Dodaj do ulubionych

Wyjęcie akumulatora

07.01.06, 18:13

..pytanie takie mam.Jeśli zajdzie potrzeba wyjęcia aumulatora w celu doładowania czy jest takie niebezpieczeństwo że zresetuje się ustawienie komputera pokładowego i sterownik od LPG ??? Pozdrawiam..
Obserwuj wątek
    • karburatorek Re: Wyjęcie akumulatora 07.01.06, 19:10
      > ..pytanie takie mam.Jeśli zajdzie potrzeba wyjęcia aumulatora w celu doładowania

A po co chcesz wyciągać? Nie możesz ładować w samochodzie?

> czy jest takie niebezpieczeństwo że zresetuje się ustawienie komputera pokład
      > owego i sterownik od LPG ???

W Syrenie i maluchu na pewno nie; a jakie masz auto, to nasza szklana kula nie
      wie.....
      "Komputer pokładowy" to potoczna nazwa urządzenia informującego o różnych
      parametrach jazdy: zużyciu paliwa, dystansie możliwym do przejechania na paliwie
      pozostałym w baku, ew. o różnych czynnościach serwisowych, które w najbliższym
      czasie trzeba przeprowadzić. Po pierwsze: skasowanie tego komputera nie ma
      wpływu na parametry jazdy samochodu (moc, prędkość) Po drugie: ten komputer po
      odcięciu zasilania się nie kasuje (myślę o danych dotyczących przeglądów) Czy na
      pewno wiesz, o jaki komputer pytasz????

Pozdrawiam..
    • gogggo Re: Wyjęcie akumulatora 07.01.06, 19:40
      Róznie to bywa np. w w Lanosie po wyjęciu akumulatora często zapala się AIR
      BAG.Ponowna aktywacja to koszta.Rzeczywiście,jeśli nie trzeba wyciągać ,ładuj w
      pojeżdzie.
    • pocieszne Re: Wyjęcie akumulatora 08.01.06, 02:26
      jezeli chodzi Ci o komputer sterujacy praca silnika ( a nie pokladowy ) to
      resetuja sie tylko te ktore maja pamiec adaptacyjna(uczaca sie stylu jazdy)
      • arvelli Re: Wyjęcie akumulatora 08.01.06, 20:52
        ...i chodziło mi o te info...szkoda że nie wiedziałem o tym wcześniej...dzieki...pozdro...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka