Dodaj do ulubionych

pies dla jedenastolatka

07.05.08, 07:09
witam i proszę o radę. w związku z moją pracą muszę się przenieść z synem 200 km od miejscowości, w której mieszkam. moje dziecko jest jedynakiem i zostawic musi dziadków, do których jest bardzo przywiązany, kolegów, szkołę. bardzo tę zmianę przeżywa. w nowej miejscowosći nie zna nikogo, dla niego zmiana otoczenia to mały armageddon. pomyślałam, że dobrze byłoby aby miał psa, zanim zasymiluje się w nowym miejscu. zakładam, że oboej będziemy się psem opiekować. poradźcie mi proszę jaką rasę wybrać. chciałabym aby pies, o ile takie rasy istnieją :-) był opiekuńczo-obrończy, tzn. przyjacielski dla dziecka, a w razie ewentualnego zagrożenia potrafił odstraszyć. średniej wielkości, tzn, w kłębie na wysokość kolan, może trochę wyżej dorosłego człowieka i żeby gubił jak najmniej sierści. przez 2 lata będziemy mieszkać w bloku, potem w domku jednorodzinnym. zdaję sobie sprawę, że to jaki pies będzie w dużej mierze zależy od jego wychowania, ale pewne rasy mają chyba jakies predyspozycję. mieszkając w bloku pies moze być przez nas wyprowadzany 3, 4 razy dziennie
Obserwuj wątek
    • bast3 Re: pies dla jedenastolatka 09.05.08, 10:40
      Hmm, a może by tak labradorek?? Duży, pogodny, a jak trzeba to z
      pewnością dziecko obroni. Ja co prawda mam rottweilerkę ale to
      psiaki o silnym charakterze, kochane i w ogóle, ale jednak dość
      silne.
      Ale tu gdzie mieszkam spotykam bardzo wiele labradorków z
      dzieciakami, i chyba doskonale sprawdzają się jako towarzysze.
      A pies na wszelkie smutki pomoże :)
      • jacek226315 Re: pies dla jedenastolatka 22.06.08, 23:51
        dla dziecka nie ma jak to boxer

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka