rybka_nemo 08.07.05, 21:44 Mój jamnik z ogromnym upodobaniem łapie i zjada chrabąszcze.Czy one mu nie zaszkodzą ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edyta1313 Re: Jamnik a chrabąszcze 09.07.05, 09:53 Mój czteromiesięczny jamnik robi to samo , więc myśle że ta rasa tak ma:) Odpowiedz Link Zgłoś
zakazanaherbatka Re: Jamnik a chrabąszcze 09.07.05, 14:48 Moja prawie 8 letnia jamniczka ich się boi, a nawet gdyby należała do odważnych i chciała na lataczy zapolować ,to nie dałabym jej:) Odpowiedz Link Zgłoś
ajer Re: Jamnik a chrabąszcze 11.07.05, 15:33 Mój sznaucerek robi to samo,boję się że mu zaszkodzi,gdyby udało mu się tą zdobycz połknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
avasawaszkiewicz Re: Jamnik a chrabąszcze 12.07.05, 10:13 Odpowiedź jest prosta - i tak i nie. Wszystko zależy od tego jaki rodzaj chrabąszcza uda mu się upolować :). Jeśli ten jest trujący może dojść do nieprzyjemnych sytuacji, podobnie może się stać w przypadku gdy chrabąszcz będzie wydzielał jakąś substancję uczulającą. Jeśłi chodzi o tę pierwszą sytuację to w polsce rzadko się takie chrabąszcze spotyka ta druga jednak jest nie do przewidzenia. Trzeba pamiętać aby spoglądać na psiaka i tyle bo wątpie aby komukolwiek udało się powstrzymać tego myśliwskiego psiaka przed t a k ą przyjemnościa :))). Tak poza tym chrząszcze jak i muchy są bardzo pożywnym źródłem białka. Ale mogą też być przyczyną poasożytów przewodu pokarmowego także warto jest takie psiaki sprawdzać lub odrobaczać co jakiś czas. Smacznego - ava :) Odpowiedz Link Zgłoś