Dodaj do ulubionych

Co u Fischera?

IP: 85.198.201.* 14.05.06, 17:17
Co u Fischera, naszej "ulubionej" linii lotniczzej? Chodzi mi o to, czy cos wiadomo kiedy wroci do latania SP-FVP... I jak tam z finansami... Bo sezon sie zbliza i z jednym samolotem na pewno nie da sie wykonac aktualnie zaplanowanego rozkladu...
Obserwuj wątek
    • Gość: fischerka Re: Co u Fischera? IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.06, 18:13
      Fantastycznie!
      Włśnie zdmuchnęliśmy pierwszą świeczke na torcie!!!
      • adams123 Re: Co u Fischera? 14.05.06, 21:41
        sto lat Fischer Air Polska
        ;)
        oby jeszcze 2 albo 3 sztuki 757 dołączyły do floty !!!
        najlepszego
        • Gość: Zorientowany Re: Co u Fischera? IP: *.eranet.pl 14.05.06, 22:49
          Jesli jest tak dobrze, to dlaczego personel szuka roboty w DirectFly, Norwegian
          i gdzie jeszcze moze.
          • adams123 Re: Co u Fischera? 14.05.06, 23:05
            a czemu ludzie generalnie zmieniają pracę ?
            czemu odchodzą z jednej firmy , która wcale nie upada do drugiej ?
            masz odpowiedź ?
            • Gość: Yogibaboo Re: Co u Fischera? IP: 81.6.130.* 15.05.06, 04:04
              A Ty właśnie odchodzisz z FAP do Norwegian czy innego CO? Czy tak tylko sobie
              pleciesz trzy po trzy co Ci ślina na język?

Yogi
              • Gość: Ktoś Re: Co u Fischera? IP: *.szczecin.pl 15.05.06, 09:06
                Jak zwykle w takiej sytuacji dyskusja schodzi na poziom przepychanek CO/FAP/LO
                a odpowiedzi na pytanie zadane przez autora wątku nie ma :(
                Sam jestem ciekaw jakie są szanse, żeby nielot (SP-FVP) znowu latał? Czy coś
                się w tej materii dzieje?
              • adams123 Re: Co u Fischera? 15.05.06, 11:30
                chyba Ty pleciesz i sprowadzasz rozmowę na dno...
                no comments
                • Gość: Yogibaboo Re: Co u Fischera? IP: 81.6.130.* 15.05.06, 22:45
                  Sorry, ale to akurat nie było do Ciebie adams123, tylko do Zorientowanego. Tak
                  generalnie, to jak ktoś pisze bzdury, to niech się potem nie dziwi, że ktoś
                  może być poirytowany i odpowie sarkazmem.

Yogi
                  • adams123 Re: Co u Fischera? 15.05.06, 23:08
                    oki ;)
                    było pod moim postem, wiec stad odpowiedź .
                    pozdro
          • Gość: Fiszerka Re: Co u Fischera? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 19:07
            Dlaczego? Ponieważ jeden z pilotów to buc nad bucami. Ale on nie musi szukać
            roboty ponieważ ma dwa etaty: jeden w FAP a drugi w ULC i jeszcza "dolatuje" w
            Centralwingsie. I dla tego nie zależy mu na pracy i szkaluje FAP.

FiszerkA
            • Gość: gosc Re: Co u Fischera? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 19:53
              ale z ciebie znawczyni....mmmm nie pogadasz ale ten o korym myslisz nawet by
              sie za toba nie obejrzal ... wystarczy ze troszeczke pomyslec! ale o czym my
              mowimy jak "dziewczynki" z FA nie uchodza za kumate czego dowodem jest
              jedna "skoczna" co juz nie lata na dlugie trasy bo nie douczyla angielskiego...
              :) :) :)wstyd!!!
              • Gość: Fiszerka Re: Co u Fischera? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 20:06
                Hmmmm, ciekawa a zarazem intresująca historia z Panem Kapitanem :-) ... i wcale
                nie musi się za mną oglądać.
                A co do meritum sprawy: mamy się dobrze, czekamy na Papę i jak mówi się
                jeszcze - czekamy na odszkodowanie za uszkodzone silniki.
                • Gość: dideq Re: Co u Fischera? IP: 85.198.201.* 16.05.06, 10:00
                  To może ja powtórzę pytanie - kiedy PAPA zacznie latać? Miał wrócić w czerwcu, czy to jest aktualne?

Za sprzedaż SP-FVO należą wam się takie cięgi, że głowa boli. To był wasz najlepszy i najładniejszy samolot.

A co do reszty forumowiczów: wielcy mi znawcy, którzy nawet nie potrafią poprawnie napisać skrótu centralwingsa. Pamiętajcie: C0 (ce-zero), a nie CO (c-o).
                  • Gość: Ktoś Re: Co u Fischera? IP: *.szczecin.pl 16.05.06, 11:01
                    Może mnie pamięć zawodzi ale FVO nie był własnością FAP tylko firmy leasingowej
                    więc trudno mówić o sprzedaży. Ale fakt, że była to młoda maszyna (1999r.) i
                    niewątpliwie najbardziej niezawodna.
                    Ja również przyłączam się po raz kolejny do pytania "KIEDY"? Na razie widziany
                    był ostatnio pod cargo... Chyba go na spacer wyprowadzono ;)
                    www.zdun.avx.pl/epwa/2006/kwi/22/f2.JPG
                    • Gość: dideq Re: Co u Fischera? IP: 85.198.201.* 16.05.06, 13:35
                      OOO, widzę że ma już silniki, mam nadzieję że sprawne ;) Jeszcze jakiś miesiąc temu wyglądał tak:

lotnictwo.net/foto.php?id=125360
                      Trzeciego bociana pewnie długo nie zobaczymy...
                      • Gość: Gosc Re: Co u Fischera? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 17:01
                        Glupich nie sieja nie oza, oni sie sami twoza
                        • Gość: ??? Re: Co u Fischera? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.05.06, 17:22
                          > Glupich nie sieja nie oza, oni sie sami twoza

A odnośnie czego to było?
                          • Gość: Gosc Re: Co u Fischera? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 08:33
                            Moze jeszcze A380 wciagniecie pod bander FAP'u

Papa jak stal tak stoi
                            • Gość: Ktoś Re: Co u Fischera? IP: *.szczecin.pl 18.05.06, 10:44
                              Ja też nie rozumiem o co ci chodzi...
                              • Gość: Gosc Re: Co u Fischera? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 01:45
                                Chodzi mi o to, ze ludki - nie wiedza co sie dzieje - a popeline sieja, ze niby fotka papy z silnikami - ech wodolejstwo
                    • dekris Re: Co u Fischera? 18.05.06, 11:36
                      To nie jest SP-FVP tylko SP-FVR.
                      FVP cały czas przed hangarem albo czasami w hangarze.

A niedoszły SP-FVK to teraz I-AIGC:
                      www.airfoto.pl/?module=Photos&action=Single&id_ph=41950&size=2
                      pzdr,
                      KS
                      • Gość: Gosc Re: Co u Fischera? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 01:44
                        Generalnie - to FAP operuje na tym samolocie :P
                        Tylko szkoda, ze nie pod swoja bandera :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka