10.02.06, 18:08
witam wszystkich!!zastanawiam sie nad kupnem starej Astry GSI moje pytanie
jest oczywiscie czy warto......??cena to jakies 10000zlroczniki od 1992do
1997.fajnie byloby gdyby ktos mi cos podpowiedzial.mile widziana wypowiedz
posiadacza takiej astry.pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • uki145 Re: Astra GSI 10.02.06, 21:14
      Witam!w klasie kompaktów GTI warto ,ale trzeba długo szukac zadbanego
      egzemplarza. najlepiej cos sprowadzonego ostatnio ,bo te ciagniete z niemiec
      przed wejsciem do unii zwykle były po powaznych dzwonach. prosta i tania
      konstrukcja,mase tanich czesci.tylna belka bezobsługowa ,w przednim zawieszeniu
      przy wahaczah mozna oddzielnie wymieniac silentbloki i sworznie . na co
      zwrócic uwage: na stan blachy .astry lubia rdzewiec ,szcególnie w okolicach
      tylnych nadkoli (to nagminna przypadłosc i nie swiadczy o dzwonie), szczególnie
      zwrócic uwage czy nie ma luzów na kierownicy(maglownica jest malo wytrzymałym
      elementem auta). cała reszta jest ok. silniki :najbardziej polecam 2.0 8v -
      jednostka robi bez problemu 400- 450 tys km do naprawy głownej. 2.0 16v to
      niesamowita rakieta,ale silnik lubi brac olej i jest mniej wytrzymały nuiz
      8v.do 10 tys kupisz starsza astre,wiec trzeba sie liczyc z przebiegiem ok 250-
      300 000 km ,dlatego uwazam ,ze 2.0 8v jest lepszym rozwiazaniem.jedyna wada
      jest fakt ,ze trzeba dosyc czesto robic rozrzad(co 60 ty km) . pompa wody jest
      niestety napedzana paskiem rozrzadu i trzeba ja wymieniac dosyc czesto: koszt
      pompy wraz z paskiem i rolkami ok 500 zł.były jeszcze inne motory 16v (np
      1.8) ,ale o nich juz nic nie wiem.Pozdrawiam Łukasz
    • przemlis Re: Astra GSI 14.02.06, 08:58
      posiadam astrę z 1994 roku. jest to model kombi z silnikiem 2000 16V 150
      KM.auto ma 207000 przebiegu. jeżdżę nią od czerwca 2005 i nie miałem do tej
      pory żadnych problemów.wymieniłem tylko w międzyczasie sworznie wachaczy bo to
      w astrach leci.silnik ten jest nadwyraz ekonomiczny.spalanie średnie to ok 10
      l.auto pozostawia na światłach wiele aut klasy GTI co wprawia w zdziwienie jak
      astra kombi może tak szybko odjeżdżać na światłach. gdybyś widział miny tych
      ludzi... problem ze rdzą jest tematem dość powszednim w oplach ale tylko wtedy
      gdy bąbel który wyjdzie zostawisz samemu sobie. u mnie na przykład nie
      znajdziesz żadnego zardzewiałego elementu, wszystko to jest w kwestii
      właściciela tego jak dba o samochód.chcesz zobaczyć moją astrę znajdziesz ją na
      www.filipekauto.pl pozdrawiam i polecam astre gsi.
    • thefect Re: Astra GSI 15.02.06, 16:35
      Dozbieraj troche i kup bete :) brak problemow z korozją :) fajnie wypasione, o
      wyglądzie czy klangu silnika nie wpomnę. Części troche kosztują ale tu się nic
      nie psuje :). Prowadzenie wzorowe:). Kiedyś na jedynce koleś mnie podjeżdżał z
      tyłu GSI moja 5 2.5l zaczeła sie miarowo rozpędzać do 150 się trzymał a pożniej
      no coż :) chyba pary zbrakło. A teraz wyobraz sobie co 2.5l silnik robi w serii
      3. To dopiero rakieta:)
    • dothan2 Re: Astra GSI 14.03.06, 10:16
      Serdecznie Witam wszystkich użytkowników.
      Chciałbym Was zaprosić na stronkę o tematyce samochodów marki
      OPEL - forum.opel24.com. Stronka jest nowa (3 miesiące), dopiero się
      rozkręca dlatego również chętni do współpracy z nami mile widziani.

Zależy nam na byśmy na forum dyskusyjnym stworzyli szeroką i ogromną bazę wiedzy
      o samochodach tej marki, by każdy posiadać Opla mógł na nim znaleźć interesujące
      go wiadomości. Forum znajduje sie pod adresem
      forum.opel24.com
      Liczymy na Waszą pomoc i zapraszamy do nas

OPEL 24

opel24.com
      forum.opel24.comP.S.
      Jeśli ktoś prowadzi podobną stronkę i chciałby zjednoczyć siły jestem również
      chętny za tym i proszę o wszelkie kontakty pod Gadu Gadu 7302362 lub
      admin@opel24.com
    • fredoo Re: Astra GSI 14.03.06, 17:09
      W salonie Zasady przy Grochowskiej jest Cupe 2.0 tubo 2003r ze skórą za 49tys.
      Kupiłbym gdyby to był tylny napęd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka