Dodaj do ulubionych

SP 16 ul.Wilczy Dół Kabaty

IP: *.adsl.inetia.pl 03.05.10, 00:26
Czy możecie podzielić się aktualnymi wiadomościami na temat szkoły,
a zwłaszcza aktualnych zerówek i nauczycieli? Do którego oddziału 1-
szej klasy warto posłać 7-latka od września? Czy rotacja nauczycieli
jest wciąż duża, czy dają sobie radę z licznymi klasami? Zapraszam
do wypowiedzi również nauczycieli...:)
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: SP 16 ul.Wilczy Dół Kabaty IP: 190.43.75.* 09.06.10, 00:05
      Okrutna
      szkoła!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nauczyciciele nie mili. Moja córka (kończy 5 klase) po tym roku
      wyślę ją do innej lepszej szkoły niż ta.
      • Gość: ss Re: SP 16 ul.Wilczy Dół Kabaty IP: 85.222.48.* 03.03.11, 11:36
        dyrekcja beznadziejna, wszystko na pokaz
      • Gość: Absolwentka Re: SP 16 ul.Wilczy Dół Kabaty IP: *.182.133.37.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.01.12, 19:31
        Wyślij ją do SP 81 to najlepsza szkoła na świecie
        • Gość: AbsolwentkaSP16 Re: SP 16 ul.Wilczy Dół Kabaty IP: *.free.aero2.net.pl 05.02.13, 22:34
          Nie piszcie takich bzdur o tej szkole!
          Ja dopiero co ją ukończyłam, a moja młodsza siostra chodzi do zerówki.
          Szkoła dość duża, ale dlatego przecież zbudowano drugi budynek ( "B" dla klas 0-1).
          Nauczyciele fantastyczni, dużo czasu poświęcają uczniom. Szczególnie w zerówce polecam panią Małgosię Z...ą. Sama do niej chodziłam i było wspaniale. Wielka oferta zajęć dodatkowych ( od matematycznego do filozoficznego ok. 45 ). Każdy nauczyciel musi ( w zależności od uczonego przedmiotu i godzin ) zaoferować ok. 2-3 godz. w tygodniu kółek. W klasie ok. 20 - 25 uczniów.
          Szczerze mówiąc to spędziłam tam jedne z najlepszych lat mojego życia i wszystkim ją teraz polecam. :)
    • Gość: odradzam Re: SP 16 ul.Wilczy Dół Kabaty IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.13, 21:25
      szkoła dla dzieci nauczycielskich, wszystko na pokaz, chcesz co miesiąc brać udział w konkursie piękności to zapisz. Kadra bez podejścia, sporo dzieci przenosi sie nawet w trakcie roku szkolnego, brak tolerancji.
    • Gość: rodzic Re: SP 16 ul.Wilczy Dół Kabaty IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.13, 21:31
      Nie polecam. Szkoła okrutna dla dzieci, nauczyciele, którzy nie liczą się z uczuciami dzieci zwłaszcza tych najmłodszych. Całkowity brak przygotowania na naukę 6 letnich pierwszoklasistów. Szkoła dyscyplinuje ale nie wychowuje. Liczy się podporządkowanie nauczycielowi, ale na odpowiednią reakcję na przemoc psychiczną czy fizyczną nie ma co liczyć.
      Do tego atmosfera wyścigu szczurów. Zdecydowanie odradzam.
