Dodaj do ulubionych

Jeśli studniówka, to w luksusie

• Gość: ;))) Re: Jeśli studniówka, to w luksusie IP: *.msk.zary.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.05, 17:44
      ja mam 100wke za 210 zl w swietnej restauracji i mam nadzieje ze bedzie SWIETNIE
      a nie placic nie wiadomo jakie sumy za PRESTIZ
    • Gość: asia Re: Jeśli studniówka, to w luksusie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 17:44
      Moja studniówka (kilka lat temu) odbywała się w szkole, na auli i na holu. Sami
      musieliśmy ozdabiać pomieszczenia. Chodziłam do jednego z najlepszych LO w moim
      mieście. Studniowka była w szkole bo taka tradycja. Trzeba było być ubranym
      skromnie, na czarno/granatowo/bordowo z elemantami bieli. Pamiętam jak biolożka
      opowiadała nam, że to taki nasz pierwszy bal i ma symbolizować dziewczęcą
      niewinność, później będziemy mogły chodzić z dekoltami do pasa... BYŁO SUPER!
      Na znajomym terenie, z flaszkami schowanymi pod stołem i kanapkami :) Wszyscy
      dobrze się bawili... Nie widzę sensu wynajmowania superhiper sal za niebotyczne
      kwoty. Na to stać tylko la(n)sowaną warszafską "elitkę"
      • Gość: Maniek Re: Jeśli studniówka, to w luksusie IP: *.80-240.sze.tkb.net.pl 23.09.05, 18:12
        To nie wspomnienia, heh, to rzeczywistość, moja tegoroczna studniówka odbyla sie
        w szkole, salę przystrajalem wlasnorecznie z moją klasą, alkohole na wlasna reke
        i wszyscy sie swietnie bawili. A wszystko za nieduze pieniadze...nie rozumuem
        warszawy...a bede tam studiowal :/
      • Gość: barman Re: Jeśli studniówka, to w luksusie IP: *.chem.usu.edu 24.09.05, 06:11
        Mysle ze Polska studniowka to produkt despotyzmu i wplywow polskiego
        Kosciola Katolickiego na szkoly panstwowe
        Ludzie malo sie bawia i zawsze po Katolicku a nie
        po Szwecku. Stad jest czym nadzyczajnym i surrealistycznym.
    • Gość: Klaudia NYC Re: Jeśli studniówka, to w luksusie IP: *.ny325.east.verizon.net 23.09.05, 18:15
      Ja mialam studniowke 6 lat temu, byla zorganizowana na terenie osrodka
      rekreacyjnego blisko mojego liceum.
      Nikomu nawet nie przyszlo do glowy wynajmowac hotelu, mimo tego, ze w Krakowie
      luksusowych miejsc nie brakuje.
      Do tej pory wspominam te studniowke, to byla jedna z najlepszych imprez, na
      jakich w zyciu bylam (a i na studiach imprezowalismy niemalo).
      Buty polowa dziewczym zdjela po pol godzinie, a wieksosc sukienek bylo w
      strzepach po zabawie na stolach, wchodzeniu i wychodzeniu przez okno, picie
      wodki w krzakach itp, itd.
      Strasznie sie czuje stara wspominajac to i dalabym duzo, zeby przezyc
      studniowke jeszcze raz.
    • Gość: agnieszka Jeśli studniówka, to w luksusie IP: *.net.pl / 83.238.215.* 23.09.05, 19:09
      Moja klasa miała studniówkę na wynajętej sali, ponieważ dyrektor nie zgodził
      sie na zabawe w sali sportowej. kosztowało nas to dodatkowe 2000 zł. Ale cóż on
      nie musi płacic!!!
      • Gość: abc Re: Jeśli studniówka, to w luksusie IP: *.chem.usu.edu 24.09.05, 06:01
        Bylem w ogolniaku tylko dlatego ze to byl moj fetysz (ffrancuska szkola z
        panienkami). Lubilem tez uczen/niowie - nauczycielka.
        Teraz na pewno bym nie poszeszedl do polskiego liceum choc jestem juz tatuskiem.
    • Gość: grunwald Re: Jeśli studniówka, to w luksusie IP: *.akron.wroc.pl / *.akron.wroc.pl 23.09.05, 19:58
      Moja studniówka była w szkole. niektórzy kręcili nosem i byli obrażeni, ale
      imprezka byłą super i każdy był zadowolony. Nie ma to jak studniówka w szkole i
      picie pod pokojem dyrektora;)
      • Gość: teresa Re: Jeśli studniówka, to w luksusie IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 23.09.05, 20:26
        mój syn, absolwent warszawskiego Prusa, miał studniówkę w szkole,impreza była
        bardzo udana. Niektórzy chcieli w lokalu, ale nauczycielka powiedziała, że
        często przypisuje się niezawinione straty balującym studniówkowiczom i szkoła
        musi za nie płacić, ten argument trafił do wszystkich.
    • Gość: byla maturzystka Re: Jeśli studniówka, to w luksusie IP: *.hsd1.ct.comcast.net 23.09.05, 20:40
      Wszyscy narzekacie na "dzisiejsza mlodziez",a powiedzcie drodzy Forumowicze -
      co maja zrobic np tegoroczni maturzysci z mojego (bylego juz)liceum? Nasza
      szkola jest zbyt stara,zeby mozna bylo organizowac tego typu
      imprezy...Dodatkowo nie zmiescilibysmy sie wszyscy na sali gimnastycznej...Nie
      wiem jak bedzie w tym roku,ale moja studniowka byla w Niepolomicach (ktos juz o
      tym pisal),nie bylo tylko zespolu. A wlasnie - co powiecie na to,ze BAL jakim w
      zalozeniu jest studniowka jest w istocie dyskoteka? jakos dziwnie wszyscy
      wygladaja w tych balowych ubraniach gibiac sie w rytmach malo balowych?
      Swietnie sie bawilam na mojej studniowce (niestety nie przypomne sobie jak
      drogiej - kilka osob nie przyszlo,ale glownie z powodow "ideologicznych" a nie
      finansowych),mysle,ze reszta mojego rocznika moze podzielic te opinie...To byla
      doskonala okazja,zeby pobawic sie z naszym gronem,ktore nie wygladalo jakby
      spelnialo jakis obowiazek (moze to dobrzy aktorzy?:)
      Pozdrowienia dla tegorocznych maturzystow!
      • Gość: f-1 s+p Re: Jeśli studniówka, to w luksusie IP: *.chem.usu.edu 23.09.05, 20:54
        Moja stodniowka w latach 80 to zwykla orgia. Mysle ze w Polskich szkolach
        panstwowych zorientowanych glownie na biedode muzulmanie nie powinni by
        do niczego zmuszani.
        Atak na WTC to moze byc zemsta z stwarzanien atfosfery burdelu w instytucjach
        panstwowych i naruszenia separacji religii i panstwa.
        • Gość: CDU f-1 s+p IP: *.chem.usu.edu 23.09.05, 20:57
          Atmosfera burdelu w polksich szkolach prywatnych dla biednych musi sie skonczyc.
          Nalezy opgraniczyc wydatki panstwa na szkolnictwo panstwowe.
          Pamietajcie ze spora czesc Polonii nie moze nawet wroci do RP z powodu
          podatkow podstwowych a juz szkoly PRL nie wyglodaly na biedne z tlustymi
          dupami pryncypalow i atmosfera orgii, libacji i pijanstwa.
          • Gość: visum Re: f-1 s+p IP: *.chem.usu.edu 23.09.05, 21:01
            Polska szkola to nie miejsce na libacje zdnego typu. Jezeli studenci uczelni
            panstwowych chce sie bawic w zamknietym kregu nie moga nikogo do tego zmuszac
            ani kreowac hostylicznej atmosfery orgii, pijanstwa ani uywac mienia panstwowego
            w tym kierunku.
            Pamietajmy ze RP to nie jest socjalistyczne Francja.
            Szkolnictwo panstwowe musi pozostac w cieniu kapitalu sluzac jedynie klasom
            nizszym jako jedyna droga uzyskania edukacji bez czesnego doskonalych szkol
            prywatnych.
            • Gość: smoktm Re: f-1 s+p IP: *.retsat1.com.pl 24.09.05, 00:24
              Jestem za bezplatnym szkolnictwem dl tego nie bede glosowal na PO ani PiS ktore
              chca wprowadzic platne studia dzienne.
              • Gość: Made Re: f-1 s+p IP: *.toya.net.pl 24.09.05, 09:32
                Tak. Dziwi mnie to, że polskie społeczeństwo tak lekką ręką pragnie odebrać
                polskiej młodzierzy do bezpłatnych studiów. W końcu ponad 50% w sondażach
                mówi: "tak chce płacić za studia mojego dziecka" głsując na PO lub PIS. Myślę,
                że wina tkwi w tym, iż Polacy nie czytają wogóle programów wyborczych a kierują
                się jedynie sympatiami lub atypatiami do marek. Błąd proszę państwa. Duży błąd.
                Nas nie stać na eksperymenty gospodarcze. Nie stac nas na programy, w których
                znajdziecie "dla kązdego coś". Jeśli to państwo nie będzie w stanie zapewnić
                ani opieki medycznej, ani bezpłatnych studiów to się pytam: "CO Z TĄ POLSKĄ?".
                • Gość: cnn Re: f-1 s+p IP: *.chem.usu.edu 24.09.05, 23:55
                  Nie jest to lekka reka. Miliony Polakow Polakow mieszka za granicy w skrajnej
                  nedzy. Nie chodzi tu o prawo czy przywilej studiow ale o przetrwanie.
                  Bylem studentem PW. W wielkiej Brytanii mieszkalem w pokoju 10*10 zdzisiecioma
                  osbami. Do pracy chodzilem 5 kilomtrow dziennie w jedna strone. Jakie bezplatne
                  studia ? Miliony Polakow nie moze mieszkac w Polsce bo ich na to nie stac.
                  Nie palca podatkow. Nie maja ubezpieczenia. Umra w nedzy na starosc i moga
                  teraz pod szpitalem. Jakie bezplatne studia i dla kogo ?
      • muszalik20051973 Re: Jeśli studniówka, to w luksusie 27.09.05, 20:32
        To bardzo proste rozwiązanie. Na terenie dużych miast/w niedalekiej okolicy są
        remizy strażackie/ogródki działkowe. Tam za nieduże pieniądze można całkiem
        fajnie się bawić. Moja klasa 13 lat temu w tak zorganizowała studniówkę, na
        dzisiejsze pieniądze koszt wyniósł +/- ok.50-70 złotych. Jedzonko sami sobie
        gotowaliśmy, sami też dekorowalśmy salę. Film nakręcił kolega (co do jakości
        film Polańskiego to nie był), fotografie-patrz film, muzyka-grali nam nasi
        koledzy. Całe przygotowania zajęły nam coś z 2-3 tygodnie. I tak na marginesie.
        Studniwkę mieliśmy z powdów technicznych gdziś w pod koniec lutego/na początku
        marca.
    • Gość: XXL Kiedyś były studniówki(w szkole) i bale maturalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 21:29
      na zewnątrz!Dziś studniówki zastępują obie te imprezy! Dziś koszty studniówki w
      szkole i na zewnatrz niewiele się różnią nawet w przypadku znanych hoteli, a
      warunki sa nieporównywalne - większość szkół nie jest przystosowana do
      organizowania balów!
    • Gość: brombaman Re: Jeśli studniówka, to w luksusie IP: *.chem.usu.edu 24.09.05, 06:07
      Studniowka tak ale tylko za wlasne pieniadze w szkolach panstwowych i tylko
      nie obowiazkowa. Moze to nawet dobry pomysl na firme Studniowki in Bale
    • moniazabka Re: Jeśli studniówka, to w luksusie 24.09.05, 10:28
      ja swoja 100dniowke mialam w tamtym roku.i uczniowie oraganizowali wszystko
      sami,oczywiscie rodzice trzymali piecze nad kasa;).ale sami dekorowalismy sale
      gimnastyczna,wybralismy kapele i nie przypominalo to wcale
      dyskoteki.obowiazkowy polonez na otwarcie imprezy potem jeden o północy<troche
      nam nie wychodzil z wiadomych powodów>i chociaz niektorzy narzekali ze
      zaproszenie gosci z kuratorium emerytownych nauczycieli i padagogow z osobami
      towarzyszacymi to przesada taka tradycja,co zrobic,pomimo tego bawilismy sie
      swietnie!!!!nikt sie nie napil do utraty przytomnosci.nasi nauczyciele
      wspominali ze bylismy 1 rocznikiem ktory tak fantastycznie bawil sie na
      studniowce.uwazam ze to cudowna tradycja i potrzebna tradycja.wszysto zalezy
      tylko od organizacji.no i rozawagi.a dodam jeszcze ze nagranie ze 100dniowki
      ogladalismy po kilka razy w szkole, z nauczycielami,na lekcjach.
    • Gość: jozue32 Re: Jeśli studniówka, to w luksusie IP: 82.160.248.* 24.09.05, 13:52
      bzdura jakas, przychodza rodzice bogatsie i sapią ze oni,,mogą wyłozyc nawet
      500zl''na stodniowke dziecka, a zadne nie zwroci uwagi ze sa tacy ktorych nie
      stac na taki wydatek.czysty egoizm, bo czuej ze wiele osob sobie pojdzie na
      tanie wino bo w mariocie bylo za drogo.
    • 123andzia Re: Jeśli studniówka, to w luksusie 24.09.05, 13:52
      ludziom się całkiem popier..ło studniówki w ekskluzywnych miejscach...powinny
      być na szkolnej sali gimnastycznej...zawsze można ciekawie takie miejsce
      przygotować do zabawy...fajny catering i wszystko...a może ja sobie nie życzę
      żeby moje dziecko robiło z siebie bufona któremu wydaje się że jest już dorosłe
      i wszystko wie i wszystko mu wolno...a może zwyczajnie mnie nie stać na taką
      imprezę no bo kto niby za to będzie płacił??...i jeszcze opłacić nauczycieli i
      co jeszcze...powrót taksówką... nie twierdzę, że tak jest wszędzie ale ogólnie
      tak być nie powinno. ...Jeśli natomiast chodzi o prestiż szkoły...to niejch
      takie zabawy sama organizuje i opłaca (nie rodzice)a nie zmusza (sugeruje...)
      do tego uczniów...
    • Gość: re Re: Jeśli studniówka, to w luksusie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 14:50
      Jezu, skąd tylu głupków na tym forum?!
    • Gość: baton Re: Jeśli studniówka, to w luksusie IP: *.krasnystaw.net 24.09.05, 18:50
      ten naród pojebało już kompletnie
    • Gość: odyseus/nl/ Re: Jeśli studniówka, to w luksusie IP: *.upc-g.chello.nl 24.09.05, 22:18
      To jakas paranoja.Tak samo rodzicow ,dyrekcji a takze uczniow.Rozumie...sto dni
      przed matura,nierozumie dlaczego Mariot czy Sobieski a nie wlasna wlasna
      szkola ,do ktorej chodzilo sie tyle lat.Dlaczego na stodniowce mamy wygladac
      jak jak panie i panowie z epoki wiktorianskiej a nie jak normalni zwyczajni
      uczniowie ,ktorzy chca spedzic ostatnie sto dni w swojej szkole,z swoimi
      pedagogami,tak jak to bylo codziennie.Dlaczego musi byc to/jeszcze/byc puszyste
      i nadete?Abstrachuje od finansow,postaw sie a zastaw sie...PO Co?Marzylem i
      marze o stodniowce z uczniami w dzinsach i kolorowych swetrach,telefonami w
      kieszeni i et cetera,et cetera.Nie sadze aby garnitut w kolorze wisnia palona
      byl ulubionym ubiorem mlodych a Mariot ich ulubionym miejscem.Pomyslcie o tym
      decydenci i nie wpedzajcie sie w niepotrzebne koszty,gdyz one przydadza sie na
      dalsza edukacje.
    • Gość: S Re: Jeśli studniówka, to w luksusie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 22:22
      o czym tutaj mowic skoro moj rocznik '88 z LO Żeromskiego juz teraz rezerwuje
      sobie miejsce mimo ze studniowke mamy w roku 2007 czyli za 1,5 roku. I to wcale
      nie rezerwujemy w zadnym luksusowym hotelu tylko w... Novotelu (wcale nie
      chcielismy ale to juz taka niepisana tradycja szkoly). Pozdrawiam
      • Gość: Songo Re: Jeśli studniówka, to w luksusie IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.05, 00:39
        Niepisana tradycja szkoły??...To ciekawe gdzie organizowali studniówki za komuny??..Bo raczej Novotelu nie było;]
        • Gość: Warszawiak Historia nie zaczęła się w roku 1990!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 00:56
          Nowotele zbudowali w latach 70-80, a więc za komuny!Budowała, tak jak dziś,
          firma Skanska!;-)
    • Gość: Js A mnie wkurza p. daria Dziewiecka. IP: *.MIT.EDU 25.09.05, 03:55
      Naczelny reperter liceum Kopernika...
      • Gość: ??? Re: A mnie wkurza p. daria Dziewiecka. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 10:01
        Ona tą szkołe kończyła.Rocznik 2000!
    • jolkak11 To rodzice mają poprzewracane w d....!!! 25.09.05, 08:01
      bale, stroje, forsa - wszystko aby to rodzice mogli sie pochwalić, bo młodzież
      jeśli potrafi bawić sie dobrze to na pewno nie w krynolinach i smokingach!!!!
    • Gość: Tyziel Re: Jeśli studniówka, to w luksusie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.05, 15:23
      a ja nie byłem na studniówce bo stwierdziłem ze to strata czasu oraz moich
      pieniędzy, a poza tym co się teraz robi na studniówkach? pije i nic więcej a co
      lepsze nauczyciele pija z uczniami...
    • Gość: kate Re: Jeśli studniówka, to w luksusie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 16:08
      ee tam,ja sie bawilam na zwyklej sali do w-fu a byla to najlepsza impreza
      mojego zycia:-))))))))
    • Gość: wino Re: Jeśli studniówka, to w luksusie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 17:18
      ja mam studniowke w tym roku, ktos wymylil Mariott, uczniowie rzucali wiele
      propozycji, zdecydowanie tanszych od ww hotelu, niestety kazda jedna byla
      odrzucana przez dyrekcje, ktora po studniowce ubieglorocznej uwaza, ze mlodziez
      po gimnazjum ma nielimitowane mozliwosci spozywania alkoholu, wiec musimy byc
      koniecznie na jednej wielkiej sali.
      moze i w szkole fajnie, ja sobie tego u nas nie wyobrazam, ganiaja nas za
      niezmienione obuwie a tu nagle panienki w szpilkach mialyby chodzic po takim
      odpicowanym parkiecie:| pewnie dlatego dyrektor ta opcje odrzucil od razu.

szczerze mowiac jest mi dokladnie obojetne gdzie to bedzie, nie wymagam
      niewiadomo ilu gwiazdek i cala akcja jest dla mnie tylko podtrzymaniem
      tradycji. nie wiem, jak mozna sie bawic w tych odpicowanych kieckach, pewnie
      znowu beda obrazki pt.koles w gajerze tanczy z kiblem
      • Gość: michal Re: Jeśli studniówka, to w luksusie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 17:50
        Moim skromnym zdaniem to - Niewazne gdzie wazne z kim. A poza tym wlasnie gdzie
        jest solidarnosc kolezencka? U nas w klasie dwie osoby maja problemy finansowe.
        Gdziekolwiek jedziemy na wycieczke cala klasa zbeira sie o te 10 czy 20 zł
        więcej, zależy od wycieczki, tylko po to zeby tamte osoby mogly pojechac. I tak
        powinno byc tez ze studniowkami. Podpasowane pod wszystkich.
    • Gość: siewko Najlepsze studniówki na salach gimnastycznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 21:16
      Najlepsze sąstudniówki na salach gimnastycznych. ;)
    • ford.prefect Re: Jeśli studniówka, to w luksusie 25.09.05, 21:35
      A mnie zawsze śmieszyło jak temat studniówki powracał w mojej klasie z coraz większą częstotliwością już od początku liceum. A na rozpoczęciu czwartej klasy, to już była jedyna rzecz, o której większość osób chciało rozmawiać. Studniówka to, studniówka tamto, jakby to była najważniejsza rzecz. Co ciekawe, im ktoś miał gorsze widoki na przyszłość, tym bardziej interesował się tą imprezą, jakby się jego życie miało później zakończyć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka