prioress 11.11.05, 22:04 Czy ktoś może wie jak sie robi nalewkę/likier z cukierków kukułek?? Jest przepyszny, ale nie znam proporcji i dokładnych ingrediencjii Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grater Re: Nalewka z kukułek 12.11.05, 12:55 też bym skorzystała- ostatnio zdobyłam/wydawało się to proste, ale takie nie było/kukułki, te DOBRE, właśnie w tym celu-ubywa ich w zastraszającym tempie-może ktoś ma proporcje, z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
prioress Re: Nalewka z kukułek 12.11.05, 18:08 tak., tak, takie dobre, że wierzyć mi się nie chce, że nikt nie wie jak zrobić ... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
grater Re: Nalewka z kukułek 13.11.05, 14:33 aż mi się nie chce wierzyć- czy naprawdę nikt nie ma tego przepisu, przecież zjem wszystkie kukułki!! a to może mi zaszkodzić, zlitujcie się- co to za tajemnica?! Może jednak ktoś zdradzi? -proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były dyrektor PGRu Re: Nalewka z kukułek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 19:16 To jakieś ZWYRODNIAŁE nawyki epoki gierkowsko-pegieerowskiej takie robienie nalewek z cukierków !!! Dzisiaj PRAWDZIWE trunki są dostępne w sklepach i należy z tego dobrodziejstwa korzystać - póki ZDROWIA starczy !!! A nie nadal spożywać nalewki wątpliwej jakości z cukierków, karbidu, starych onuc woźnicy, końskich pączków, krowich placków itp delicji. SZKODA ZDROWIA na te wynalazki !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: Nalewka z kukułek IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 22:56 Proszę o to przepis, likier wychodzi rewelacja, polecam Składniki: 1/2kg kukułek, szklanka spirytusu i szklanka wody Jak przyrządzić? Kukułki rozpuścić w przygotowanej ciepłej wodzie, przecedzić, wlać do butelki zalać spirytusem. Smacznego Wam życzę i to sie nie umywa do sklepowych trunków , a jak cieszy gdy sami cos takiego wyczarujemy;), naprawdę super, pozdrawiam i na zdrowie,pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nachlana kukułka Re: Nalewka z kukułek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 19:21 Gość portalu: Kaśka napisał(a): > Smacznego Wam życzę i to sie nie umywa do sklepowych trunków Widocznie nie stać cię na "sklepowe" trunki to pijesz byle co :D Mnie szkoda życia na chlanie byle nafty ! Jest tyle PRAWDZIWYCH, ORYGINALNYCH trunków, że życia mi zbraknie na spróbowanie wszystkiego :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dokto Re: Nalewka z kukułek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 15:16 oj mylisz się, mylisz, nachlana kukułko, to co zrobimy sami smakuje rzeczywiście inaczej, może nawet lepiej, ale tu chodzi o to, że zrobilismy to sami; to poprostu cieszy, no i nie czuć tych wszystkich "ulepszaczy" a nalewka z kukułek robiona domowym sposobem smakuje wybornie !!! pozdrawiam dokto Odpowiedz Link Zgłoś
u25 Re: Nalewka z kukułek 20.11.05, 17:33 >no i nie czuć tych wszystkich "ulepszaczy" No jasne, bo ulpszacze dodaje sie tylko do likierow/nalewek. A cokierki kukulki to pewnie ze sklepu ze zdrowa zywnoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
u25 Re: Nalewka z kukułek 20.11.05, 17:34 Boze, mam buraka na na twarzy oczywiscie: cukierki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dokto Re: Nalewka z kukułek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 14:40 faktycznie, masz rację, ulepszacze są również w cukierkach, ale i tak wszelkie nalewki, robione domowym sposobem smakują mi bardziej !! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
u25 Re: Nalewka z kukułek 21.11.05, 18:48 Sa duze tansze niz likiery i nalewki w sklepach. Czy lepsze? Probowales sambuce, grand marnier, kahlua, amaretto, mitro, drambuie? W domowych warunkach nie sadze, zebys mogl stworzyc rownie dobry odpowiednik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dokto Re: Nalewka z kukułek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 11:20 wyluzuj, !!!!!!!!!! i anyżkowa sambuca i miodowe drambuie smakują wybornie, ale cóż, widzę, że nie zrozumiemy się, więc koniec tematu pozdrawiam dokto Odpowiedz Link Zgłoś
u25 Re: Nalewka z kukułek 23.11.05, 12:40 Tak apropos sambuci to najlepsza jest z Molinari.. Podziel sie w takim razie recepturami na nalewki, ktore wg ciebie nie maja komercyjnej konkurencji.. Odpowiedz Link Zgłoś