euro4-5 27.09.11, 11:46 Co sądzicie na temat samochodów z filtrem cząstek stałych? Jakie macie doświadczenia w obsłudze tego urządzenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sorger Re: DPF - filtr cząstek stałych 08.12.11, 12:50 Z tego co wiem to warto je "przepalić" podczas tuningu samochodu. Niby wówczas ma lepsze osiągi z tym, że komputer może się rzucać o nie, że przepalone. Odpowiedz Link Zgłoś
admnk Re: DPF - filtr cząstek stałych 24.01.12, 11:03 co zrobic?? :> Najlepiej usunąć, tutaj są porady fap-dpf.pl Odpowiedz Link Zgłoś
sarumanek Re: DPF - filtr cząstek stałych 01.04.12, 00:06 admnk napisał: > co zrobic?? :> Najlepiej usunąć, tutaj są porady fap-dpf.pl usunąć tak, ale potem wyjazd np do Niemiec może okazać się kosztowny, gdy nas zatrzyma Policja. dotyczy to zarówno samochodow osobowych jak i Autobusow i ciężarowek. ale :) najważniejsze są papiery :) . .. www.filtryeuro4.pl filtry cząstek stałych Odpowiedz Link Zgłoś
jan2211 Re: DPF - filtr cząstek stałych 05.05.12, 08:53 Wymysł francuski, niemiecki, japoński...dla ekologii. Oczyszcza się przy długich trasach przez spalanie sadzy. W Polsce przy jeździe w mieście nie ma takiej możliwości i stąd problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
thefect Re: DPF - filtr cząstek stałych 07.10.12, 20:10 dobrze napisane wymysł Test VW z filtrem i skody bez. Golf miał 0,53 tam czegoś z filtrem, bez po wycięciu (zrobili to testujący) 0,57!!!!!! czegoś tam, a teraz nalepsze...Skoda bez filtra już seryjnie 0.33!!!!!!!!!! wniosek nasówa się sam. Ktos MUSIAŁ ZAROBIĆ :) Odpowiedz Link Zgłoś
zieli32 Re: DPF - filtr cząstek stałych 10.11.12, 14:23 jestem użytkownikiem golfa v 1.9 tdi z dpf od kilku lat. jeżdżę sporo po mieście i nic się nie dzieje a to dlatego że od czasu do czasu daję mu w p....dę i wszystko co złe w wydechu się wypala. auto z dpf musi latać w trasy ewent. trzeba czasami pojeździć po mieście z pedałem w podłodze i już. Odpowiedz Link Zgłoś
sto_lat_przyjemnosci Re: DPF - filtr cząstek stałych 26.11.12, 19:24 ja tez mam takiego golfa, ale ja do pracy w jedną stronę mam 100 km, więc u mnie no problem. Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczek1281 Re: DPF - filtr cząstek stałych 24.12.12, 21:39 wypalać można rok, dwa trzy, pięć...a jak już wypalanie nie pomoże i trzeba będzie wymienić filtr DPF a wymiana na nowy kosztuje aż 5-6 tys.zł + turbo 4-5 tys.zł = 10 tysiaków w plecy...bo to Diesel właśnie ;-) Najlepsza jest moja niewysilona benzynka....bez turbo i dpf. Odpowiedz Link Zgłoś
greges58 Re: DPF - filtr cząstek stałych 24.12.12, 22:24 bo diesel był z a w s z e kupowany na dalekie trasy !!! i tak jest nadal... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
waclaw.zas Re: DPF - filtr cząstek stałych 23.07.14, 13:51 A ja bym się chciał zapytać, czy wycięcie takiego filtra www.dpf-fap.pl pozwoli na to, że będę mógł jeździć bezpiecznie po europejskich stolicach? Ja właśnie mam taką pracę, że muszę i z tego co wiem, nie wszędzie chętnie patrzą na takie auta bez filtra. Nie wiem więc, czy jest sens usuwać. Odpowiedz Link Zgłoś