jefi1 09.11.04, 20:42 jaki klej zastosować do przyklejenia lusterka wstecznego ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maniac44 Re: klejenie lusterka 09.11.04, 20:54 Są na stacjach benzynowych i marketach budowlanych specjalne kleje do robienia tego typu rzeczy. Ja jestem zadowolony np. z kleju UHU. Odpowiedz Link Zgłoś
jefi1 Re: klejenie lusterka 09.11.04, 21:04 No nie takie to proste! a ja cały dzień testowałem różne wynalazki które najlepiej sklejają tylko palce. Jutro wypróbuję ten klej,dzięki za szybką porade! Pozdro.Jerzy Odpowiedz Link Zgłoś
camelmk Re: klejenie lusterka 09.11.04, 22:26 Tylko uważaj bo klej musi być elastyczny po zastygnięciu. Ja wpadłem na genialny pomysł,że przykleje szybko lusterko kropelką i pękła mi szyba - w lecie, jak sie autko nagrzało na słońcu, stopka lusterka czarna a klej widocznie miał inną rozszerzalność temperaturową niz szyba - tak więc uwaga co pakujecie na szyby !!! Odpowiedz Link Zgłoś
bambus_us Re: klejenie lusterka 10.11.04, 00:21 Radzilbym ci pojechac do warsztatu gdzie wymieniaja szyby samochodowe .Oni tam maja specjalny klej ktorego nigdzie w sklepie nie kupisz .Skasuja ciebie pare zlotych .Ja sam probowalem kiedys przykleic lusterko klejami dostepnymi w sklepie i po paru dniach odpadalo .Naprawde szkoda zachodu. Odpowiedz Link Zgłoś
karburatorek Re: klejenie lusterka 10.11.04, 06:48 >Oni tam > maja specjalny klej ktorego nigdzie w sklepie nie kupisz . Bez przesady. ASO każdej marki ma tego typu klej w jednorazowej porcji, właśnie do klejenia lusterek w przypadku wymiany szyby. W zestawie przykładowo Mercedesa jest przekładka z takiej nylonowej siatki (lusterka nie klei się bezpośrednio na szybę), ale znając cenę takiego zestawu polecam raczej właśnie podjechanie do serwisu wymiany szyb, koszt takiej operacji "na gotowo" to ok. 15 zł. Odpowiedz Link Zgłoś