car5 28.09.06, 07:02 moja omega b V6 nie wchodzi na obroty. rano wygląda jakby nie było wogóle ssania, jak tylko przełączy się na gaz odrazu lepiej i wskakują wyższe obroty (ssanie) i powoli spadają do 800-900i jest ok. co to moze być. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fryderykx Re: nie wchodzi na obroty 28.09.06, 20:57 wygląda na czujnik temperatury cieczy chłodzącej trzeba pomierzyć. najlepiej rano podłączyć auto do kompa i zobaczyć jakie mają wskazania poszczególne parametry Odpowiedz Link Zgłoś
warschauer Re: nie wchodzi na obroty 29.09.06, 02:00 car5 napisał: > moja omega b V6 nie wchodzi na obroty. rano wygląda jakby nie było wogóle > ssania, jak tylko przełączy się na gaz odrazu lepiej i wskakują wyższe obroty > (ssanie) i powoli spadają do 800-900i jest ok. co to moze być. pozdrawiam Ja (co prawda nie mam instalacji LPG) takie objawy miałem, gdy padł mi przepływomierz powietrza...Ten brak ssania po uruchomieniu zimnego silnika... Odpowiedz Link Zgłoś
thefect Re: nie wchodzi na obroty 30.09.06, 10:06 Kumpel to miał do wymiany był zawor EGR. Odpowiedz Link Zgłoś
chaziaj Re: nie wchodzi na obroty 30.09.06, 15:14 Czesto komputery nie toleruja gazu a sciscle mowiac ich wartosc adaptacyjna. Komputer po przez sondy lambda dostaje informacje na temat spalania, benzyna i gaz innaczej sie spala. Komputer to notuje w swojej mapie i dodaje nowa wartosc. Na koncu moze dostac bolu glowy. Odpowiedz Link Zgłoś