Dodaj do ulubionych

Jaka karma dla psa?

09.08.04, 14:55
Wracam na stale do Polski, do tej pory mieszkalam w Niemczech, moj roczny
cocker spaniel jadl tu sucha karme Hills i puszki Rinti. Wiem ze Rinti nie
jest dostepne w Polsce. Pokarm Rinti jest bardzo dobra karma dla psow, czy
jest w Polsce cos co odpowiada takim norma?
Obserwuj wątek
    • adam.pietron Re: Jaka karma dla psa? 11.08.04, 11:28
      Trudno mi odpowiedziec na to pytanie gdyż nie znam tej karmy ale myślę że coś
      dobierzesz choć asortyment dobrych karm puszkowych - jesli takie z reguły jadł
      pies - jest dosyć ograniczony - muszisz popytać w dobrych sklepach dla
      zwierząt - może ktoś jednak zdecydowałby się sprowadzać tę karmę jeśli byłoby
      nią zainteresowanie i jest dobra.
      Pozdrawiam
    • heluu Re: Jaka karma dla psa? 15.08.04, 20:55
      bardzo dobre sa karmy firmu eukanuba i royal canin. eucanuba sama karmilam
      mojego psiaka. naprawde polecam. jej jedynym minusem jest cena.
    • ohida Re: Jaka karma dla psa? 16.08.04, 12:33
      Hill'sa napewno znajdziesz, ma dobrą dystrybucję. Z puszek wysokiej jakości
      godna polecenia jest Animonda - ma bardzo duży wybór rozmaitych rodzajów mokrej
      karmy dla psa, robionych z mięsa, a nie z "produktów okołomięsnych".

Po Animondzie dalej już niespecjalny wybór - Royal i Eukanuba mają tylko suche.
    • 84aga Re: Jaka karma dla psa? 16.08.04, 13:51
      Tu znajduje się test karm:
      strony.psy.pl/dobki/artykuly/karmy.htm
      Trzy pierwsze miejsca zajęły:
      1.Nutro
      2.Royall Canine
      3.Purina Pro Plan
      Co do Eukanuby, to mam mieszane uczucia, w teście wypadła na równi z chappi, która jest uważana za najgorszą karmę przez psiarzy.

Polecana przez psiarzy jest również, nie droga Acana:
      www.acana.com.pl
      i również Nutra nugges:
      www.animal.com.pl/produkty.html
      • tola201 Re: Jaka karma dla psa? 19.08.04, 14:48
        Dzieki za informacje, bylam teraz w Polsce 2 tyg, za pare dni wracam na stale.
        Popytalam w sklepach, niestety nic w moim miescie nie dostane /Torun/ Link
        ktory mi przyslalisci animal.pl bardzo mi pomogl, poniewaz moge w ostatecznosci
        pokarm zamowic. Caly ten cyrk o karme wynika z tego ze moja sunia, majac 4 m-ce
        byla operowana z powodu skkretu jelit. Jest niejadkiem i nie je "byle czego"
        poza tym musze bardzo uwazac na to co je, poniewaz ma bardzo wrazliwy zoladek.
        Sucha karme je rzadko, potrzebuje wiec karmy z puszek. Ostatnio dla niej
        gotowalam, ale wiem ze nie jestem w stanie zapewnic jej pelnego programu
        witamin ktore potrzebuje. Bardzo wam dziekuje za rady.
      • calineczka9 Re: Jaka karma dla psa? 01.09.04, 16:27
        udało mi się nabyć karmę acana, rezcywiście b. dobra. Małżeństwo, które ją
        sprowadza z Kanady, dostarcza ją do domu w każdej ilości od 4kg w górę. Jak
        jesteście zainteresowani moge podac do nich telefion, bo wyrazili na to zgodę.
        Mieszkają w Warszawie, na Ursynowie.
        • baby1girl Re: Jaka karma dla psa? 01.09.04, 20:53
          hills jest w kazdym lepszym zoologicznym w Polsce... eukanuba, karmilam moja
          labradorke do 1 roku zycia, a potem przeszlam na purine i jestem zadowolona.
          zadnych problemow z trawieniem i z ukladem pokarmowym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka