mamaszymona2 17.07.06, 21:49 dostalam od znajomgo buteleczke tego trunku i za nic nie mam pojecia jak ja serwowac czy sama a jest lekko cierpka czy pomieszana z czyms?? kto wie niech pisze! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jagodzianka Re: sambuka anyżowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 10:22 mamaszymona2 napisała: > dostalam od znajomgo buteleczke tego trunku i za nic nie mam pojecia jak ja > serwowac To trzeba było spytać się tego znajomego jak to pić. :) Chyba, że znajomy sam nie wie co to jest . :( Włosi najczęściej piją to...jak francuzi anyżówki. Rozcieńczone dużą ilością wody z lodem w długiej szklance do long drinków. Znany jest też włoski przepis na płonącą sambucę z ziarnkami kawy ale na dzisiejsze upały nie polecam. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gentleman_jack Re: sambuka anyżowa IP: *.telpol.net.pl 22.07.06, 20:41 ja polecam podpalic ją, kieliszek zakryc podstawka do wygaszenia plomienia, wychylic na raz, szybko zakryc a po 4-5s. zaciagnac sie oparami :) Odpowiedz Link Zgłoś
74carioca Re: sambuka anyżowa 28.07.06, 23:53 Do kieliszka z sambuką należy dodać dwa ziarenka kawowca i podpalić, zdmuchnąć i delektować się aromatem, gdy kieliszek lekko ostygnie - na zdrowie! Odpowiedz Link Zgłoś