Dodaj do ulubionych

Co mieszacie?

12.08.02, 16:21
Oto jest pytanie.
Ja ostatnio rum z amaretto i z sokiem pomarańczowym. Moja małżonka
wyimprowizowała takie coś na wakacjach. Nawet ciekawe choć łeb po większej
ilości może zaboleć...

I tu pytam: znacie jakieś przyjemne składziki, takie, żeby nie trzeba było
kupować połowy monopolowego?
Obserwuj wątek
    • Gość: agusia Re: Co mieszacie? IP: *.chello.pl / *.chello.pl 14.08.02, 17:30
      Żubrówka z sokiem gruszkowym albo, bardziej klasycznie z jabłkowym. Mniam.
    • Gość: gagata76 Re: Co mieszacie? IP: *.client.attbi.com 11.10.02, 23:02
      Jesli jeszcze nie wypiliscie tego amaretto i rumu..to polecam:
      Amaretto,Vermouth,i Rum w rownych proporcjach.
      Amaretto z herbata..rewelacja:
      filizanka herbaty ( zwyczajnej)
      2 oz.Amaretto
      odrobina bitej smietany
      Wlej herbate do wysokiej szklanki (pamietaj o lyzeczce w srodku zeby Ci szklo
      nie peklo)Dodaj Amarett ale nie mieszaj.Dekoracja z bitej smietany:)
      Nie wiem jaki masz ten rum ..ciemny ,jasny...a moze to malibu?
      • miltonia Re: Co mieszacie? 12.10.02, 13:27
        Ostatnio, gdy zabrakło tequili i nie mogłam uczynić jednego z moich ulubionych
        drinków - sunrise zamiast w/w dodałam wódzi i wszystkim bardzo smakowało.
        • Gość: gagata76 Re: Co mieszacie? IP: *.client.attbi.com 12.10.02, 17:27
          Zrobilas im niechcaco screwdriver'a z grenadine.Oczywiscie tez jest dobry.
          • Gość: miltonia Re: Co mieszacie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.02, 19:53
            Gość portalu: gagata76 napisał(a):

> Zrobilas im niechcaco screwdriver'a z grenadine.Oczywiscie tez jest dobry.

Szkoda, już myślałam że jestem taka zdolna i był to autorski drink.
            M.
            • Gość: gagata76 Re: Co mieszacie? IP: *.client.attbi.com 12.10.02, 20:59
              Jesli chcesz stworzyc nowego i tylko Twojego drinka to probuj mieszac soki do
              znanych Ci juz wczesniej drinkow.:)
              • miltonia Re: Co mieszacie? 12.10.02, 22:55
                Dzięki za radę. Kiedyś próbowałam, ale jednak najbardziej smakują mi drinki z
                sokiem pomarańczowym i cytrynowym [może siła przyzwyczajenia].Jednak chyba
                pójdę zaraz poeksperymentować, chociaż dzisiejszy wieczór chciałam spedzić po
                bożemu przed telewizorem. Tyle że nie ma o co oka zaczepić, wszystko chałowe co
                puszczają. No i jak tu nie wpaść w alkoholizm, idę mieszać.
                Pozdrowienia. Miltonia.
    • Gość: piwo Re: Co mieszacie? IP: *.chello.pl 12.10.02, 23:50
      piwo
    • atob AtoB twardy jest i nie miesza ....n\txt 13.10.02, 01:59

• Gość: Niech Miesza, wiesza i pociesza IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.02, 10:18
        Ja nie mieszam, ja wstrzasam. Soba. A potem pije. Bez mieszania, oczywiscie.
        Mieszanie jest dla zmieszanych.
        PS. Atob, moze juz pora na forum prywatne? Bo to robi sie za prywatne.
        • atob Dobry pomysl ... 13.10.02, 15:26
          ale jak to forum prywatne powinno sie nazywac ???
          1 kobiety,wino[tanie] i spiew
          2 alkohol sport i inne
          3 pisanie na bani
          Potrzebna jest jakas dobra nazwa:)
          • Gość: Niech Re: Dobry pomysl ... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.02, 16:06
            A moze - jak podsunal nam pewien cichy wielbiciel - forum Atoba i Niecha (bo z
            tym tanim alkoholem to cos nie tak - ja lubie drogi za darmo). Zalozmy jedno
            otwarte i jedno zamkniete (na komentarze i takie tam).
            • miltonia Re: Dobry pomysl ... 13.10.02, 16:17
              Nie chcę specjalnie wchodzić Wam w paradę na tym już prawie prywatnym forum,
              ale zuważyłam że drogie trunki zdecydowanie bardziej mi smakują jeśli są za
              darmo a nie na mój koszt. Ciekawe dlaczego?
              M.
              • Gość: Niech Re: Dobry pomysl ... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.02, 16:26
                Nie wiem? Fajnie jest czasami wyjechac W-wy i wpasc na ziemie nieznana, co? My
                juz niedlugo z nasza prywata wyniesiemy sie - zostana po nas jeno zgliszcza i
                ranking wod mineralnych.
            • atob Re: Dobry pomysl ... 13.10.02, 16:43
              Hmm ale skoro mamy zalozyc dwa jedno otwarte i jedno ukryte [dobry pomysl :)]
              to musisz sie zalogowac bo :
              zalozyc forum prywatne moze tylko zalogowana osoba ...i tylko jedno
            • atob Re: Dobry pomysl ...zrobione :) 13.10.02, 16:51
              Nazwa tak jak zaproponowales :) zalozone za godzine ma byc widoczne . Co
              napisac w opisie ???
              • Gość: Niech Re: Dobry pomysl ...zrobione :) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.02, 19:44
                Forum jest. Ja mam tyle loginow, ze musze je w specjalnym kajeciku zapisywac -
                mozemy zalozyc tysiace forow. Ale dzis okrutnie pije (wrocilem w sobote z
                roboty ok. 20 i od tego czasu lykam) i nie chce mi sie nic z tym robic. Jutro.
                Jutro. Wszystko jutro.
                Solidarni z maniana.
                • atob Jutro nowy dzien ...nowe zobowiazania..n\txt 13.10.02, 21:40

• millka26 Re: Co mieszacie? 14.10.02, 14:07
      Ja pije piwo z ameretto - pycha, czesto dodaje tez niebieskiego likieru zeby
      nabralo ciekawej barwy, wyglada niesamowicie pachnie migdalami i jest
      rewelacyjne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka