Dodaj do ulubionych

Kocur przybłęda

21.08.06, 18:31
Mieszkam w mieście,ale mam na wsi dom gdzie od jakiegoś czasu przybłąkał się
bardzo wychudzony kocur.Jest bardzo spokojny i przyjacielsko nastawiony.Cały
czas przebywa na moim ogródku nawet pod moją nieobecność.Dokarmiam go kiedy
tylko tam jestem,ale jak mogę mu pomuc przetrwać jesień i zimę kiedy już tak
często mnie tam nie będzie?.Nie chciałabym przywozić kotka do miasta i oddać
go do schroniska.Tak naprawdę to chciałabym żeby sobie był na mojej posesji.
Do domu wziąść go nie mogę bo mam psa.
Bardzo proszę o rozsądną radę i z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • misia007 Re: Kocur przybłęda 21.08.06, 20:54
      Myslę, ze to sie moze udac.Jesli zabezpieczysz kotu sensowne schronienie przed
      zimnem , odpowiednia ilośc suchej karmy i bedziesz wpadała co jakis czas z
      "wałowką" to kocur powinie dac sobie radę.Sporo ludzi tak dokarmia koty na
      swoich działkach.Wszystko lepsze od schroniska.Pozdrawiam z moja trójka(kotów).
      • mini15 Re: Kocur przybłęda 21.08.06, 21:48
        Jest problem z tym schronieniem,bo przecież nie mogę zamknąć kota w
        pomieszczeniu.Zastanawiam się czy mogłabym zrobić dla niego coś w rodzaju
        budki oczywiście dobrze zabezpieczonej przed chłodami i na słonecznym
        miejscu.Czy takie lokum wystarczy dla mojego kocurka i czy chętnie w nim
        zamieszka?
        Z jedzeniem dla niego problemu napewno nie będzie.
        Dziękuję za każdą radę i serdecznie pozdrawiam.
        • umfana Re: Kocur przybłęda 21.08.06, 23:33
          Zrób mu budkę najlepiej ze grubego styropianu. Do środka wrzuć sianko- kupisz w
          sklepie dla zwierząt. Budkę postaw w niewidocznym dla bandziorów miejscu.
          • jottka Re: Kocur przybłęda 22.08.06, 00:53
            moja mama tak miała na działce kocice przez kilka lat (też sie nie dało zabrać
            na zimę do domu, bo pies) - do tylnej ściany działkowej altanki przylega
            drewniana szopka na narzędzia, obluzowało sie jedną z dolnych deseczek (kot
            wejdzie, ale poza tym nie rzucało sie w oczy), a w srodku w taką szafke z
            półkami (dodatkowa izolacja) mam wsunęła drewnianą skrzynkę po pomidorach, grubo
            wypchana styropianem i starymi swetrami - poza tym minimum raz na tydzien ktos
            sie pojawial z jedzeniem, ale kocica byla raczej samodzielna zywieniowo,
            chodzilo glownie o schronienie

poza tym nie wiem, jaki ty masz ten domek, ale może mozna zrobic czy kupic
            'kocie drzwiczki' (maly otwor z klapka) i zamocowac np. przy wejsciu do piwnicy
            czy jakiejs tego typu czesci domu

• umfana polecam tę stronę 21.08.06, 23:37
      www.canis.org.pl/porady/wolnozyjace.htm
      • mini15 Re: polecam tę stronę 22.08.06, 20:48
        Wszytskim bardzo dziękuję za rady i ciekawą stronkę.Być może uda mi się z waszą
        pomocą coś dobrego zrobić dla mojej przybłedy.
        Bardzo dziękuję i serdecznie pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka