hary_1 09.01.06, 21:54 wracając z roboty zaczął mi piszczeć i migała kontrolka od oleju, ale samochód dalej jechał normalnie. co mu się stało ? golf 3 1,8 GL rok 1994 z gazem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
waskes29 Re: pomocy golf 3 09.01.06, 22:23 Moze to byla kontrolka od ladowania ,nie mam pojecia jaki ma wplyw piszczenie z olejem .Sprawdz stan oleju i paskow klinowych jesli sa juz zuzyte to wymien pasek -jesli to jest pasek wielorowkowy to moze byc trudna weryfikacja zuzycia tam jest chyba automatyczny naciag wiec chyba trzeba bedzie wymienic na nowy. Jesli zapala sie olej to lepiej nie kontynuowac jazdy tylko sprawdzic czemu. Odpowiedz Link Zgłoś
hary_1 Re: pomocy golf 3 09.01.06, 23:01 do było coś w rodzaju pikania w desce rozdzielczej. po odpaleniu wszystkie kontrolki gasną wszystko jest ok, a po jakiejś minucie zaczyna pikać i mruga kontrolka oleju. zgasiłem odpaliłem i tak samo Odpowiedz Link Zgłoś
silikoplast Re: pomocy golf 3 10.01.06, 11:39 golf ma dźwiękowy sygnał ostrzegający o niskim poziomie oleju, jeżeli poziom jest ok to może nie działa poprawnie czujnik. czasami zdarza się na ostrych i długich zakrętach, że olej "ucieknie" na bok i wtedy samochód sygnalizuje to sygnałem świetlnym i dźwiękowym. Odpowiedz Link Zgłoś
waskes29 Re: pomocy golf 3 10.01.06, 12:38 To zle zrozumialem za pierwszym razem.Prawdopodobnie walniety jest czujnik oleju tylko teraz nie wiem ktory bo sa min 2 ,koszty nie sa duze nowych moze warto wymienic na poczatek ten przy filtrze jesli w tym silniku taki jest ,jesli nie ten to tez z boku silnika w glowicy. Odpowiedz Link Zgłoś
hary_1 Re: pomocy golf 3 10.01.06, 13:45 sprawdziłem olej był na minimum dolałem jest ok nie pika przy okazji dolałem płynu do chłodnicy cały zbiornik wyrównawczy był pusty dzięki za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś