Gość: przysmak lesnika Re: Domowy barek IP: 212.244.172.* 11.05.06, 13:33 eee tam, wystarczy tylko woda, wszak wiadomo, ze barek jest po to, by sie z jego pomoca konkretnie na...c, a nic tak nie sluzy jak liter dobrej wody. po tych kolorowych tylko leb na...a. amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: Domowy barek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 13:48 Jak to co : 1 skrzynka koniaku, 2 skrzynki wina dobrej marki,3 skrzynki szmpanów markowych,dwie skrzynki piwa i 1 sok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dariaotocka@tlen.p Re: Domowy barek IP: *.chello.pl 11.05.06, 13:49 dlaczego barek Polaka. kup to co lubisz. u mnie zawsze jest białe i czerwone wino-wytrawne. uwielbiamy jacka daniels'a. chciałabym mieć więcej, ale u mnie w domu zawsze alkohol szybko schodzi. fajnie mieć coś dla nieoczekiwanych gości. wino wytrawne zawsze pasuje do kolacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Alkohol dla cpunow i hipokrytow IP: *.dclient.hispeed.ch 11.05.06, 14:32 Ludzie ! Obudzcie sie ! Alkohol to najlepiej usankcjonowany NARKOTYK na tej planecie ! Dlaczego jestescie hipokrytami i pijecie alkohol a scigacie np. palaczy marichuany ?! Skonczmy z ta hipokryzja ! Zazywanie kazdego narkotyku powinno byc zabronione ! Szczegolnie alkoholu - przez ktorego (zgodnie z prawem i duzymi zyskami skarbu panstwa) cierpa miliony rodzin w Polsce ! WSTYD ! A ten temat to juz wogole zalosny: "Jakie rodzaje narkotykow powinienem miec w barku ?" Albo legalizacja miekkich narkotykow i alkoholu, albo delegalizacja wszystkich tego typu srodkow ! Skonczmy z hipokryzja ! Polsko obudz sie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Tak Polacy to hipokryzja ! IP: 207.210.65.* 11.05.06, 14:50 JA sie musze zgodzic ! Bylem w Polska kiedys i to niesamowite ile Polak pije alcohol. Urodziny czy swieta panstwowe to Polacy pija alcohol ! To jest straszne ze oni byc tak zdegenrowani ! A ilu narcomanow widzialem na dworcu w Warsaw to niesamowite ! Ale mam nadzieje ze to sie w Polska zmieni - bo ludzie sa dobrzy i ladne kobiety. ps. ach jestem zmeczony, bo wczoraj bylem w MIT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trzeźwy Nie ścigamy "marichuany", bo nie ma czegoś takiego IP: *.chello.pl 11.05.06, 15:55 A marychę, owszem, czasami palimy - czego i Tobie życzymy z całego serca: może Ci pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
ochroniarz2 mee gorąco dla Ciebie polecam... 11.05.06, 16:17 ABSYNTH :) Może oczka i "musk" Ci się otworzą... P.S. Polecam ! :D Ale też tylko oryginalny polecam bo podrób tego jest co niemiara! :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: becia Re: Domowy barek IP: 213.77.39.* 11.05.06, 14:52 barek pelen alkoholi i ..... co dalej, czy naprawde jestesmy takimi specjalistami od drinkow???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mixi zenada- szkoda, ze nie ma listy IP: 213.192.80.* 11.05.06, 17:01 Obwiązkowych lektur na polce Polaka. Po poza Nasza Szkapą i horrorami Mastertona w przeważajacej wiekszośći domów w Polsce echo. Ale za to barek zaopatrzony, w "ekskluzywne" trunki w typie ballaśki, zenadix Odpowiedz Link Zgłoś
staro Re: Domowy barek 11.05.06, 18:27 Aż zajrzałam do barku i podręcznej "winniczki" ;) Co my tu mamy: "Rumu" czeskiego - resztka Herbowej gorzkiej - resztka Trzy butelki z morelówką - resztka i 2 pełne Calvados - pełna, ale nadaje się tylko na nalewki Likier miętowy Dlaczego Nie - napoczęty Trzy prezentowe Napoleony - nie pijamy, brr... Jedna prezentowa szkocka whisky Queen Margot - pełna, ciekawe, jak smakuje? Cca litr domowej miodówki Cca 6,5 litra domowej śliwowicy, każde 0,7 l z innego "źródła" Orzechówka własnej roboty - smętna resztka... Wina: białych wytrawnych - 6 czerwonych wytrawnych - 5 Metropol biały - sztuk jeden Tokaj - sztuk również jeden ;) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Domowy barek IP: *.korbajt.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 11.05.06, 19:37 Z Koniaku z polaczenia z wodka lub spirytusem wychodzi super nalewka z wisni i do tego na koncu po przeflltrowaniu dodac rum lub likier migdalowy <polecam Odpowiedz Link Zgłoś
the.gypsy Re: Domowy barek 11.05.06, 16:42 finlandia, wyborowa, smirnoff, chopin, loggia del mercante, martini, blanc demi- sec, bacardi black i superior oraz czekolada gorzka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Domowy barek IP: *.isp.broadviewnet.net 11.05.06, 21:46 a ja w barku mam: Absolut, Grey Goose, Wyborowa, Luksosowa, Chopin, Belvedere, Stolicznaja - to z bialych Rumy- Morgan, Captain Jack i cos tam jeszcze Koniaki i winiaki - z 10 roznych (od zajzeru do calkiem-calkiem) Whisky - Chivas (3 rozne, jedna w porcelanie - "poddani" przyniesli), pare roznych "black" albo "blue", i pare single malt, roznych Pare likierkow ozboba i bialym krukiem kolekcji jest 0.5 l kapslowana wodka czysta, circa 1965- 70, z czerwona kartka. Poszukuje oryginalego J-23, czyli jabola za 19.50 do 23 zlotych. Odpowiedz Link Zgłoś
lth Re: Domowy barek 11.05.06, 22:19 a ja jako biedny student w barku - czytaj szufladzie - mam - zubrowke, zytnią , tudziez z lepszych wodek smirnof:p (zadko sie zdaza zebym mial wszytkie na raz ale zwykle cos jest) zwykle jakis spirytusik kolorowych napojow niepije bo na dobre mnie niestac a tanie powodują pzykre efekty :] zdravim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tulosba Re: Domowy barek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 23:59 A ja polecam wszytkim w barku absolut ruby red-czerwony grapefruit..bardzo dobry i oryginalny bo nie ma go w żadnym innym kraju w Europie...super ze spritem i cytryną Odpowiedz Link Zgłoś
momento-di-gloria Re: Domowy barek 12.05.06, 02:25 Zimny soczek z marchewki (nad ranem) :) Odpowiedz Link Zgłoś
porrka Re: Domowy barek 12.05.06, 11:24 Nie mieszkam juz w PL, ale w barku (raczej nazwalabym to szafka z drzwiczkami szklanymi) na pierwszym planie widac Polskiego Ducha: Wyborowa i Zoladkowa (2 polskie cuda, tylko Zoladkowa przywoze z Polski), oprocz tego Jas Gold version (ehh polowa budzetu tej szafki hehe), jakis inny whiskacz paruletni przeze mnie malo znany, krzynka winek wloskich (bo tu sie osiedlilam), nawet jest jakies australijskie Cabernet (lo jezu jaki mocny), Amaretto jakies 2 rodzaje nie probowane, Rachmaninoff (wodka z LIDL'a :)), Palikotowka (dobre, tylko zle wchodzi), i 2 gatunki sake.. (rozana 54vol i 62vol). I jakos szafka nie moze sie zapelnic bo pragnienie nie ustepuje... a i dzis juz piatek :) A i pytanko do ludzi, ktorzy mieli okazje pic polska wodeczke za granica - czy mieliscie wrazenie, ze wodka zakupiona na obczyznie jest lepsza? Ja albo ostatnio bedac w PL nie mialam dnia albo Wyborowa byla niezbyt wyborna.. Bardzo ostra w smaku, zas w Italii wodeczka ta wchodzi jak woda.. A moze to przez klimat? Nie mam pojecia.. Przywioze sobie jedna z Italii, wezme druga "polska" i poprobuje :)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krwawymsciciel Re: Domowy barek 12.05.06, 12:32 mysle, ze zoladkowa & zubrowka - to tak w kwestii zagranicznych gosci. wyborowa nie przechodzi mi przez gardlo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stolarz barek-beczka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.03.15, 21:02 oryginalne barki domowe w kształcie beczki-na wino i inne alkohole - mojej produkcji. ZAPRASZAM! barekdomowy.wordpress.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
adamstecki Re: Domowy barek 19.08.15, 09:51 U mnie w domu najczęściej z alkoholi pijemy różnego rodzaju piwka górnej fermentacji, natomiast w knajpach zazwyczaj kupujemy johna lemona albo cydr royal - niedostępne w sklepach, ale chyba dlatego tak niesamowicie smaczne :) Odpowiedz Link Zgłoś
ramzen Re: Domowy barek 30.09.17, 11:05 Ciekawy artykuł na temat zawartości barku można przeczytać tutaj -> -> pl.ericolusso.com/co-musi-zawierac-twoj-domowy-barek-na-alkohol/ To MUSI POSIADAĆ KAŻDY BAREK !!!:) Odpowiedz Link Zgłoś