Dodaj do ulubionych

Szkoła Podstawowa Montessori w Konstancinie J.

20.10.08, 15:37
Witam,

Chcialabym zaczerpnac od Panstwa informacji dotyczacej Szkoły
Podstawowej Montessori w Konstancinie Jeziorna.
Od nowego roku szkolnego nosze sie z zamiarem przeprowadzki do
Warszawy i poszukuje dobrej szkoly dla swojego dziecka. Jesli
jestescie Panstwo rodzicami dzieci uczeszczajacych do tej szkoly,
badz znacie opinie na temat tej szkoly to bede ogromnie wdzieczna za
wszelkie informacje.
Milo bedzie rowniez uslyszec Panstwa zdanie na temat szkoł
montessori, czy polecacie Panstwo tego typu szkoly.

Z gory dziekuje
Aneta
Obserwuj wątek
    • Gość: Alina Re: Szkoła Podstawowa Montessori w Konstancinie J IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 22.10.08, 02:18
      Szkola ma bardzo dobra reputacje za granica. Mozna jedynie porownac
      do najlepszych szkol katolickich.
      • realangela Re: Szkoła Podstawowa Montessori w Konstancinie J 22.10.08, 15:24
        dziekuje za odpowiedz. Zastanawiam sie nad szkola Montessori oraz
        Waldorfska, w tej drugiej nauczyciele zrobili na mnie ogromne
        wrazenie. Prosze wszystkich, ktorzy mieli o rady i wskazowki dotyczace
        tych dwoch typow szkol.

Pozdrawiam
        • westham2 Re: Szkoła Podstawowa Montessori w Konstancinie J 06.11.08, 10:08
          syn chodził tam do przedszkola i zerówki w sumie 3 lata i
          zdecydowanie nie poszedł do ich podstawówki, znam rodziców, którzy
          zabrali dzieci z montesori i zdecydowali się n aszkołę publiczną.
      • Gość: ola Re: Szkoła Podstawowa Montessori w Konstancinie J IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.09, 11:57
        szkoła bardzo dobra
      • Gość: matka Re: Szkoła Podstawowa Montessori w Konstancinie J IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.09, 12:00
        niezbyt piękną szkołę rekompensują wspaniali pedagodzy , szczególnie
        nauczyciele , w nowym roku szkolnym dzieci zachwycone są nowym pedagogiem panem
        Krzysiem
    • Gość: gość Re: Szkoła Podstawowa Montessori w Konstancinie J IP: *.eranet.pl 08.11.08, 17:55
      Córka mojej znajomej chodzi do pierwszej klasy szkoły waldorfskiej i
      obie są zachwycone.
      • realangela Re: Szkoła Podstawowa Montessori w Konstancinie J 14.11.08, 23:37
        szkole waldorwska rowniez odwiedzilam. Nauczyciel, z ktorym mialam
        przyjemnosc rozmawiac zrobil na mnie ogromne wrazenie. Pomyslalam, ze
        wychowawca z takim podejsciem i prawdziwym powolaniem do tego zawodu
        to bardzo cenna rzecz dla kazdego mlodego czlowieka. Jedyny mankament
        to nieciekawa okolica, w jakiej znajduje sie ta szkola.Slyszalam
        jednak, ze chca sie przeniesc...
        • Gość: ewa Re: Szkoła Podstawowa Montessori w Konstancinie J IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.09, 21:18
          metoda montessori jest super, ale ta szkoła w konstancinie nie ma
          najlepszych opinii. dużo zależy od nauczycieli na jakich trafisz
          • Gość: gość Re: Szkoła Podstawowa Montessori w Konstancinie J IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.09, 11:54
            Proszę o więcej szczegółów na temat tej szkoły mam tam od niedawna dziecko i
            zastanawiam czy ma nadal uczęszczać do tej szkoły
            • Gość: renata Szkoła Montessori IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.09, 09:21
              A dowiadywałaś się na temat innych szkół Montessori w Warszawie?
              Jest jeszcze szkoła przy Łazienkach ( anglojęzyczna ) i w Ursusie.
              Ta pierwsza podobno bardzo droga, druga tańsza ale w mniej
              atrakcyjnej dzielnicy, za to ma bardzo dobre opinie w środowisku
              pedagogicznym ( opinii rodziców nie znam ). Obie szkoły mają strony
              internetowe.
            • Gość: mamauśka Re: Szkoła Podstawowa Montessori w Konstancinie J IP: *.gprs.plus.pl 24.04.09, 16:43
              Witam wszystkich,
              dziwią mnie negatywne opinie na temat Szkoły Montessori w Konstancinie. Mam tam od kilku lat dziecko i jestem zachwycona tą szkołą, moja córka również. Nie dość tego,że nie chce ze szkoły wracać do domu, to gdy jest chora, płacze, że chce iść do szkoly. Fantastyczni nauczyciele. Wysoki wyniki nauczania. Nowatorskie i ciekawe zajęcia, domowa atmosfera. Moze budynek nie jest piękny, ale liczy się to, że moja córka znakomicie się rozwija.
              NAjlepiej oddać dziecko na okres próbny i zobaczyć szkolę. Prozmawiać z nauczycielami i dyrekcją. Poelcam stronę: www.aktywnaedukacja.pl
              Pozdrawiam

Mamuśka
              • Gość: ryszard Re: Szkoła Podstawowa Montessori w Konstancinie J IP: *.acn.waw.pl 25.04.09, 15:58
                znowu kryptoreklama...
              • Gość: gość Re: Szkoła Podstawowa Montessori w Konstancinie J IP: *.adsl.inetia.pl 26.04.09, 23:22
                Budynek fatalny, warunki higieniczne budzą wiele zastrzeżeń, brak organizacji
                niestety " mały" bałagan i sąsiedztwo asfalciarni to widoczne minusy tej szkoły
                tak jakby właściciel nie pomyślał żeby zmienić lokalizację szkoły a nie
                bezsensownie angażować rodziców do pikietowania przeciwko sąsiadowi.A na koniec
                podejście dydaktyczne do uczniów to porażka.
                • Gość: też gość Re: Szkoła Podstawowa Montessori w Konstancinie IP: *.knc.pl 27.04.09, 21:08
                  Budowanie uciążliwej wytwórni na terenie od 60 lat szkolnym, a później wynajmowanie dobrze płatnych osób, żeby przez czarny PR zniszczyły szkołę, która przeszkadza produkującej już od roku w jedynym mazowieckim uzdrowisku Konstancin asfalciarni - to metody Fal-Bruku, właściciela wytwórni mas bitumicznych postawionej tam niezgodnie z ustawami i planem miejscowym. Wpisy awatarów Fal-Bruku są znane na forach od co najmniej ubiegłej wiosny i są bardzo charakterystyczne.
                  Szkoła Montessori zmieni lokalizację od września, jeśli nie będzie innego wyjśćia, choć w ten budynek zainwestowała wiele milionów. Jednak bardziej prawdopodobne jest, że lokalizację zmieni asfalciarnia, w której produkcja w najbliższych tygodniach ma być zatrzymana ze względu na brak właściwych zezwoleń.
                  • Gość: gość Re: Szkoła Podstawowa Montessori w Konstancinie IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.09, 19:18
                    Nie inwestuje się w coś co z góry jest na straconej pozycji bo to zawsze odbije
                    się na dzieciach i rodzicach tej szkoły, którzy ponoszą niemałe koszty
                    kształcenia swoich pociech a w zamian mają zaoferowane marne warunki socjalne
                    ciekawe co na to powie sanepid gdzie w całej szkole pachnie grzybem współczuje
                    dzieciom alergikom.Jeżeli w nowej lokalizacji ma być taki bałagan w szkole jak
                    teraz gdzie widać ,że brakuje prawdziwego gospodarza bo tak niewiele trzeba żeby
                    miejsce wyglądało na skromne ale czyste i sprzątnięte.Dzieci na to patrzą i uczą
                    się takiego nieporządku już w szkole mając dany przykład tam gdzie się kształcą.
                    • klisha Re: Szkoła Podstawowa Montessori w Konstancinie 28.04.09, 20:15
                      Nie wiem o co chodzi panom aktywistom i może walka polityczna
                      przeniosłaby się na odpowiednie forum? Ja mam od roku corkę w
                      tamtejszej podstawówce i może nie jest idealnie, bo wiele się od
                      dzieciaków wymaga, rano sa korki no i oczywiscie jest asfalciarnia ale
                      takich pomysłów jak pan Grzegorz od Badaczy Świata nie ma nikt
                      inny:)Ja bym peryskopu z moja Mała nigdy nie zrobiła.
                      • Gość: też mama Re: Szkoła Podstawowa Montessori w Konstancinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.09, 10:02
                        Mam również dziecko w tej szkole i potwierdzam, że jest
                        fantastyczna. Dzieci bardzo dużo się uczą - naprawdę niesamowitych
                        rzeczy. Robili nie tylko peryskop czy rewelacyjny model płuc, ale
                        też wiele innych. Nie chcą wychodzic ze szkoły.
                        Budynek jest nienajlepszy, ale istnieje szansa na przeniesienie
                        szkoły.
                        • Gość: gość Re: Szkoła Podstawowa Montessori w Konstancinie IP: *.adsl.inetia.pl 04.05.09, 18:55
                          Szanse na przeniesie ale gdzie i kiedy jak na razie szkoła nie zapewnia
                          należytych warunków edukacyjnych mając problemy już ponad rok z zatrudnieniem
                          nauczycieli od kilku przedmiotów i co na to kochani rodzice tak ślepo oddani
                          chwytom marketingowym właściciela szkoły ,który kompletnie jest nie
                          zorganizowany może by pomyślał o zatrudnieniu profesjonalisty do zarządzania
                          szkołą a nie wyruszał z motyką na księżyc.
                          • Gość: też mama Re: Szkoła Podstawowa Montessori w Konstancinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.09, 09:09
                            W takim tonie się nie dyskutuje gościu.
                            Co to znaczy "należyte warunki edukacyjne"? Ciekawa jestem skąd
                            Twoja wiedza o problemach z nauczycielami - niestety wyssana z
                            palca. A rodzice po prostu są światłymi ludźmi, którzy potrafią
                            obiektywnie ocenic i docenic ofertę edukacyjną szkoły. I lokal
                            schodzi wtedy na drugi plan.
                            Czyżbyś był tajnym szpiegiem szefa asfalciarni?
    • Gość: momo Re: Szkoła Podstawowa Montessori w Konstancinie J IP: *.knc.pl 07.05.09, 21:15
      Mam syna w tej szkole. Chętnie zmieniłabym budynek szkoły na inny - to fakt, że
      nie jest ładny. Jednak ta kadra nauczycieli, która jest w tej szkole na
      wszystkich poziomach nauczania - od przedszkola, zerówkę ( Pani Sylwia -
      rewelacja ), podstawówkę i dalej - to absolutne mistrzostwo. Wspomniany już
      przez kogoś wczesniej p. Grzegorz i jego Badacze Świata, p. Tomasz i jego
      Wszechnica Taktyczna. Pani Agata - jak ona uczy angielskiego - świetny metodyk.
      Pan Marek, tóry z benedyktyńskim spokojem uczy matematyki do skutku. To ad.
      uczenia. Do tego jego relacja z dziećmi - pelna szacunku i podmiotowa. w tej
      szkole jest po prostu miło , a moje dziecko nie chce z niej wychodzić. Jeżeli
      ktoś chce naprawdę wyrobić sobie zdanie o tej szkole, to warto ją nie tylko
      zobaczyć - bo fakt, że piękna nie jest, ale chociaż chwile w niej pobyć i
      zobaczyć, jak fajnie można połączyć wysoki poziom nauczania z zabawą i
      szacunkiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka