Gość: aka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 23:41 polatałem sobie ostatnio do WRO i POZ...opóźnienia 1-1,5h to norma...lekka załamka...o co to chodzi? na 4 loty 100% opóźnień Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: loko Re: burdel na EPWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 10:13 Bo jak napisales w naglowku, na okeciu jest burdel..... zenada a jeszcze chcieli zwiekszyc oplatylotniskowe. Jak latam jeszcze nie widzialem wiekszego syfu niz u nas w warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
norge75 Re: burdel na EPWA 21.06.05, 12:48 > Jak latam jeszcze nie widzialem wiekszego > syfu niz u nas w warszawie Ja widzialem - np. w Wiedniu. Okecie nie jest super, ale na pewno sie wiele zmieni po uruchomieniu nowego terminala. Przynajmniej Warszawa nie cierpi na tak chore samouwielbienie jak "hub" VIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vera Re: burdel na EPWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 23:48 O co chodzi? juz mowie: 1. remont jednego z pasow = mniejsza przepustowosc; 2. strajk bagazowych. wystarczylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo jo Re: burdel na EPWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 07:50 to chyba strajkuja codziennie.................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vera Re: burdel na EPWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 09:43 Tak juz od kilku dni, a co takie to oryginalne i dziwne?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo jo Re: burdel na EPWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 16:24 > Tak juz od kilku dni, a co takie to oryginalne i dziwne?? ja bym powiedzial od kilku lat a jezeli chodzi o mniejsza przezpustowosc przez pas, to stansted robi 16 mil. paxow na 1 pasie i nie maja tego typu problemow.............. Odpowiedz Link Zgłoś
p-iotr Re: burdel na EPWA 22.06.05, 10:11 Mysle ze nie chodzi wylacznie o mniejsza przepustowosc, ale o brak logicznego myslenia przy ustawianiu gate'ow. Podam przyklad - okolo 15-15.30 odlatuja dwa duze benki do Chicago i Nju-jorka, plus lot do Moskwy (zazwyczaj zapakowany do ostatniego miejsca bo to codeshare z Aeroflotem chyba). Te trzy odloty sa z gate'ow 4,5,6. Nietrudno zgadnac co sie dzieje - kociol przy security checku, bo te trzy gate'y maja wspolne wejscie. Oczywiscie nie ma sily zeby wszyscy wsiedli o czasie, takze juz na poczatku trzeba sobie dodac 30min do czasu lotu. Dodam jeszcze ze zazwyczaj tylko jeden samolot stoi przy rekawie - reszta jest obslugiwana autobusami, wiec teoretycznie nie ma znaczenia z ktorego gate'a odprawimy ludzi.. No ale trzeba pomyslec. Jesli ktos podrozuje w porannym szczycie np. w poniedzialek, pewnie widzi podobne sytuacje.. do tego nieraz dziala tylko jeden security check, przy wejsciu do gate'ow a kolejka rosnie.. Nie wiem - moze jest jakas inna przyczyna takiego zachowania/planowania, ale ja sie jej jakos nie moge dopatrzec. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FTL Re: burdel na EPWA IP: *.xnet.hr 22.06.05, 19:17 Dokladnie tak! Rano 3 samoloty okolo 7.50 (Wieden, Amsterdam i chyba Londyn) z trzech sasiednich gate-ow z jedna bramka. Wszystkie obslugiwanie autobusami. Przeciez to nonsens. Ja rozumiem ze w czasie rozbudowy sa utrudnienia ale troche planowania i moze byc lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
p-iotr ciag dalszy... 23.06.05, 12:09 miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,2782230.html?skad=rss&wv=0000 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska Re: burdel na EPWA IP: *.tera.pl / 212.244.20.* 23.06.05, 14:01 Ja osobiście nauczona przykrym doświadczeniem unikam Okęcia jak mogę. Latam zwykle z Krakowa - kiedyś najczęściej Lotem, powiedziałam dość po kolejnym oczekiwaniu na Okęciu na stojąco w tłoku na połączenie do Krakowa wieczorem po 22 (zwykle opóźnione...). Czy coś się zmieni w terminalu krajowym po przebudowie? Trochę mi żal bo mam sentyment do Lotu, a teraz zarabiają na mnie Lufthansa i Austrian (dużo dobrych połączeń z Krakowa). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andzia Re: burdel na EPWA IP: *.w83-200.abo.wanadoo.fr 27.06.05, 09:35 Ale terminal w Balicach tez nie jest przygotowany do takiego natezenia ruchu jakie jest obecnie. Odprawa tanich linii plus Chicago to istna masakra. Chyba tylko Pyrzowice przygotowaly sie odpowiednio na wzrost liczby pasazerow. No ale tam nie siegaja macki LOTu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WuMike Re: burdel na EPWA IP: *.gdynia.mm.pl 27.06.05, 13:47 A co ma LOT do infrastruktury lotniska?? Zastanow sie, zanim cos napiszesz na drugi raz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Re: burdel na EPWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 20:31 A to że na bez wątpienia złą infrastrukture naklada się "burdel " w Locie który jest dominujacym przewoźnikiem na tym lotnisku i wszelkie jego "omsknięcia" rzutują na innych. To LGS spółka Lotu ma notoryczne kłopoty z załadunkiem/rozłdunkiem swoich samolotów(wiekszość obcych ucieka do WASu)To LOT cierpi na nieustanny brak samolotów(opóźniony jeden rejs a na skutek tego następny i następny-brak samolotu na zastępstwo)powoduję dezorganizację zaplanowanej sytuacji na lotnisku(n.p.transfer pasażerów) . A to że na skutek głupiej polityki kadrowej brak jest ludzi o okreslonej specjalnosci a innych jest aż nadto(przyklad: w ostatnią zimę bardzo często byl na dyżurze tylko 1 (jeden) mechanik Lotu który miał uprawnienia do odladzania swoich samolotów. I co z tego że samoloty mogłyby się odladzać na 2 płytach ale nie było tak bo gdy na jednej płycie odladzał sie samolot LOTU to na drugiej samolot Lotu czekał (blokujac ją) aż Pan Mechanik zakończy asystę przy odladzaniu pierwszego wsiądzie w samochód podjedzie do drugiego i.t.d. I jest jeszcze wiele innych takich przykładów.Jeszcze raz podkreślam praca dominującego przewoźnika ma bardzo zasadniczy wpływ na sytuację w całym porcie choć nie jest tylko jedynym wytłumaczeniem bałaganu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WuMike Re: burdel na EPWA IP: *.gdynia.mm.pl 27.06.05, 21:34 Owszem, masz racje co do samolotow - gdy jeden nawali czesto potem nastepuje odwolanie lotu. Tak to juz jest, gdy ilosc samolotow jest na styk, i kazdy nieplanowany wypadek jednego oznacza niezly bajzel w siatce polaczen przez nastepnych kilka godzin. Tym niemniej nie znam powodow akcji z tymi bagazami, a nie sadze, zeby wina lezala scisle po stronie lotu - predzej PPL, bo to on jest wlascicielem infrastruktury. Jesli ktos moze to sprostowac, byloby milo... Odpowiedz Link Zgłoś