achcoto 19.01.04, 10:53 Czy istniejące na rynku płyny antyroszeniowe coś pomagają. Jeżdzę w 3 do czterech osób a każdy jak wiadomo paruje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jang Re: Zaparowanw szyby - Fabia 22.01.04, 09:20 achcoto napisał: > Czy istniejące na rynku płyny antyroszeniowe coś pomagają. Raczej pomagają, choć nawet to jest skomplikowane. A moje doświadczenia są takie: Kiedyś kupiłem płyn Shella, użyłem zgodnie z instrukcją (spryskać i wytrzeć), i nie podziałało. Po jakimś czasie spryskałem i nie wytarłem, i było dobrze. Ale na opakowaniu tego płynu jest informacja o szkodliwości. Kupiłem więc płyn (w Realu, nazwy nie pamiętam), który polecano jako nieszkodliwy, znaczy ekologiczny. Ten był wzorowo nieskuteczny. Najlepszy sposób na zaparowane szyby, jest - jak wszystkie najlepsze środki - bardzo drogi: klimatyzacja. Odpowiedz Link Zgłoś
bartoo Re: Zaparowanw szyby - Fabia 22.01.04, 10:58 A może wymiana filtra przeciwpyłkowego? U mnie w Lagunie pomogła. Odpowiedz Link Zgłoś
toptek Re: Zaparowanw szyby - Fabia 31.01.04, 16:13 musisz nastawic nadmuch zeby ciagnol powietrze z zewnacz samochodu a nie z wewnatrz napewno pomoze Odpowiedz Link Zgłoś
witleg Re: Zaparowanw szyby - Fabia 31.01.04, 17:06 Proponuje mój sposób: Kupić szampon BAMBINO taki dla dzieci i po osuszeniu szyby lekko nasączyć nim czystą szmatkę i rozetrzeć na szybach od środka. Nie polecam tego na przedniej bo w czasie jazdy nocą powstają refleksy, ale na pozostałych jest OK!! Proponuje sprawdzić to w domu np. w łazience na lustrze.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
staszek65 Re: Zaparowanw szyby - Fabia 12.03.04, 22:11 Proponuję wymienić filtr przeciwpylowy - problem zaparowanych szyb zniknie. Koszt niewielki - ok. 30zl Odpowiedz Link Zgłoś