      • Gość: Uczeń Re: SP 16 ul.Wilczy Dół Kabaty IP: 93.154.130.* 01.07.13, 23:27
        Niezbyt rozumiem czego państwo oczekują od tej szkoły wystawiając ją tak złą opinie. Jestem uczniem szesnastki i nie narzekam na to miejsce. Nauczyciele zawsze pomocni. Jak czegoś nie rozumiesz, to ostatnio nauczycielka od przyrody (bez danych personalnych) specjalnie została 20 min. po skończeniu lekcji by mi wytłumaczyć materiał z lekcji, na których mnie nie było. Jeszcze odnośnie pracowni przyrodniczej to wspaniale wyposażona sala z dużym zapleczem. Tablica multimedialna (dotykowa), na której wyświetlane są prezentacje. Szkolne zwierzątka w pracowni - patyczaki i agama. Szkoła posiada też ogródek, gdzie hodowane są typowe rośliny (truskawki, poziomki, fasola itp.) Szkoła dość duża, ale dlatego w końcu wybudowano budynek "B" (dla klas 0-2). W drugim budynku mini sala gimnastyczna jest wyłożona wykładziną specjalnie na potrzeby najmłodszych. Nie ma tam też dzwonków, bo choć są zamontowane, to dzieci się bały i zdecydowano o rzadszym ich stosowaniu. Plac zabaw dość duży, przestronny. Jest boisko, bieżnia i piaskownica do skoków w dal. Klasa sportowa o profilu pływackim (basen ma połączenie ze szkołą). Jedynymi minusem tej szkoły są 2 zmiany. Ogólnie polecam.
    • Gość: uczennica Re: SP 16 ul.Wilczy Dół Kabaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.13, 20:30
      Niestety ale większość krytykujacych to rodzice ktorzy myślą, ze 16 to szkola conajmniej jak Primus. Jestem teraz w 6-tej klasie, nauczyciele sa naprawde dobrzy. Moja matematyczka to kobieta od ktorej nauczylam sie więcej niz tylko geometrii. Szkola robi sie coraz nowoczesniejsza, w salach jest coraz więcej tablic interaktywnych, lekcje (w wiekszosci) sa bardzo ciekawe. W sali przyrodniczej duzo roslin i zwierzeta. Historyk prowadzi lekcje tak, ze pamieta sie wszystko. Sport takze na wysokim poziomie. Jedynym minusem jest duzo uczniów i jedni nauczyciele. Ale szkola jest naprawde fajna, i choć duzo dzieci uczniowie i pracownicy dobrze sie znaja.
      • Gość: absolwentka Re: SP 16 ul.Wilczy Dół Kabaty IP: 31.11.157.* 04.10.14, 13:30
        Gorąco polecam "Szesnastkę". Jest to szkoła z przyjazną atmosferą, w której nauczyciele nie tylko uczą (bardzo dobrze zresztą), ale także motywują do, jakże ważnego w dzisiejszych czasach, kreatywnego działania. SP 16 oferuje całą paletę różnorodnych "kółek", organizowane są dni tematyczne, koncerty i konkursy. Po niej bez problemów dostałam się do renomowanego gimnazjum, do którego byłam świetnie przygotowana. Podstawówkę zawsze wspominam bardzo miło i chętnie odwiedzam po latach.
        • Gość: Gość Re: SP 16 ul.Wilczy Dół Kabaty IP: *.warszawa.vectranet.pl 06.10.14, 00:02
          www.haloursynow.pl/artykuly/skandal-w-szkole-na-kabatach-7-latki-dostaly-zadan,2649.htm
          Tu jest krótki opis, jak uczą w tej szkole. Polecam lekturę 😞
          • Gość: Anonim Re: SP 16 ul.Wilczy Dół Kabaty IP: *.dynamic.chello.pl 06.10.14, 21:54
            Przepraszam, ale ten artykuł to brednie po ' wycinane' i po 'sklejane' przez jakże
            wspaniałą przewodniczącą rady rodziców, która nie lubi dyrektorki i tej nauczycielki, a gazety dzieci miały przynieść same z domu. Sama szkoła jest dobra i nauczyciele są mili dla uczniów.
            Wychowawczyni mojej córki była wstanie przerwać całą lekcję tylko dlatego, że jakiś uczeń załóżmy płakał, aby wyjaśnić co się stało i go pocieszyć.
            Kiedy indziej była w stanie przeznaczyć pół lekcji na to, aby porozmawiać z dziećmi o załóżmy używaniu wulgaryzmów lub o przemocy
            • Gość: Iwa Re: SP 16 ul.Wilczy Dół Kabaty IP: *.kdpw.com.pl 13.10.14, 15:08
              Popieram zdanie o podgrzewaniu atmosfery wokół szkoły przez Rade Rodziców. Im zalezy teraz wyłącznie na pozbyciu się dyrektorki, która nie chce tańczyc jak RR jej zagra. Dodatkowo jedna czy więcej osób z RR ma ochotę na jej stołek lub wsadzenie tam swojego uległego RR kanadydata.
              Do tego jeszcze kandydatka na dyrektora p. Jarczyńska czy jakos tak której watpliej jakości opinię tez mozna znaleźć na haloursynów.
              Poza tym szkoła fajna, ma b.dobre osiagnięcia, autorski program nauczania. Jedynym szkodliwym organem jes RR
      • Gość: głos rozsądku Re: SP 16 ul.Wilczy Dół Kabaty IP: 148.81.254.* 28.10.14, 08:59
        Sp16 - szkoła o interesującym programie nauczania, wiele ciekawych projektów pozalekcyjnych, zaangażowani nauczyciele, wymagająca i dobrze zarządzająca dyrektor, rada rodziców /prezydium/ z kompleksami i przerostem ambicji, rodzice roszczeniowi, dzieci urocze /na szczęście/ jeszcze nie do końca przepełnieni agresją otaczającego świata
        • Gość: Rada Puchaczy Re: SP 16 ul.Wilczy Dół Kabaty IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.14, 22:15
          wreszcie ktoś prawdę pisze Rada ma problem EGO dzieci rosną a rada ta sama
        • Gość: gość Re: SP 16 ul.Wilczy Dół Kabaty IP: *.dynamic.chello.pl 06.03.15, 23:23
          Szkoła jest dnem, Dyrektorka chamska i interesowna, dzieci nabierają w niej niechęci do szkoły, nauki i dorosłych, którzy nie potrafią zapewnić dzieciom bezpieczeństwa zaczynając od Dyrektora
          wszystko jest na pokaz, a wewnątrz pustka...
    • olin-ka80 Re: SP 16 ul.Wilczy Dół Kabaty 13.03.15, 10:24
      szkola jest wymagająca ale oferuje dużo zajęć dodatkowych. corka jest zadowolna z kółek, my z tego ze przy szkole jest basen a poza tym fajny jest angielski z Oltonem ( szykujemy się na obóz w anglii). Gdybym miała cofnąć czas jeszcze raz posłałabym córkę do 16.
    • z.etka Re: SP 16 ul.Wilczy Dół Kabaty 06.10.15, 17:47
      Odświeżam wątek - Wilczy Dół będzie naszym rejonem w przyszłym roku (klasa 1).
      Jak wygląda sytuacja w szkole po zmianie dyrektorki?
      Czy w szkole jest etyka?
      Ciekawa jestem również czy szkoła ma czas na pracę z uczniem zdolnym.
      Będę wdzięczna za każdy wpis, nie tylko w odpowiedzi na powyższe pytania ;)
      • domi_33 Re: SP 16 ul.Wilczy Dół Kabaty 10.02.16, 19:21
        mam w tej chwili sześciolatka w pierwszej klasie. on szkołę bardzo lubi, o wiele bardziej niż przedszkole. Nam się trafiła fajna pani i dzieci. Etyka jest tylko jakoś we środy po 16:00 (kosmiczna godzina). No z dzieckiem zdolnym to ja osobiście pracuję w domu. Myślę, że w szkole państwowej nie ma szans na pracę z dzieckiem zdolnym. Wszelkie zajęcia dodatkowe poza lekcyjne panie prowadzą raczej z tymi słabszymi żeby wyrównali do poziomu. Sama pracuję w innej szkole i też nie ma takiej praktyki. Dyrektora to na razie cały czas nie ma, ale sytuacja się chyba nieco uspokoiła. Nikt nas nie gnębi mailami jak to się działo w zeszłym roku (z opowieści koleżanki wiem). Generalnie jak na razie dla mnie jest w porządku. Jednak dużo robimy z dzieckiem w domu bo jednak ruchliwa klasa sześciolatków to z nauką ma małe możliwości do ideału. :) No, ale najważniejsza jest opinia samego dziecka a młody zachwycony, do domu nie chce wracać. Chyba nie może być lepszej rekomendacji. :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka