pelagij 12.09.07, 11:30 Co właściwie powinno być w pakiecie assistance do ubezpieczenia? Brakuje mi rozeznania, a firmy ubezpieczeniowe mamią ile wlezie. Co właściwie znajduje się w standardzie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
w0rldg0r0und Re: assistance 13.09.07, 16:28 hm hm zaden ze mnie znawca, ale niedawno mialem stycznosc z warunkami assistance w jednej firmie i mam to wciaz zapisane w notesie, wiec co mi szkodzi sie podzielic UNIQa w przypadku unieruchomienia do 25 km od miejsca zamieszkania - naprawa na miejscu, zorganizowanie i oplacenie parkingu, holowanie do 100 euro w kraju / do 1000 euro zagramanica unieruchomienie 50 km od miejsca zamieszkania: hotel, organizacja dlaszej podrózy innymi srodkami lokomocji w wypadku kradziezy hotel, organizacja dlaszej podrozy, odbior auta (jesli sie znajdzie) dodatkowo informacja o warsztatach, pomocy drogowej, rezerwacji samochodu zastepczego i takie tsm Odpowiedz Link Zgłoś
pelagij Re: assistance 14.09.07, 13:12 Hemhem, dziękuję za chociaż jedną odpowiedź. To co tu widzę przedstawia się nieźle, jeszcze wypytam znajomego, który ubezpiecza auto w Unice i do niezadowolonych nie należy. A jak to wygląda w innych firmach? Odpowiedz Link Zgłoś
etom Re: assistance 15.09.07, 01:32 Ja mam podobnie, tyle ze to assistance od firmy w ktorej kupilem auto. Mam tez assistance PZU, ale nawet nie wiem co zawiera :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
pawro2001 Re: assistance 14.09.07, 14:58 Nie wiedziałem, że sa jeszcze firmy uzależniające pomoc od odległości od miejsca zamieszkania. Ja miałem sposobność korzystania z pomocy assistance trzykrotnie. Raz zagranica a dwa razy w miejscu zamieszkania. Nigdy bym nie poszedł na taki układ, że moga mi odmówić bo "za blisko". Odpowiedz Link Zgłoś
w0rldg0r0und Re: assistance 18.09.07, 14:43 to nie jest tak, że jeśli zepsujesz się 25 km od domu, to ubezpieczyciel odmówi pomocy. zapłaci za holowanie, a to przecież największy wydatek. a jak wynika z postu Etoma, takie same zastrzeżenia są także w innych firmach, więc to jednak jest standard mimo tego co mówisz... Odpowiedz Link Zgłoś
anyakondya Re: assistance 19.09.07, 12:04 Zapłaci też za naprawę rzecz jasna, niezaleznie od odległości od miejsca zamieszkania. wypowiedzi o limitach odległościowych w uniqa są mocno przesadzone, limit 25km obowiązuje tylko w przypadku awarii, do wypadków w ogole nie ma limitu odleglosci, niezaleznie od miejsca zdarzenia naprawa na kiejscu lub holowanie i parking sa w standardzie. Odpowiedz Link Zgłoś
w0rldg0r0und Re: assistance 20.09.07, 16:36 aha. czyli jest jeszcze lepiej niz myslalem. no fajnie. człowiek czasem żyje w niewiedzy, nie doczyta czegoś i głupka z siebie robi na forum publicznym. zdumiewające, za każdym razem coraz bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
ultima-thule Re: assistance 08.10.07, 09:06 z tego, co się orientowalam to najszerszy assistance dodawany do pakietu (OC AC NW, ZK) ma Allianz. Ma też niestety dość drogie stawki, ale i tak tańsze niż PZU... Allianz ma w pakiecie np dowóz paliwa, wymianę rozladowanego akumulatora czy pomoc w przypadku zatrzaśnięcia kluczyków w środku. Dziala od 30 km (pelny assistance) i bez limitu km mini assistance czyli holowanie bądź naprawa na miejscu. Do tego oczywiście powyżej 30km oplacają hotel badz powrot do domu albo samochod zastepczy jesli naprawa trwa dluzej niz 12 godz. Polecam. Podobny assistance ma Hestia ale trzeba doplacic do pakietu. Nie znam lepszych na rynku Odpowiedz Link Zgłoś
no-comments Re: assistance 19.10.07, 15:02 ultima-thule napisała: > Nie znam lepszych na rynku Hmm ja chyba znam;) Compensa ma dobre Assistance (byle wykupić TOP, a nie baza, różnica bodajże 10 zł w skali roku) - pomoc otrzymujesz nie tylko przy wypadku czy zepsuciu auta, ale również przy zgubieniu, zatrzaśnięciu kluczyków, brak lub niewłaściwa benzyna w baku, przebitra opona itd. Jeśli się da - naprawiają na miejscu (albo np holują na najbliższą stację benzynową), jeśli się nie da - odhcolują Cię do wybranego bądź najbliższego warsztatu. Jeśli nie mogą naprawić auta w ciągu 24 godzin, a znajdujesz się conajmniej 50 km od domu - zwracają koszty wynajmu zastępczego auta bądź noclegu, lub powrotu ubezpieczonego i pasażeró do domu. Tak więc full wypas, a za to stawki za ubezpieczenie duuuużo niższe niż w Allianzie. Miałam już niestety "przyjemność" korzystać z pomocy Assistance i żadnych problemów nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
etom assistance ale nie od TU :-)) 20.10.07, 02:29 " Jeżeli zachorujesz za granicą, {...} przyśle kierowcę, który zabierze Twoich pasażerów do domu lub do celu Waszej podróży. {...} zorganizuje szybką pomoc od najbliższego dealera {...}, w tym możliwie szybką dostawę części zamiennych. " Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Nie ma standardu. Każdy daje co chce. 20.10.07, 12:15 Więc wybierz najbogatszy pakiet za rozsądną cenę. Odpowiedz Link Zgłoś