Dodaj do ulubionych

Weterynarz

03.01.06, 17:26
Mam 12 lat bardzoooooooooooooo kocham zwierzaki i sie tym bardzo interesuję
chcialabym zostac weterynarzem w przyszłosci wiem ze ti trudny zawod ale bede
probowac bo to moje marzenie narazie wiem dosyc duzo o zwierzakach ale
chcialabym sie juz troche nauczyc jak rozpoznawac jakies choroby jakie leki
na jakie choroby jak dawac zastrzyki chcialabym juzb to wiedziec zeby pozniej
nie byc taki ciemnym ze wszystkiego chcialabym zeby mi weterynarze pisali jak
rozpoznawac choroby itd.to co napisalam wczesniej z góry dziękuję :)
Obserwuj wątek
    • gagik.geworgian Re: Weterynarz 03.01.06, 19:29
      Witam Cię serdecznie.
      Podziwiam Cię , że w tak młodym wieku jesteś juz tak zdecydowaną osobą i
      wiesz , co chcesz robić w przyszlości.
      Ale żeby kochać zwierzęta i opiekować się nimi i pomagać im wcale nie trzeba
      koniecznie zostawać weterynarzem :-)
      Myślę , że żeby się bliżej zapoznać z tym zawodem mogłabyś spróbować trochę
      pochodzić na lecznicę dla małych zwierząt (może tam , gdzie mieszkasz jest taka
      lecznica i tacy lekarze, którzy by się na to zgodzili i po uzgodnieniu pewnych
      zasad pozwolili by na to ).
      Będąc na lecznicy poznasz bliżej pracę weterynarza a i może bedziesz mogła coś
      pomóc. Sporo inetresujących Cię informacji można też znależć w przystepnej
      formie w internecie i przeróżnych książkach o zwierzętach.
      No i zapraszam Cię do bywania na naszym forum :-)
      Pozdrawiam serdecznie - Gagik
    • kakui Zanim sie zdecydujesz, przeczytaj 03.01.06, 20:17
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=525&w=33952001&a=34067149
      • w.s2 Re: Zanim sie zdecydujesz, przeczytaj 04.01.06, 13:22
        Dlaczego od razu zniechęcać? Jeżeli młoda osoba ma określone marzenia, to czy trzeba zacząć od "podcięcia" jej skrzydeł?
        • kakui Re: Zanim sie zdecydujesz, przeczytaj 04.01.06, 21:27
          heh chodzi o to zeby potem za pare lat nie bylo watku o tym jakie to drastyczne
          studia, ze mialo byc tylko krojenie zwlok a tu jakies wizyty w rzezni
          • w.s2 Re: Zanim sie zdecydujesz, przeczytaj 04.01.06, 22:38
            Hmm... Jeżeli to miało służyć _wyłącznie_ profilaktyce, to w pełni to rozumiem.
    • polko12 Re: Weterynarz 05.01.06, 15:43
      mlodyweterynarz napisała:

> Mam 12 lat bardzoooooooooooooo kocham zwierzaki i sie tym bardzo interesuję
      > chcialabym zostac weterynarzem w przyszłosci wiem ze ti trudny zawod ale bede
      > probowac bo to moje marzenie narazie wiem dosyc duzo o zwierzakach ale
      > chcialabym sie juz troche nauczyc jak rozpoznawac jakies choroby jakie leki
      > na jakie choroby jak dawac zastrzyki chcialabym juzb to wiedziec zeby pozniej
      > nie byc taki ciemnym ze wszystkiego chcialabym zeby mi weterynarze pisali jak
      > rozpoznawac choroby itd.to co napisalam wczesniej z góry dziękuję :)
      Wiem ze to straszna praca jak mi napisal tam ktos ale to moje marzenie nie
      obchodzi mnie smród krew wszedzie rospryskana nie obchodzi mnie nic po prostu
      bardzo bym chciala!!!!!!!!!!!!!!!!!!Nie chce rezygnowac z marzen!!I nikt nie
      moze mi zabronic
      • lola1231 Re: Weterynarz 05.01.06, 19:47
        pamiętgaj o marzeniach i miej siłę je realizować! życzę wytrwałości i powodzenia
        • kakui a mozesz patrzec na to jak mezczyzna w czerwonym 05.01.06, 20:17
          fartuchu (od krwi) podchodzi do swini i ja zarzyna, swinia kwiczy,... tak latwo
          wszystko sie mowi....
          • w.s2 Re: a mozesz patrzec na to jak mezczyzna w czerwo 05.01.06, 23:30
            Myślę, że nie jest to kwestią tego kto i na co "może patrzeć". Uważam, że jest to kwestią tego, czy ktoś dostrzega cel kryjący się za nie zawsze przyjemnymi sposobami (metodami) nauki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka