slow 08.09.03, 13:50 Czym mogą być spowodowane drgania w kierownicy podczas hamowania, które występują przy prędkości 100 i więcej/godzinę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nemesis44 Re: drgania podczas hamowania 08.09.03, 15:13 -źle wywazone opony -jakies małe wybrzuszenie na oponie -nieprzystosowanie auta to takich zawrotnych predkosci :) -luzy w zawieszeniu (jakies gumki w wachaczach) -maglownica U mnie drgania są miedzu 120-140 , wracają dopiero koło 170 i wzwyż Odpowiedz Link Zgłoś
nemesis44 Re: drgania podczas hamowania 08.09.03, 15:15 a sorki, zapomniałbym :) jesli chodzi konkretnie o hamowanie to jeszcze krzywe tarcze hamulcowe Odpowiedz Link Zgłoś
slow Re: drgania podczas hamowania 09.09.03, 10:05 nemesis44 napisał: > -źle wywazone opony - odpada zostało sprawdzone > -jakies małe wybrzuszenie na oponie także odpada - sprawdzone > -nieprzystosowanie auta to takich zawrotnych predkosci :) coby stało się zadość - też odpada zostało sprawdzone "he, he" > -luzy w zawieszeniu (jakies gumki w wachaczach) - odpada zostało sprawdzone > -maglownica - znaczy się co? (bo nie każdy musi się znać) > U mnie drgania są miedzu 120-140 , wracają dopiero koło 170 i wzwyż Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.klonowski Re: drgania podczas hamowania 08.09.03, 16:30 zazwyczaj powodem są bijące tarcze hamulcowe Odpowiedz Link Zgłoś
m323f Re: drgania podczas hamowania 08.09.03, 21:09 Na zaciskach hamulcowych są jeszcze tulejki. Jak one zardzewieją lub maja luzy to wlasnie czuc przy hamowaniu. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
slow Re: drgania podczas hamowania 09.09.03, 10:11 Faktycznie mogą to być tarcze...sprawdzę, a za wszystkie informacje dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
3biker Re: drgania podczas hamowania 26.10.03, 19:15 Chyba jeszcze nikt nie wspomnial o walnietym lozysku. I to w cale nie musi byc przednie - drgania sie przenosza. U mnie taki efekt dawalo walniete tylne lozysko. Pozdrawiam Piotr Odpowiedz Link Zgłoś