego pod wpływem słońca wytrącał sie spirit;) chyba ze tak miało być hehe pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
introligator_snu Re: dziwne alkohole... 11.07.05, 08:50 Heh... ukrainskie drinki rzadza :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nemiroffka Re: dziwne alkohole... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 14:39 ma sie do nich sentyment:) a wybrednym polecam Creamel - genialne mleczne drinki...obowiazkowy punkt programu na Ukrainie:) Odpowiedz Link Zgłoś
jaszynek Re: dziwne alkohole... 15.07.05, 13:27 Gość portalu: devilfish napisał(a): > jakie znacie wyjątkowo dziwne alkohole (smak, zapach, ewentualnie kolor, > kształt butelki) ?? hmm... ja ostatnio pilem taki hiszpanski (chyba) wynalazek. Pomaranczowka, bardzo slodka, w srodku bylo "drzewko" cukrowe, na galazkach skrystalizowany cukier. Diabelnie slodkie, takie na jeden kieliszek. Moze ktos pomoze z nazwa??? mnie skleroza dopadla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devilfish Re: dziwne alkohole... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 16:56 czy to czasem nie był Cointreau ??? chociaż nie jestem pewien czy ma drzewko cukrowe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Denaturat VSOP Re: dziwne alkohole... IP: *.anon-online.org 15.07.05, 18:20 COINTREAU jest co prawda likierem "na pomarańczach" ale jest przezroczysty i produkuje go Francja. Butelka nie ma w środku żadnych ozdóbek :) Tak więc z pewnoscią nie był to ten likier. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devilfish Re: dziwne alkohole... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 15:44 no dobra, mówiłem, że to pewnie nie COINTREAU. w takim razie co ?? Odpowiedz Link Zgłoś
kohol Re: dziwne alkohole... 18.07.05, 10:15 1. Czarna wódka Blavod. Znakomicie wygląda w drinkach - leje się ją delikatnie na wierzch. Wbrew nazwie jest niebieska :) 2. Piwo Golden Dragon - coś strasznego. Wyjątkowo dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
lilarose Re: dziwne alkohole... 21.07.05, 14:02 Mnie zdziwił smak piwa Pils - przypomina sok grzybowy... Odpowiedz Link Zgłoś