ela9945 26.09.07, 16:18 Czy karmienie pieska przez okreslony okres [struwity w moczu ]karmą HillS Prescription Diet s/d nie spowoduje niedoborow np. białka u pieska? Wiem ,że dieta jest konieczna ,ale bardzio sie martwię.Ela Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
avasawaszkiewicz Re: Struwity w moczu psa! 27.09.07, 13:05 Dieta jest konieczna ale nie można ciągnąć jej bez końca. Jak długo psiak już na niej jest? Pozdrawiam - Ava Odpowiedz Link Zgłoś
ela9945 Re: Struwity w moczu psa! Do Pani Avy!! 27.09.07, 13:56 Bardzo dziekuję za odpowiedz. Piesek-sznaucer miniaturowy-14 miesiecy ,dopiero miał zrobione badanie moczu .[2- krotnie].Na tej podstawie lekarz zalecił dietę: Hills Prescription Diet s/d puszki.Dopiero zaczęlismy je podawac.Marwię sie tylko ,czy nie bedzie miał jakis niedoborow np. bialka jest tu 2,3%.Mam zakaz podawania czegokolwiek innego .Do tej pory jadł jakła.Czy one tez są takie szkodliwe w jego przypadku? A np. gammolen? Strasznie się przejmuje ,czy mu to wystarczy. I jeszcze jedno: jak czesto na tej diecie mam kontrolować mocz? Z gory BARDZO dziękuję Pani doktor .!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ela9945 Re: Struwity w moczu psa! Do Pani Avy!! 27.09.07, 13:57 Oczywiscie zle napisałam: jadł jabłka i np. marchewke i inne owoce. Odpowiedz Link Zgłoś
ela9945 Re: Struwity w moczu psa! Do Pani Avy!! 01.10.07, 12:56 BARDZO PROSZĘ O 2 ZDANIA PANI DOKTOR!! Odpowiedz Link Zgłoś
avasawaszkiewicz Re: Struwity w moczu psa! Do Pani Avy!! 04.10.07, 12:10 Przepraszam jakoś się zagapiłam i ten post przemknął koło mnie. Te karmy są dobrze zbilansowane więc nic się nie denerwuj, że czegoś będzie miał za mało. Dostaje w niej tyle ile potrzebuje do utrzymania dobrej kondycji ale na tyle mało aby nie odkładały się kolejne kamienie. Co do dodatków to jeśli nie możesz się powstrzymać i koniecznie musisz coś psu w ramach smakołyków podawać to owszem najlepszym wyjściem będzie właśnie jabłko lub marchewka ale na pewno nie żółty serek, czy też biały, szyneczka itp. Co do kolejnego badania to wszystko zależy od tego jak wyszły poprzednie badania moczu i w jakich były robione odstępach. (jak możesz przepisać co tam wyszło troszkę Ci wówczas podpowiem). Pozdrawiam - Ava Odpowiedz Link Zgłoś
ela9945 Re: Struwity w moczu psa! Do Pani Avy!! 05.10.07, 15:02 BARDZO DZIĘKUJĘ! Wyniki z przed 2 tygodni: Barwa-Żołta , Gęstosc -1,025 odczyn ph-7 białko++ k0morki nablonka kanalikow nerkowych-4-5 wpw komorki nabłonka drog moczowych-liczne kryształki-dużo małych kr. struwitowych. Baanie moczu dzisiaj :to nie widac struwitow ,białko +. Mały juz 10 dni dostaje Synolux. Weterynarz chce mu przeciągnać jeszcze antybiotyk ,gdyż uważa ,że cały problem tkwi w infekcji. Piesek na 4 dzien po podjęciu leczenia czuje się zdecydowanie lepiej. Schudł nieco na puszkach Hillsa.Co PANI DOKTOR O TYM WSZYSTKIM MYSLI? Ile czasu mozna dawac ten antybiotyk? Bardzo -z gory - dziękuję!!!Ela Odpowiedz Link Zgłoś