filiposs 02.12.03, 22:35 Witam, posiadam Tico jako drugi samochód i zastanawiam się czy nie przerobić go LPG? Mam pytanie do użytkowników Tico z LPG, jak samochód się sprawuje, czy ja problemy z instalacją? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kozlowski.marcin Re: Tico + LPG 10.12.03, 13:05 Witam! Posiadam instalacje gazowa, przejechalem juz ok 80 kkm na gazie. Tico ma Gaznik wiec i sama instalacja jest raczej prosta konstrukcja. Przed zalaozeniem instalacji trzeba znalesc warsztat ktory ma juz doswiadczenia z tico, poniewaz jak wiekszosc aut Tico posiada cechy specyficzne tylko dla siebie :-) ( np. koniecznosc instalacji zaworu zwrotnego, lub elektrozaworu na powrotnym przewodzie paliwowym). Podsumowujac- wazna jest solidnosc i doswiadczenie zakladu dokonujacego instalacji, marka instalacjijest juz mniej wazna - ja posiadam Lovato i jak do tej pory brak klopotow. Pamietaj, ze auto na gaz jest bardzoej czule na: - Prawidliowe ustawinia luzow na zaworach. - Jakosc kabli wysokiego napecia - Czystosc filtra powietrza. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś