wojko112 22.02.08, 09:24 Chciałbym się dowiedzieć czym najlepiej myc pieska rasy labrador czy uzywać odpowiedniego szampou , samej wody czy innych sposobów ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anna.jozwik Re: W czym najlepiej kąpać psa 23.02.08, 02:29 A dlaczego chcesz go kąpać i jak często chcesz go kąpac? Odpowiedz Link Zgłoś
wojko112 Re: W czym najlepiej kąpać psa 23.02.08, 10:10 nie chodzi mi o częste kąpanie psa tylko z 2 razy do roku Odpowiedz Link Zgłoś
rezurekcja moim zdaniem najlepeij nie kapac 23.02.08, 11:41 wojko112 napisała: > nie chodzi mi o częste kąpanie psa tylko z 2 razy do roku Wojko, kąpanie psa nie jest niezbedne. No, chyba, ze sie wytarza w czyms cuchnacym. Jesli jest brudny, wystarczy go starannie wyczesac - lub przetrzec wilgotna scierka/gabka. Ja swojego nie kapie, jest u mnie 3 lata. Poprzedniego tez zesmy ni e kąpali - a zyl 14 lat. Nie smierdzial. Jesli sie ubrudzil, byl przecierany mokra szmata i wyczesywany. Chorob skornych nie mial, wiec nie bylo zalecen lekarskich odnosnie do kapania. Zauwazam mode na kąpanie psow. Rozwinal sie rynek producentow szamponow i innych utensyliow do kapieli, ma ktorych mozna zarobic. Kiedys zwierzat sie nie kapalo i tez bylo dobrze. Nie balismy sie zarazkow, nie wyjawialismy sie mydlami antbakteryjnymi, plynami ankykurzowymi i innymi wynalazkami "higienicznymi" i nie chorowalismy na alergie. Ja swojego psa wykąpie, jesli lekarz zaleci z przyczyn zdrowotnych. Bo nawet pchly mozna zlikwidowac bez "prania". Ale oczywiscie jest tez iny poglad na pranie zwierzat. Odpowiedz Link Zgłoś
blue.berry Re: moim zdaniem najlepeij nie kapac 23.02.08, 15:00 a ja swojego psa kapie ; ) z tym ze on krotkowlosy jest, swojego czasu moj wet polecil nam szampon firmy Catzy Healing (niech nazwa nie zmyli - to ludzki szampon do kupienia w aptece) - swietnie sie sprawdza. Odpowiedz Link Zgłoś
tenshii Re: moim zdaniem najlepeij nie kapac 23.02.08, 15:47 Moja Daisy ma to do siebie, jak każdy golden czy labrador, że przychodzi tak brudna ze spacerów, że bez kąpania sie nie obchodzi. Z tym, że kąpiemy ją tylko wodą porządnie. No chyba, że jakiś ekstremalny przypadek to mamy szampon psi. Odpowiedz Link Zgłoś
tenshii Re: moim zdaniem najlepeij nie kapac 23.02.08, 15:48 Może dodam, że nie robimy tego często... Bo jak znam to forum to zaraz będzie, że kąpię psa codziennie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rezurekcja jestesmy wolni w swoich wyborach 24.02.08, 20:49 blue.berry napisała: > a ja swojego psa kapie ; ) Blue, kazdy robi to, co uwaza za stosowne. Moj pies wody sie brzydzi, toalete zalatwia we wlasnym zakresie, w g... sie nie tarza. Jak dla mnie nie istnieje dostateczny powod, zeby go prac. Odpowiedz Link Zgłoś
blue.berry Re: jestesmy wolni w swoich wyborach 25.02.08, 11:25 rezurekcja napisała: > Blue, kazdy robi to, co uwaza za stosowne. alez dokladnie wlasnie tak. oczywiscie w granicach rozsadku w kazdym kierunku:)) Odpowiedz Link Zgłoś
anna.jozwik Re: W czym najlepiej kąpać psa 25.02.08, 02:08 Tak ze dwa razy do roku to akurat słuszna częstotliwosć :) Jeśli nie jest zbytnio brudny, możesz umyć go samą wodą. Jeśli jest wyraźnie brudny, lepiej żebyś użyła szamponu. Może być taki specjalnie przeznaczony dla psów, najlepiej hipoalergiczny, a moze być to tez delikatny szampon dla dzieci. Nie ma tu większej różnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
eva_gw Re: W czym najlepiej kąpać psa 23.02.08, 21:46 przyznaje się bez bicia: ja też mojego psa kąpię :) w lecie raz na miesiąc, w zimie raz na dwa, trzy. inaczej ma brzydką, pozlepianą i niezbyt fajnie (pokusiłabym sie o nazwanie tego smrodkiem) pachnącą sierść. nie sądzę, żeby to było za często, bo nie widzę, aby miało jej to szkodzic jakoś. czeszę ją regularnie. ona jest psem raczej małej rasy i zbiera kurz i błoto, a sierść ma półdługą - kosmatą. oczywiście dbam, żeby wyschła przed wyjściem na dwór itp. kąpię ją w szamponie dla wrażliwej psiej skóry (bezzapachowy). Odpowiedz Link Zgłoś
nusiekpusiek Re: W czym najlepiej kąpać psa 23.02.08, 22:46 A ja swoje suczydła kąpię. Na każde święta, na Dzień Kobiet... Możecie mnie zabić, ale używam szamponu Bambi. Dla dzieci. I proszę mi nie wciskać, że niszczę florę. Po szamponach dla psów, są one najnormalniej w świecie niedomyte. Nie będę używać psich szamponów tylko dlatego, by rozwijać "psi przemysł kosmetyczny". Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaczek1 Re: W czym najlepiej kąpać psa 29.11.18, 14:28 Polecam naturalne szampony/mydła w kostce specjalnie dla czworonogów artyferia.pl/butik/totobi-pet Odpowiedz Link Zgłoś