Dodaj do ulubionych

Zwapnienie na sercu płodu

15.03.12, 17:04
Czy któras z Was to miała? Tzn dziecko?
Obserwuj wątek
    • rulsanka Re: Zwapnienie na sercu płodu 16.03.12, 12:03
      Mój syn miał. Lekarz robiący usg połówkowe (dudarewicz - jeden z najlepszych specjalistów w pl), powiedział że w tym wieku tak bywa i nie jest niepokojące.
      • lady_iris Re: Zwapnienie na sercu płodu 17.03.12, 00:49
        To zależy od wielkości i wieku płodu. U nas też podczas jednego z USG lekarka zauważyła "brightspot" - powiedziała, że tak się czasem zdarza gdy np. matka niedawno przeszła jakąś infekcję i powinno zniknąć w ciągu paru tygodni. Ja faktycznie krótko wcześniej byłam przeziębiona. Na kolejnym USG nie było już śladu zwapnienia.
        • ewelajnawrocek Re: Zwapnienie na sercu płodu 18.03.12, 19:01
          Czy jestescie juz po porodzie? W sensie, ze z dzieckiem ok? Ja sie mega martwię, bo jest to jeden z soft markerów z. Downa:(
          • rulsanka Re: Zwapnienie na sercu płodu 18.03.12, 20:00
            Syn niedługo kończy 4 lata, jest zdrowy.
    • ewelajnawrocek Rulsanka 20.03.12, 10:03
      Mogłabys mi napisać, kiedy plamka znikneła, w mniej wiecej którym tygodniu oraz czy robiłas echo serca? Czy dr jakoś Cię uprzedzał, co ta plamka może znaczyc?
      • lady_iris Re: Rulsanka 20.03.12, 14:51
        Moja córka ma pół roku, z sercem wszystko ok. U nas to zwapnienie ujawniło się na usg połówkowym, trzy tygodnie później już go nie było. Nikt nie wspominał o ZD. Po porodzie dziecko miało robione echo serca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka