Dodaj do ulubionych

PO w Bielsku Białej

IP: *.devs.futuro.pl 14.09.05, 17:32
1. Dlaczego lekarz medycyny R. Muchacki reklamuje się na plakatach wyborczych
jako doktor? Chciałem się od niego tego dowiedzieć, ale mi nie odpowiedział.
2. Dlaczego pan Szemla wszędzie na wiecach wyborczych się chwali, że to on
własnoręcznie ochronił mieszkańców Puszczy przed jeszcze większym zalaniem,
chociaż z racji swego obecnego stanowiska MUSIAŁ kierować akcją ratunkową?
Obserwuj wątek
    • Gość: bis Re: PO w Bielsku Białej IP: *.isuzu.pl 15.09.05, 11:18
      Ad1. Bo wszyscy pacjęci zwracają się do niego per "panie doktorze" , no a jak
      mają inaczej? To taki "chłyt materkindody", ale sądze, że niewielu
      potencjalnych wyborców zwraca na to uwagę
      Ad2. Tak to już jest, że dzisiaj wielu ludzi chwali się tym, że dobrze spełnili
      swój obowiązek i oczekuje pochwał i orderów za dobrze wykonaną prace za którą
      się im płaci, a która jest ich "psim" obowiązkiem. To tak jakbym był kierowcą
      autobusu i chwalił się przed pasażerami, że dowiozłem ich na konkretny
      przystanek.
      "Prosze państwa nie zapomnijcie, że na Hulanke dojechaliście dzięki mojej
      wytrwałości i cięzkiej pracy ..." :-))))
      I nie pisze tu o Panu wymienionym w powyższym poście tylko ogólnie.
      • Gość: domonos Re: PO w Bielsku Białej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 13:28
        I tyle:)
        • Gość: pod Re: PO w Bielsku Białej IP: *.devs.futuro.pl 15.09.05, 14:17
          w takim układzie ja chcę być nauczycielem w liceum. Tam zwyczajowo do
          nauczycieli zwraca się profesor.
          Walnę sobie potem taki napis na plakcie wyborczym: prof. pod
          • Gość: dominos Re: PO w Bielsku Białej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 17:54
            Lepper jak był w Argentynie to sie tytuował senator doktor lepper:)
            A tak na serio to jest wykroczenie.
    • Gość: bis Re: PO w Bielsku Białej IP: *.bielsko.dialog.net.pl 18.09.05, 01:14
      no i dzisiaj popatrzyłem na plakat wyborczy tego Pana i ....jeśli naprawde nie
      ma on tytułu Doktora to jest to postępowanie niegodziwe i nieprzyzwoite...a Tusk
      tyle razy powtarza, że zależy mu na uczciwości i to nie tylko tej pisanej literą
      prawa, ale również na tej obwarowanej niepisanymi zasadami zwykłej
      przyzwoitości...Skoro tak to i ludzie PO muszą być przyzwoici bo uczciwych to
      dzisach chyba nie ma , ale jeśli tak sie dzieje jak to widać i jeśli to prawda
      to P. Muchacki nie ma co liczyć na mój głos. Zupełnie inaczej wyglądałoby to
      gdyby było napisane Doktor lub co najbliżej prawdy Lekarz Medycyny zamiast
      skrótu Dr.
      Ps: a nad p. Tuskiem sie jeszcze zastanowie. ;-)
      • Gość: wiertarka "Milczenie Żółwi" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.05, 10:40
        Z listy PO kandyduje p. Płonka - człowiek, który (jak donosiła swego czasu
        prasa) przewiercił żółwia, i przywiązał go do oczka wodnego linką... Ten sam
        pan zapragnął wpisać się w naszą historię po wsze czasy i zaproponował by
        dopisać zwrotkę do Mazurka Dąbrowskiego....
        Głośno też było o jego "sukcesach" w dziedzinie handlu samochodami....
        Patrząc na takie kandydatury, można powiedzieć - troszkę śmieszno, troszkę
        straszno.
        Tak więc są inne - o wiele bardziej bulwersujące tematy niż nazwanie lekarza
        medycyny doktorem.
        • Gość: bis Re: "Milczenie Żółwi" IP: *.bielsko.dialog.net.pl 18.09.05, 22:52
          zgoda w całej rozciągłości....p. Płonka to chyba też coś jeszcze przy godle
          majstrował
          • Gość: pod Re: "Milczenie Żółwi" IP: *.devs.futuro.pl 19.09.05, 06:17
            Jeśli chodzi o p. Płonkę: może tego żółwia nie przewiercił (podobno), ale:
            1. Czy zgłosił, że posiada takie zwierzę do Starostwa Powiatowego?
            2. Gdzie go kupił?
            3. Jaki to gatunek, bo może się okazać, że jest na liście CITES, a posiadanie
            takiego zwierzaka to bardzo poważne złamanie prawa.
            • Gość: dominos Re: "Milczenie Żółwi" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 18:01
              Hahahahahaha!A kandydat sld podobno glodzi kanrka:)
              • Gość: ZiBi Re: "Milczenie Żółwi" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 19:54
                Nie głodzi, ale odchudza.........
                A tak na marginesie - głośno było rzeczywiście kiedyś o żółwiu. Ja przynajmniej
                nie czytałem sprostowań prasy wynikajacych z wygranych przez posła procesów o
                zniesławienie. Tak wiec nie mam podstaw by twierdzić, że żółwia nie
                przewiercił. Zastanawiam się tylko, dlaczego PO zdecydowało sie wystawić p.
                Płonkę po raz kolejny. Znam ludzi z PO. Jest tam sporo ludzi młodych,
                wykształconych i mądrych. Podnieśli by jakość politycznej kultury i zrobili
                sporo dla kraju. A tak - może znowu usłyszymy za jakiś czas o jakimś wypasionym
                pomyśle p. Płonki (podobnie jak doppisanie zwrotki do Hymnu...)
                Bo tak naprawdę nie tylko wyborcy maja wpływ na kształt władzy ale i (a może
                przede wszystkim) liderzy partyjni.
                • Gość: mlody Re: "Milczenie Żółwi" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 15:00
                  za to mlodzi? sa tylko mlodzi i zapewne sa twoimi kolegami, zenujaca wypowiedz.
                  Jesli chodzi tego o zolwia to czytalem na jego stronie, tam wszystko jest wyjasnione i przedstawione sa ekspertyzy, ktore go oczyszczaja. Wole sprawdzonego kandydata niz lekarza (jaka opinie maja to wiadamo) z glupowaym plakatem mowiacym wszysto o kandydacie, ten plakat to powinna byc reklama koncertu disco-polo.
        • Gość: gość Re: "Milczenie Żółwi" IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 23.09.05, 20:38
          Moja mama kupiła Matiza w salonie Daewoo w Żywcu, znajomy blacharz stwierdził,
          że auto było po naprawie blacharskiej i lakierowaniu....
          Podobnie jak cała chwała PO, ale o tym przekonamy się za dwa lata, drodzy
          Rodacy.
    • Gość: czujny PO w okręgu bielskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 09:35
      Jeśli chodzi o dokonania POsła Tomasza Tomczykiewicza, wieloletniego członka
      zarządu miasta Pszczyny, burmistrza Pszczyny i posła minionej kadencji z
      Platformy Obywatelskiej, to ja pamiętam głównie następujące:
      1. Zatrudnienie brata (pracuje do dziś) w miejskich inwestycjach oświatowych i
      kolegi z dzieciństwa Krzysztofa Latki jako prezesa PIK, który się przeprowadził
      wtedy powrotem z Katowic do Pszczyny.
      2. Powołanie do nadzoru spółki (z udziałem finansowym samorządów i państwa)
      Aleksandra Spyry i Jana Dudy)
      3. Powołanie na swego zastępcę Henryka Studzieńskiego , obecnego burmistrza,
      którego małżonka od lat jest księgową w Zieleni Miejskiej. Tenże Studzieński z
      kolei powołał na swego zastępcę Jana Dudę, który finansował mu i
      Tomczykiewiczowi (zgodnie z prawem) kampanię wyborczą. Pszczyna ma tylu
      zastępców ile przez trzy lata miały kilkusettysięczne Katowice.
      4. Powołanie na stanowisko Naczelnika Wydziału Rolnictwa w Urzędzie Miasta
      Alojzego Cieszkę, aktywisty z czasów komuny, animatora kultury pszczyńskiej,
      którego żona jest szefową Zieleni Miejskiej
      4a. Powołanie na skarbnika Gminy Pszczyna p. Matusiewicza z Katowic (w
      Pszczynie nie było młodych i kompetentnych ekonomistów), kolegi partyjnego,
      którego brat startuje teraz z listy PO do sejmu w okręgu katowickim
      5. Tolerowanie dorabiania do pensji przez urzędników Urzędu Miasta pełniących
      odpłatnie różne nadzory (np. dwukrotne krycie dachu w Koszarach Ułańskich)
      6. Zatrudnienie na stanowisku kierownika inwestycji oświatowych swego brata
      (pracuje do dziś)
      7. Dziwnym trafem spółka HiT (….. i Tomczykiewicz) otwierała swoje sklepy
      mięsne przy powstających w Pszczynie marketach.
      8. Kiedy prawo zabroniło burmistrzom prowadzenia działalności gospodarczej z
      dzniua na dzień Tomasz Tomczykiewicz przestał być właścicielem HiT u)
      9. Zatrudnił M. Szafron, koleżankę partyjną, w nadzorze i obecnie jako
      prezesa słynnej już w Pszczynie firmy okołobudżetowej Towarzystwo Budownictwa
      Społecznego
      10. To on brał bezpośredni udział w przeprowadzeniu "unijnej" inwestycji pt.
      droga wzdłuż dwupasmówki i sprzedaż 11 ha gruntów za połowę ceny, jaką w tym
      miejscu uzyskują prywatni właściciele. Jako POseł od samorządu i służby zdrowia
      nie wsławił się w zasadzie niczym.
      11. Ciekawe co zrobił jako poseł uposażony z budżetu państwa w ponad
      dwadzieścia tysięcy złotych miesięcznie (przez cztery lata nic o tym nie pisano
      ani nie mówiono), a siedziba biura poselskiego "u kolegi" w ruderze na
      Piastowskiej do niedawna była jego wizytówką.
      12. Kto pamięta, że to on z Bernardem Szwedą i Lechosławem Gazdą zakładał
      Pszczyńskie Centrum Targowe, znane z ruin Stajni Książęcych i zachwaszczonego
      placu przy Wojska Polskiego? Szybko jednak POjął swój błąd i zrozumiał, że
      lepiej brać czynny udział w tworzeniu spółek okołobudżetowych (samorządu i
      skarbu państwa) zarządzanych przez znajomych niż ryzykować w prywatnej firmie.
      Teraz trzeba tylko utrwalić i WPROWADZIĆ w życie WSPÓLNE PRZESIĘWZIĘCIA
      kapitału prywatnego i samorządu terytorialnego.

Jeśli choć jedno z ww stwierdzeń jest nieprawdziwe, to jest od tego
      POstęPOwanie sądowe w trybie wyborczym - przyspieszonym, a nie POkątne naciski
      na POrtal pless i usuwanie wątków.

Człowiek z liberalnej ekipy Korwina Mikre bierze aktywny i skuteczny udział w
      tworzeniu systemu opartego na rozroście administracji i stosunków rodzinnych
      (we Włoszech to nazywają mafią).
      Nepotyzm krytykowany jest w mediach przez PO jedynie pod publiczkę. W Pszczynie
      stał się POdstawą działalności ludzi z otoczenia Tomczykiewicza, który będąc
      niby z AWSowskiego rodowodu otaczał się zawsze ludźmi wiadomego Pokroju.
      Dlatego nie będę głosował na PO i Tomczykiewicza!
      Dlatego będę brał aktywny udział w dyskusji przedwyborczej m.in. na portalu
      PLESS, bo innej możliwości wymiany POglądów nasz eksPOseł nam nie umożliwił.
      Zapraszam do rzetelnej internetowej wymiany poglądów i drżę, żeby nam tego
      wątku cenzorzy nie uwalili!
      Jednocześnie informuję, że w ramach pluralizmu i demokracji posty i wątki dot.
      Posła Tomczykiewicze znikają .........
      • Gość: pod Re: PO w okręgu bielskim IP: *.devs.futuro.pl 23.09.05, 08:50
        ale za to bedzie tworzyl nowa jakosc w polskiej polityce ;)
        razem z Rokita, Piskorskim, Pierzchala (szefowa najgorzej funkcjonujacej spolki
        PKP PR w Polsce)...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka