kitcar2 21.06.05, 10:34 Jak po wyłączeniu ABS będzie zachowywał się korektor? Czy za dużo hamulca nie trafi na tył? Czy korektor można ręcznie przestawić - Clio 1.4 (bez ESP). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nickxxx Re: Wyłączenie ABS 21.06.05, 10:55 wszystkie czujki czytaja obroty i dzilanie abs jest rozkladane rownomiernie poprzz system abs-u Odpowiedz Link Zgłoś
kitcar2 Re: Wyłączenie ABS 21.06.05, 11:00 Chodzi mi o ODŁĄCZENIE ABS poprzez zdjęcie plusa z modułu. Po prostu przeszkadza mi ABS i chcę go odłączyć. Moje pytanie: co wtedy z nastawami korektora? Zmieniać? Odpowiedz Link Zgłoś
nickxxx Re: Wyłączenie ABS 21.06.05, 11:07 sorry ale to jest dla bezpieczenstwa im w tej materii nie pomoge. Odpowiedz Link Zgłoś
kitcar2 Re: Wyłączenie ABS 21.06.05, 11:19 nickxxx napisał: > sorry ale to jest dla bezpieczenstwa im w tej materii nie pomoge. Nie żartuj. Wiem co robię. ABS przeszkadza mi, bo mam obniżone i utwardzone sprężyny, więc bardzo często się włącza za wcześnie i zupełnie niepotrzebnie, a poza tym zdarza mi się hamować lewą nogą, aby zlikwidować poślizg podsterowny i ustawiać samochód bokiem w zakręcie. Te "numery" robię poza normalnym ruchem drogowym, a na codzień jestem drajwerem spokojnym jak baranek. Odpowiedz Link Zgłoś
nickxxx Re: Wyłączenie ABS 21.06.05, 11:47 u mnie w Passacie nie dzala abs i nic nie musialem korygowac i przestawiac a cala sila hamowania i tak w wiakszosci idzie na przednie tarcze czy jest abs czy go niema ja wolalbym zeby u mnie byl[musze sie do tego zabrac]bo zima tuz tuz.pozdrowionka bezpiecznego drajwerowania.mysle ze to wszystko' Odpowiedz Link Zgłoś
poldek16 Re: Wyłączenie ABS 21.06.05, 11:45 Korektor hamowania jest mechaniczny (siła hamowanie zależy od obciążenia osi) i pracuje niezależnie od ABS. Jeśli wyłaczysz ABS auto będzie hamować normalnie jak każde inne bez ABS. Odpowiedz Link Zgłoś
staruch5 Re: Wyłączenie ABS 21.06.05, 12:30 ABS powinien miec swoj bezpiecznik. Jego wyjecie moze byc wygodniejsze, niz zdejcie plusa. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_penis Re: Wyłączenie ABS 21.06.05, 12:33 Dziękuję wszystkim bardzo za rady. Odpowiedz Link Zgłoś