Dodaj do ulubionych

III rok prawa na UW

30.09.03, 10:41
Cześć

Czy ktoś ma jakąś opinie na temat dr Wojciechowskiego z pr.cywilnego?Warto
chodzić czy lepiej uciekac gdzie indziej?Z tego co wiem Machała jest spoko
ale nie wiem czy mnie przepisza i czy zawracac sobie tym glowe czy zostac u
Wojciechowskiego?Kogo polecacie z doktryn?Warto do Gwiazdowskiego? i z
gospodarczego?Czy dr Szafranski? sam slyszlem ze lepiej do mgr Szfranskiego?
Jakies opinie na temat Rogackiej-Rzewnickiej z postepowania karnego (o
Bieńkowskiej i Kurowskiej juz slyszalem cos tam)?Z administracyjnego oprocz
Wiktorowskiej?Szukam kogos kto nie zanudzi ale i takiej osoby co nie wymysla
ciaglych referatow i nie jest nawiedzona.

Dzieki za informacje

Pozdrawiam Michał
Obserwuj wątek
    • Gość: rafal Re: III rok prawa na UW IP: *.chello.pl 30.09.03, 18:55
      ja co prawda teraz na II roku ale tez sie o wojciechowksiego od cywila
      dopytywlaem i podobno jest w porzadku
      a moze mi cos powiesz o Banaszkiewiczu albo mgr koniewicz tez z cywila?
      i kaminskim od pmp?
      bylbym wdzieczny

pzdr
      rafal
      • Gość: Michał Re: III rok prawa na UW IP: *.chello.pl 30.09.03, 22:50
        To samo slyszałem o Wojciechowskim dzis.O pozostałych nic Ci nie
        powiem.Kamiński chyba pyta na zajeciach ale pewien nei jestem tak gdzies
        slyszalem.Gubrynowicz nie pyta cwiczenia calkiem fajne anegdoty na zajeciach
        ale czy lepszy od kaminskiego nie wiem.

Pozdrawiam Michał
      • Gość: alaguna Re: III rok prawa na UW IP: *.chello.pl 01.10.03, 10:01
        Kamiński rzeczywiście pyta na zajęciach,ale nie jest to bardzo stresujące,tylko
        mobilizuje do systematycznej nauki.Zresztą pyta dokładnie z tego,co mówił na
        poprzednich ćwiczeniach.Poza tym prowadzi zajęcia w ciekawy sposób,porusza
        kwestie pozapodręcznikowe.Ja polecam!
        • Gość: pola Re: III rok prawa na UW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.03, 16:46
          kaminskiego bardzo polecam osobom zainteresowanym prawem miedzynarodowym-jest
          bardzo sympatyczny,a zajecia ciekawe i w sumie luzne,pomimo tego ze
          rzeczywiscie pyta,a nawet czasami zrobi jakas tam kartkowke z kazusow,ale to
          wszystko w milej,bezstresowej atmosferze...
          z tym ze robi wszystko baaardzo dokladnie,duzo poza programem,tak ze do
          egzaminu jak przerobi polowe materialu to jest niezle...dlatego warto chodzic
          oprocz tego na wyklady do mikos-skuzy!
          wojciechowski-w porzadku,z tym ze trzeba uczyc sie samemu,bo on nie pyta,nie
          wymaga...no co kto lubi.
          • hernandez miedzynarody Publiczne to najlatwiejszy egzamin na 05.10.03, 12:05
            WPiA wiec nie widze najmniejszego sensu by chodzic na cw z tego przedmiotu
            • Gość: alaguna Re: miedzynarody Publiczne to najlatwiejszy egzam IP: *.chello.pl 05.10.03, 19:41
              Może i najłatwiejszy,ale chodzenie na ćwiczenia przynajmniej mobilizuje do
              systematycznego czytania książki,poza tym to zawsze dodatkowe punkty.
              • hernandez Re: miedzynarody Publiczne to najlatwiejszy egzam 06.10.03, 17:48
                Mobilizacja do takiego przedmiotu??To co potrzebujesz do nauki PC:)
                Miedzynarody czyta sie jak wode!A dodatkowe punkty,ba nawet oceny ktore liczy
                sie do srenidej z calosci studiow to sie wyrabia ze specow a nie z cw a
                szczegolnie z cw z miedzynarodow
                • Gość: alaguna Re: miedzynarody Publiczne to najlatwiejszy egzam IP: *.chello.pl 06.10.03, 19:13
                  Ty może nie byłeś zainteresowany prawem międzynarodowym, ale dla tych,którym
                  przedmiot przypadł do gustu ćwiczenia na pewno będą przydatne.Co do PC to nie
                  potrzebowałam specjalnej mobilizacji,po prostu uczyłam się cały rok,
                  systematycznie:)A punkty każdy sobie wyrabia z czego chce!(akurat za ćw. z
                  międz. są 4,a ze speców 5-niewielka różnica...)
                  • Gość: rafal Re: miedzynarody Publiczne to najlatwiejszy egzam IP: *.chello.pl 07.10.03, 01:29
                    juz nie... teraz jak cwiczenia z miedzynarodow i ue sa kazde po I sem. to za
                    jedne sa 2 pkty i za drugie tez 2 pkty.
                    a moge sie spytac (pewnie to glupie pytanie dla was bedize) ale co to jest
                    ocena z calych studiow? do czego sie ona przydaje? bo do stypendium tylko z
                    przedmiotow A i B... wiec co daje dobra srednia ze studiow? bo widze ze jednak
                    sporo luidze sie decyduje np zalcizac speca na ocene.

pzdr
                    rafal
                    • hernandez Re: miedzynarody Publiczne to najlatwiejszy egzam 07.10.03, 22:09
                      To zalezy tj. jak masz same 5 to Ci spece do niczego nie sa potrzebne bo
                      srednia ze studiow bedziesz miec 5.0 ale jak masz oceny "rozne" to spece Ci
                      wyciagna srednia calosci ktora przydaje sie
                      - do oceny z pracy mgr
                      - mozesz ukonczyc wydzial z wyroznieniem (od4.5srednia)
                      - czasami (bardzzzzo czesto nawet) pracodawcy jako jeden z warunkow chca miec
                      wysoka srednia
    • hernandez Re: III rok prawa na UW 01.10.03, 14:01
      migusim napisał:

> Cześć
      >
      > Czy ktoś ma jakąś opinie na temat dr Wojciechowskiego z pr.cywilnego?Warto
      > chodzić czy lepiej uciekac gdzie indziej?Z tego co wiem Machała jest spoko
      > ale nie wiem czy mnie przepisza i czy zawracac sobie tym glowe czy zostac u
      > Wojciechowskiego?

Idz do Machaly jak Ci sie uda!!Odpusc sobie Wojciechowskiego
      > Kogo polecacie z doktryn?Warto do Gwiazdowskiego?

Bosiacki
      > i z
      > gospodarczego?sam slyszlem ze lepiej do mgr Szfranskiego?

Szafranski

> Jakies opinie na temat Rogackiej-Rzewnickiej z postepowania karnego (o
      > Bieńkowskiej i Kurowskiej juz slyszalem cos tam)?

Do rogackiej-Rzewickiej musisz umiec Tylmana a nie Mlotka *ksiazki z kpk :)

>Z administracyjnego oprocz
      > Wiktorowskiej?Szukam kogos kto nie zanudzi ale i takiej osoby co nie wymysla
      > ciaglych referatow i nie jest nawiedzona.
      >

Nie wiem czy bedzie w tym roku ale dwa lata temu do Szymanowskiej wszyscy
      szli.Jak Ci sie uda to do DylA!!

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka