Dodaj do ulubionych

hydroxyzinum dla psa?

22.12.05, 15:18
poszłam z suka do wet po srodki uspokajajace z okazji zblizajacego sie
sylwestra , bardzo sie boi strzalow. Lekarz dal jej hydroxyzinum -2x 1tabl!!!
zdziwulam sie poniewaz wiem ze to mocny srodek i moj 100kg ojciec po 1 tabl
spal jak zabity, wiec obawiam sie jak to podzila na psa 15kg. Czy ktos moze
stosowal u swojego pupila ten srodek??
Obserwuj wątek
    • rezurekcja Re: hydroxyzinum dla psa? 23.12.05, 09:31
      mangifera napisała:

> poszłam z suka do wet po srodki uspokajajace z okazji zblizajacego sie
      > sylwestra , bardzo sie boi strzalow. Lekarz dal jej hydroxyzinum -2x 1tabl!!!
      > zdziwulam sie poniewaz wiem ze to mocny srodek i moj 100kg ojciec po 1 tabl
      > spal jak zabity, wiec obawiam sie jak to podzila na psa 15kg. Czy ktos moze
      > stosowal u swojego pupila ten srodek??
      • rezurekcja za wczesnie nacisnelam 23.12.05, 09:47
        > mangifera napisała:
        >
        > > poszłam z suka do wet po srodki uspokajajace z okazji zblizajacego sie
        > > sylwestra , bardzo sie boi strzalow.

zaslon okna. Psa ewakuuj do jakiegos pomieszcenia oddalonego od okna. Kiedy
        zaczna strzelac ziewaj w strone psa nie zaslaniajac usta. Cala rodzina niech
        ziewa. NIe nalezy tez psa tulic, nie glaskac. Niech gra radio, mozna troche
        przyglosnic. Mysle, ze mozna do psa zagadywac.
        Sama bede tak robic, choc moj sie hukow nie boi, gorzej z racami, ostatnio nie
        wiedzial dokad uciec na widok racy na niebie, skadinad bardzo pieknej.

CO do lekarstwa to nie ma pojecia, jak stosowac. Przeczytaj ulotke. Moze to nie
        jest kwestia wagi osoby zazywajacej ale sily
        zajrzyj do Dyzurki, ale reszka ostatnio sie nie udziela
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=23357
        albo spytaj na forum Zdrowie

na forum Zwierzeta kolezanka tessciowa wspomina o dluzszej terapii
        behawioralnej. Moze pogadaj z nia.

Cichych swiat i cichego sylwestra zycze.
        Sobie tez.
    • begietka Re: hydroxyzinum dla psa? 23.12.05, 17:03
      Moja suczka miala podawany ten lek w czasie ciąży urojonej.Była w jej czasie
      tak pobudzona,że nie mogliśmy sobie dać rady.Lekarz przepisał dodatkowo
      hydroxyzinum.Suczka 3 kg wagi miała dostawać 1/2 tabletki rano,gdyby ewidentnie
      nie pomagało mogłam zwiększyć dawkę do 1 tabletki. Szczerze mówiąc podawałam
      jej lek przez trzy dni i odstawiłam, bo nie zauważyłam,żeby jakoś szczególnie
      na nią podzialal.Dalej biegala po całym mieszkaniu i piszczała,szukając swego
      dziecka ( w jej mniemaniu była to gumowa piłeczka, którą lekarz zalecił
      natychmiast zabrać i schować).Ani się nie uspokoiła ani nie była
      senna.Pozdrawiam.
      • aistionnelle Re: hydroxyzinum dla psa? 23.12.05, 20:09
        Byłam dzisiaj u weterynarza z kociakiem w tej samej sprawie .Pani doktor
        powiedziała ,że środki takie jak relanium , hydroxizina , i inne tego typu
        miewają odwrotne działanie niż u człowieka , zwierzak staje się bj. pobudzony i
        niespokojny .Poleciła kupić Nervendragees ziołowe i poczynając od świąt podawać
        po 1 tabletce aż do nowego roku . Pozdrawiam A.
    • anna.jozwik Re: hydroxyzinum dla psa? 28.12.05, 14:26
      Ten lek nalezy do leków umiarkowanie, a nawet powiedziałabym słabo
      działających, dawka dobowa dla dorosłego czowieka może wynosic maxymalnie aż 16
      tabletek; stąd niezwykle dziwna jest opisywana przez Ciebie reakcja dorosłego
      człowieka - dorosły zwykle bierze jednorazowo od 2 do 4 tabletek - zależy też
      od dawki zawartej w tabletce, ponieważ na rynku są dostępne dawki silniejsze i
      słabsze i sądząc po zalecanym zastosowaniu, podejrzewam ze wet przepisał Twojej
      suczce tę słabsza dawkę. Jeśłi sie o nią boisz, daj jej tylko jedną albo nawet
      pół tabletki - a jeśłi nie będziesz widziala żadnego efektu, możesz dodać drugą
      połówkę albo druga tabletkę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka